Şimdi Ara

iPhone'un içinden gelen garip ses - donanımsal sorun?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
13.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Umarım yanlış yere açmamışımdır bu başlığı, iPhone cihazımla ilgili donanımsal bir sorunum var. Telefonumu hafifçe sallayınca içinde çok kısık, ince metalik bir ses geliyor. Küçük metal bir parçanın başka bir parçaya çarpması gibi. Sallamak bir yana dikey tuttuğum telefonu hafif seri bir biçimde yatay pozisyona çevirdiğimde yine aynı sesi duyuyorum bir kere 'tık' diye. iPhone'un içinde bir jiroskop var bildiğim kadarı ile, telefonu dik veyahut yatay tutma durumuna göre ekranı döndürüyor. Acaba jiroskop mu bozuldu dedim fakat işlevde bir sorun yok. Başka iPhone'larda denediğim de böyle bir sesin çıkmadığını gördüm. Ne olduğu-olabileceğine dair fikri olan var mı? Teşekkürler

• Sim kart aparatı çıkmış olduğu esnada içine bir parça düşmüş olabilir mi?
  • Jiroskopla alakalı değildir merak etmeyin, jiroskop kullanan bir oyunu kurarak test edebilirsiniz.

Cihazı çevirdiğinizde çalışan sensör jiroskop değil.
  • bendede var o ses internette arastirdim ve autofocuslu bütün iphonelarda var.. herkes autofocus merceginin sallanmasindan dolayi ses ciktigini söylüyor... inanmayan kendi telefonunda test edebilir %99 bütün iphonelarda var telefonu sallayin kulaginizi kameranin oldugu bölüme verin ordan ince kisik bir ses geliyor sanki icinde oynayan bir vida varmis gibi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musculation -- 1 Temmuz 2011; 14:49:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xXxKaNGaLxXx

bendede var o ses internette arastirdim ve autofocuslu bütün iphonelarda var.. herkes autofocus merceginin sallanmasindan dolayi ses ciktigini söylüyor... inanmayan kendi telefonunda test edebilir %99 bütün iphonelarda var telefonu sallayin kulaginizi kameranin oldugu bölüme verin ordan ince kisik bir ses geliyor sanki icinde oynayan bir vida varmis gibi :)

evet bende de var o ses şimdi farkettim
  • herkese cevapları için teşekkürler;

securespy: aletin içinde düşen bir parça yok kontrol ettim

bilgehankalkan: Cihazı çevirdiğinizde çalışan sensörün jiroskop olmadığı bilgisi için teşekkür ederim bir kez daha..

xXxKangalXxX:bilgi için teşekkürler, peki netten araştırma yaptığınız kaynakların linklerini atabilir misin.. Gerçekten merak ettim bu durumu.. Biraz google'a da yazdım ama o tarz birşey bulamadım. Enteresan olan bende bir iki hafta önce telefonu alan kardeşimde böle bir durum yok! onun ki de aynı gb, ayni renk, aynı bayii'den alındı.. Enteresan.

serkanmerve: sizin de içinize kurt düşürdük şimdi:)
  • https://discussions.apple.com/message/12207350?messageID=12207350
    http://forums.whirlpool.net.au/archive/1518290

bazilari apple a basvurdugunu ve iphoneun degistirildigini yenisininde ayni sesi cikardigini yazmis yani fazla takma kafaya normal bir olay :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musculation -- 1 Temmuz 2011; 16:32:58 >
  • bende böyle bir ses yok şimdi denedim
    ama telefonun hafifçe koltuğun ÜZERİNE atınca zınkkk dye bir ses geliyor tuşlar dan değildediğiniz ses bu olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 78erhan78 -- 1 Temmuz 2011; 16:42:21 >
  • Bende de var o ses. Ayni konuyu bende acmistim ve cevaplarin hepsinde gordum ki normal birseymis.
  • telefonu kulağıma yanaştırıp kameranın oraya parmağımla tık tık vurunca içeriden oynayan bir şeyin sesi geliyor bende de ..
  • Ses açma-kapama ve power tuşundan geliyor o ses. En azından bende öyle. Elimle sağa sola ittirince bile biraz duyuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Maxy_

Ses açma-kapama ve power tuşundan geliyor o ses. En azından bende öyle. Elimle sağa sola ittirince bile biraz duyuyorum.

+1
  • bendede oluyor sallayınca kameranın olduğu yerden ses geliyor tık diye.
  • Titreşim butonundan da geliyor olabilir. Çok dert etmeyin :)
  • sadece iphone a ait bir durum değil, otofokus özelliği olan çoğu telefonda belirttiğin ses geliyor zaten; bu genel bir durum, herhangi bir anormallik yok iphone larınızda
  • herkese çok teşekkürler, bu kadar yorumdan sonra artık kafama takacak değilim bu durumu :) sağolun yeniden
  • Bence ses. Hoporlor buzzerindan geliyor gibi
  • Ayni sorun bendede var
    +
    Guc tusuna basmaya calisirken kapaktan ses geliyo cok zorluyorum sanirim, ins bir sey olmaz arka kapaga :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 3 Temmuz 2011; 3:56:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.