Şimdi Ara

LAPTOP SSD SATA 3 SATA 2 OLARAK GÖRÜYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
3.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Eğer rapid kapatırsam 1. Resimdeki gibi kullanmam gerekli rapid modunda sistem çökme durumunu biliyorum ama şöyle bir durum söz konusu laptopun bataryası olduğu için elektrik kesilme durumunda direk batarya devreye girecek böylece rapid Mod riski ortadan kakdırmış oluyor laptoplar bir nebze ve hdd 2.0 yani hızı normalmiş teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fersefi2

SVS1511N3ES SONY VAIO SATA 3 DESTEKLİYOR MÜŞT. TEMS. TEYİT ETTİM SAMSUNG 840 PRO 256 GB DE SATA 3 AMA PC SATA 2 OLARAK GÖRÜYOR SSD Yİ --- PC DE TEK HARDDİSK SLOTU VAR ACİL YARDIM :(((
     LAPTOP SSD SATA 3 SATA 2 OLARAK GÖRÜYOR LAPTOP SSD SATA 3 SATA 2 OLARAK GÖRÜYOR

evet aynı sorun bendede var istersen
    http://forum.donanimhaber.com/m_101450682/f_//tm.htm#101663797
    forumda bir konu açdım bir bakabilirmisin ve ayrıca bu sorunun tam çözümünü bulabildinmi.

• fersefi2 kullanıcısına yanıt
    evet arkadaşlar uzun uğraşmalarımın sonunda sorunu buldum chipset yazılımından kaynaklı bir hata usb 3.0 olan bir pcde sata 3 desteği kesinlikle vardır bunu başta söyleyim . ancak chipset diverları açılışta sata2 olarak çalıştırıyor hatayı bildirdim samsumsung intel yazı yazacaklarını banada dönüş yapacaklarını söyledişrler.

şimdilik çözüm şu
    intel rapidi yükleyin ssd ye bakın sata 3gb/s yazar
    şimdi pc yi uyku moduna alın beklemeden direk uyku moduna manuel olarak alın bir kaç saniye sonra uyku modundan uyandır sata3 geçmiştir... rapidden bakınız 6gb/s olmuştur as ssd benchmark tanda tesinizi yaptınızda değerlerin uçtuğunu görecerksiniz . bios ayarlarından kaynaklıda olabilir denemediğim şey kalmadı artık yenşi bios güncellemesiş bekleyip göreceğiz. ama bu işin peşini bırakmıyacağım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volpan -- 22 Şubat 2015; 13:43:25 >
  • Arkadaşlar bende Samsung NP550P5C-S04TR model dizüstü bilgisayarıma bugün Samsung Evo 850 250 GB ssd taktım. Temiz win10 kurdum. Ssd ile beraber Samsung Magicin 4.5 programını kurdum. Dediğiniz gibi magician programında port sata 2 olarak gözüküyordu ve uyarı veriyordu. Buna çözüm bulmaya çalışırken, bios ayarlarında Sata Gen3 adlı bir seçeneğe denk geldim. Bu ayar aktifleştirilmemişti. Bu ayarı aktifleştirip, tekrar magician a baktığımda ssd nin sata 3 port özelliklerinde çalıştığını gösterdi. Biosunuzda bu ayar varsa aktifleştirin, sizinkiler de düzelecektir. Bu arada rapid özelliği win 10 da henüz çalışmıyor, sanırım samsung un bir güncelleme yapması gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volpan

evet arkadaşlar uzun uğraşmalarımın sonunda sorunu buldum chipset yazılımından kaynaklı bir hata usb 3.0 olan bir pcde sata 3 desteği kesinlikle vardır bunu başta söyleyim . ancak chipset diverları açılışta sata2 olarak çalıştırıyor hatayı bildirdim samsumsung intel yazı yazacaklarını banada dönüş yapacaklarını söyledişrler.

şimdilik çözüm şu
    intel rapidi yükleyin ssd ye bakın sata 3gb/s yazar
    şimdi pc yi uyku moduna alın beklemeden direk uyku moduna manuel olarak alın bir kaç saniye sonra uyku modundan uyandır sata3 geçmiştir... rapidden bakınız 6gb/s olmuştur as ssd benchmark tanda tesinizi yaptınızda değerlerin uçtuğunu görecerksiniz . bios ayarlarından kaynaklıda olabilir denemediğim şey kalmadı artık yenşi bios güncellemesiş bekleyip göreceğiz. ama bu işin peşini bırakmıyacağım ...
    hocam baya hort ama çözüm buldunuz mu aynı sorunu vaio laptopumda yaşıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DC74C27F3

hocam baya hort ama çözüm buldunuz mu aynı sorunu vaio laptopumda yaşıyorum

Alıntıları Göster
    Siz çözüm buldunuz mu bende aynı sorunu yaşıyorum.
  • çözüm yok malesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.