Şimdi Ara

Laptop'tan ses gelmiyor - Çözülemedi-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba değerli donanımhaber sakinleri.

Sabah saat 10 civarında ''Driver Booster'' adlı programı kullanarak son güncellemeleri bilgisayarıma yükledim. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra ses gitti. İnternette yaptığım araştırmalar maalesef sonuç vermedi. Bilgisayarımın markası ''Toshiba Satelittle''

Sorunu ise detaylı yazmak gerekirse, Bilgisayardan sistem seslerinin gelmesi gereken sıralarda, yarım saniyelik bir cızırtı sesinin gelmesi ( Hani uçakta kulak tıkanıklığı olur da kulağınıza içten basınç uygulayınca , açılsın diye bir çıt sesi çıkar, aynı o ses ) . Ses sına kısmına gelince de bu yarım saniyelik çıt sesleri geliyor. Sağ alt köşedeki ses sembolünden kontrol edildiğinde her şey normal gözüküyor.

Bilgisayarı yeniden başlattığım zaman da bu sesler geliyor.

Denediğim çözümler aşağıdaki gibidir;

1- Aygıt yöneticisinden ses ile alakalı tüm sürücüleri devre dışı bırakıp etkinleştirmek.
    2- Aygıt yöneticisindeki tüm ses sürücülerini kaldırmak ve bilgisayarı yeniden başlatmak.
    3- Bios üzerinden ses ayarını kontrol etmek( Enable )
    4- Program ekle kaldır'dan Realtek güncellemelerini silmek ve yeniden kurmak.
    5- Program ekle kaldır'dan Realteki komple silmek ve yeniden kurmak.
    6- Ses sürücülerini güncellemek , güncellemeleri kaldırmak ve yeniden denemek.
    7- Bilgisayarı Driver Booster'ın güncelleme yaptığı anın hemen gerisine , sistem geri yükleme ile döndürmek.
    8- Sistem geri yüklemeyi kullanarak ağustos ayına geri dönmek.

Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar.

Acil önerilerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balrod -- 11 Ekim 2016; 22:56:27 >

• Arkadaşlar son çare format attım. Yine düzelmedi. Teamviewer programı ile başka bilgisayarla uzaktan bağlantı yaptım. Arkadaşa ses gidiyor. İlk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum.

Lütfen yardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balrod -- 11 Ekim 2016; 22:21:00 >
  • Konu hakkında bilgisi veya fikri olan yok mu arkadaşlar?
  • ''Driver Booster'' den önceki driverini kurdun mu. toshiba sitesinden kendi driverlarını denedin mi.
  • Selam,

Harici bir hoparlör veya kulaklık ile deneyebilir misin? Laptop ın hoparlörleri patlamış veya bozulmuş olabilir diye düşündüm.

Kolay gelsin
  • Toshiba kendi sitesinden driver ları kurdum. Harici bir kulaklık ile denedim. Bilgisayara Windows 8 kurup yeniden denemeyi düşünüyorum. Ufak bir ihtimal de olsa Windows'un son güncellemesi ile bir çakışma söz konusu olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.