Şimdi Ara

laptop soğutucusunun altına tekerlek entegre ederek pc den yön verebilirmiyiz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. ben bilgisayar programcılığı öğrencisiyim. aklıma bir fikir geldi araştırma yapıyorum. Laptopların altlarına koyduğumuz soğutucuların altına tekerlek ekleyip klavyeden yön tuşları ile o tekerlekleri istediğimiz yöne doğru hareket nasıl ettirebiliriz acaba ? bunun için ne tarz ekipmanlar gereklidir ?

• Düşündügün şey olur ancak PC ile Pic 'i haberleştirmen lazım elektronik bilgin ne düzeyde bilemiyorum ama kesin olur,

saygılar
    ege
  • elektronik bilgim sıfır (: ama kararlıyım yapıcam böyle bişey. sadece neler gerekli, izliceğim yol nasıl onları bilmiyorum..
  • Yapılmayacak birşey değil ancak ne işe yarar bu fikir anlamadım.

RS232 ile ucuza gelir max 232, pic 16f628a, motor Kontrolü için L293d yada transistör ile sürmek, birkaç direnç ve kondansatör.
    usb ile istersen biraz tuzlu olur ama daha güzel olur. pic 18fxxx, L293d direnç kondansatör kristal vs.

öncelikle elektronik malzemeleri öğren tanı temel elektronik kavramlarını öğren sonra pic programlamayı öğren ardından visula basic gibi bir dil öğren bread board üzerine kur denemelere başla çalışırsa PCB yapmayı öğren küçük bir PCB yap oldu bitti.
  • 1. Çin işi bir uzaktan kumandalı araba alınır.
    2. araba kısmı modifiye edilerek laptop soğutucusuna monte edilir.
    3. Paralel porta 4 adet röle (transistör bile yeter aslında ama olsun işi garantiye alalım) sürecek düzenek hazırlanır (internette bolcana mevcut).
    4. Kumanda dağıtılarak kolların altına gelen switchler paralel porttan sürülen röleler ile sürülecek şekilde bağlantılar yapılır.
    5. Paralel portu kumanda edecek yazılım yazılır (Aslında buna da gerek yok. Bu da internette bolcana mevcut.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

1. Çin işi bir uzaktan kumandalı araba alınır.
    2. araba kısmı modifiye edilerek laptop soğutucusuna monte edilir.
    3. Paralel porta 4 adet röle (transistör bile yeter aslında ama olsun işi garantiye alalım) sürecek düzenek hazırlanır (internette bolcana mevcut).
    4. Kumanda dağıtılarak kolların altına gelen switchler paralel porttan sürülen röleler ile sürülecek şekilde bağlantılar yapılır.
    5. Paralel portu kumanda edecek yazılım yazılır (Aslında buna da gerek yok. Bu da internette bolcana mevcut.)

İyi hoşta hocam ben laptoplarda paralel port görmedim kaldı ki seri port (rs232) bile çoğunda yok
  • O zaman iki yol var.
    Ya MCP2200 entegresi ile MCU kullanmadan bu işi halledersin ya da USB özelliği olan bir MCU (18F serisi bir PIC ya da ATMEL) kullanarak bu işi halledebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.