Bildirim
LAPTOP SSD SATA 3 SATA 2 OLARAK GÖRÜYOR
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Hiç kimsenin mi başına böyle bir durum gelmedi en azından tavsiyede bulunun ??? -
sata 3 şeklinde mi teyit etti yoksa sata 6.0 diye mi.
telefondan bakmaya calistim ancak sata 6.0 ibareli bir sey göremedim urunle alakali ,pcye geçince detaylıca bakacagim -
Sony yetkili servisine laptop S/N numarasını verdim sata 3 mü sata 2 mi desteliyor dediğimde ürününüz sata 3 destekli dedi bende onun için sata 3 ssd aldım. -
quote:
Orijinalden alıntı: fersefi2
Sony yetkili servisine laptop S/N numarasını verdim sata 3 mü sata 2 mi desteliyor dediğimde ürününüz sata 3 destekli dedi bende onun için sata 3 ssd aldım.Crucial- Memory & SSD Upgrades | Compatible Upgrades | Crucial.comhttp://www.crucial.com/upgrade/Sony-memory/VAIO+SVS+Series/VAIO+SVS1511N3ES-upgrades.html
buradaki bilgilere göre de sata 3 / sata 6 olarak görünüyor.
kaç tane sata var laptopunuzda boşta sata kaldıysa ona takıp deneyin olmadı.
yada sürücü indirme merkezinden çipset driver ile varsa sata sürücülerini güncellemeyi deneyin üzerindeki sata marvell vb üçüncü parti bir firmaya aitse yazılımını istiyor da olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 3 Mayıs 2014; 10:57:45 >
-
Sata 3 olduğu artık yine teyit edildi şimdi asıl sorun laptopda tek slot harddisk yerinde birden fazla port olabiliyor mu? -
bazı ürünlerde raid veya 2. hdd için ekstra yuvalar oluyor o yüzden sordum sizdeki üründe de benzer bir durum olabilir gibisinden.
biosta satayla ilgili kısımlara baktınız mı? sata moduyla alakalı bir şeyler olabilir (pek sanmıyorum ama sony bu belli olmaz) -
-
biostan bir ayar olmady?y kesinlesti.
önceki mesajda crucial sitesi linki atmistim crucial scan programi var ufak bir yazylym onu kurup sistemi tarattirir misiniz zira konu basindaki 2.fotoda sata 6 bulamadi diye uyari vermis samsungun programi -
Yazılımı göremedim sitede ???? Hata oldu gördüm özür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fersefi2 -- 3 Mayıs 2014; 11:50:51 > -
-
-
Birkaç yerde bu konuyu açtım kimse çözüm getiremiyor bu sorun sadece benim mi başıma geldi şimdi kimsede böyle bir konu açmamış galiba. -
-
-
görmesi lazim hocam assd ile samsung evo incelemesinde rapid modla benchmark yapilmis belli degerler cok uçuk durumda.
cok ilginç şeyler yaşanıyor sizin laptopta ama bilmedigimiz bir sey var ki bunlar oluyor
cd dvdden sata 1,5 hızıyla attığı için 9-10 mb normal.
tavsiyem ssdyi depo amaçlı kullanmamanizdir, ömrü açısından önemli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 4 Mayıs 2014; 12:15:29 > -
Cevapların için teşekkür ederim dvd den pc ye (sata 2 de) 3 hızıyla atması gerekmiyormu ve bu durumun SSD açısından faydası olmuyor galiba ve laptopumda tek harddisk slotu olduğun için 640 gb hdd söküp yerine 256 gb ssd takıldı şuanda yarısı dolu ssd nin boş alanada bir-iki oyun yüklemeyi düşünüyorum -
Hayır dvd - cd gibi sürücülerden kopyalama yavaş olur , dvd ile 30 dkda atılan format usb ile 5-10 dkda halledilmesinin sebebi de buquote:
Cevapların için teşekkür ederim dvd den pc ye (sata 2 de) 3 hızıyla atması gerekmiyormu ve bu durumun SSD açısından faydası olmuyor galiba ve laptopumda tek harddisk slotu olduğun için 640 gb hdd söküp yerine 256 gb ssd takıldı şuanda yarısı dolu ssd nin boş alanada bir-iki oyun yüklemeyi düşünüyorum
dvdden hdd veya ssdye kopyalama yapılırken 9-10 mb göstermesi normal fazlasını atsa bile 20 mb falan olur en fazla ama ortalama olarak notmal hızlarda.
ssd sürekli yaz - oku derken ömür açısından sorunlar yaşatabilir çok abartılır mı orası bilinmez ama ssdye genel olarak program vs için kullanmaya çalışın harici hdd ile de depolama işini halletmeniz sizin için en iyisi olur
-
Anladım sağol rahatsız ediyorum ama birşey daha soracaktım harici hdd den dosyayı pc'ye kopyalama hızı ortalama 40 sence bu normal mi?
Son olarak ben birkaç test yapmıştım sence nasıl değerler:1. RESİM : SATA 2 RAPİD MOD KAPALI
2. RESİM: SATA 3 RAPİD MOD KAPALI
3. RESİM:SATA 2 RAPİD MOD AÇIK
3. RESİM:SATA 3 RAPİD MOD AÇIK
-
Harici hdd sınırı usb 2 veya usb 3 olmasına bağlı olarak değişir genel olaran usb 2 olanlar 30-40 mb, usb 3 olanlar da 40-90 mb arası değişik hızlarda kopyalama yapabiliyor. Elinizdeki harici hdd usb2 ise değerleriniz iyi ancak usb 3 ise biraz düşük gibi. Usb 3 yongalarıyla alakalı oluyor genelde marvell vb. çipsetten bağımsız yongalar ekleniyor ve farklı performanslar sergileyebiliyor.quote:
Anladım sağol rahatsız ediyorum ama birşey daha soracaktım harici hdd den dosyayı pc'ye kopyalama hızı ortalama 40 sence bu normal mi?
Son olarak ben birkaç test yapmıştım sence nasıl değerler:1. RESİM : SATA 2 RAPİD MOD KAPALI
2. RESİM: SATA 3 RAPİD MOD KAPALI
3. RESİM:SATA 2 RAPİD MOD AÇIK
3. RESİM:SATA 3 RAPİD MOD AÇIK
son 3 resimdeki değerler gayet iyi ancak bu rapid modu çok fazla tavsiye etmiyorlar zira sistemdeki ramden faydalanıp ssdyi hızlandırmaya çalışıyor ama sistem çökmeye kadar gidebiliyor herhangi bir sorun durumunda.
http://forum.donanimhaber.com/m_86076818/tm.htm
Benzer içerikler
- seagate garanti sorgulama
- sata ssd önerisi
- ruxim nedir
- unexpected store exception hatası
- twinmos ssd alınır mı
- ntfs nedir
- en iyi harddisk markası
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X