Şimdi Ara

Laptop Soğutucu ve Fanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kısaca anlatmaya çalışacağım. Laptop da ısınma ve fanların fazla çalışması problemleri üzerine güçlü bir soğutucu anladım ve ısınma problemim bayağı bir azaldı. Yani sadece bazı yerlerde belirgin ısınma oluyor, diğer yerleri normalden bile soğuk oluyor o kadar güçlü yani soğutucu... Ancak anlamadığım şu, fanların çalışmasında ciddi bir yavaşlama göremedim ? Artık bana mı öyle geliyor, yani fanların bu kadar çalışması normal mi bilmiyorum. Performansa gelirsek ciddi bir yavaşlık da yok pc de. Ama fanların çok çalışması beni rahatsız ediyor. Gerçi soğutucunun sesi bastırıyor fan sesini, ancak fanların böyle çok çalışması (dediğim gibi, bana mı öyle geliyor, yoksa gerçekten çok mu çalışıyor bilmiyorum, ancak biz gerçekten çok çalıştığını düşünelim.) bana bir zararı olur mu ?

Teşekkürler...

• soğutucu dışını soğutur derler içini çok soğutabileceğini düşünmüyorum bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcicekci

Arkadaşlar kısaca anlatmaya çalışacağım. Laptop da ısınma ve fanların fazla çalışması problemleri üzerine güçlü bir soğutucu anladım ve ısınma problemim bayağı bir azaldı. Yani sadece bazı yerlerde belirgin ısınma oluyor, diğer yerleri normalden bile soğuk oluyor o kadar güçlü yani soğutucu... Ancak anlamadığım şu, fanların çalışmasında ciddi bir yavaşlama göremedim ? Artık bana mı öyle geliyor, yani fanların bu kadar çalışması normal mi bilmiyorum. Performansa gelirsek ciddi bir yavaşlık da yok pc de. Ama fanların çok çalışması beni rahatsız ediyor. Gerçi soğutucunun sesi bastırıyor fan sesini, ancak fanların böyle çok çalışması (dediğim gibi, bana mı öyle geliyor, yoksa gerçekten çok mu çalışıyor bilmiyorum, ancak biz gerçekten çok çalıştığını düşünelim.) bana bir zararı olur mu ?

Teşekkürler...

soğutucu alırken sesini dinlemen gerekirdi nitekim dinlesende ortamdaki gürültüden anlayamazsın ama mutlaka kutunun arkasında db yüksekliğini gösteren biryer vardır
    Yüksek ihtimal aldığın soğutucuda ya fabrika hatası var yada kullanılan malzemeden bence değiştirmen en hayırlısı

• Öncelikle dizüstünün altında hava delikleri var mı?Yani delik yoksa fan soğutur fakat etkisi az olur.Ayrıca tozlanma da olabilr.Benim laptopta temizlenecek.Bayram sonuna İnşaallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanlış anladınız soğutucudan sıkıntım yok. bilgisayarın soğuk olmasına rağmen fanlarının çalışmasından bahsediyorum. bana belirgin bir zararı yok bu durumun ama sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.
  • Laptopun kasasina bakipta laptopum soguk bu fan niye calisiyor diyemezsiniz. Islemcinin cekirdek isisina gore islemci fani calismasi gerekiyor ise calisir. Calisiyorsa bi bildigi vardir. Aldiginiz sogutucu laptopun kasasini soguttugu icin pc size soguk/isinmamis hissi veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.