Şimdi Ara

Laptop tavsiyesi gerekiyor:) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://forum.donanimhaber.com/m_37402557/tm.htm

PEki bu pc hakkında gorusun nedir

Asus u hala almayı dusunuyormusun
    Özellikler
    Karakteristik: PACKARD BELL TJ75-JO-118TK İ5-430M 6GB 500GB
    CPU Cinsi - Hızı: Intel Core i5-430M - 2.26 Ghz - 3 MB L3 Cache
    Ekran Boyu Boyut: 15.6" - Çözünürlük : 1366x768 piksel
    Ekran Tipi: WXGA Diamond View LED HD
    Ekran Kartı: Ati Mobility Radeon HD5650 - 1 GB (Paylaşımsız) DDR3
    Bellek: 6 GB
    Bellek Tipi: DDR3
    Sabit Disk: 500 GB - SATA
    Optik Sürücü: DVD Dual Yazıcı
    Kablosuz: 802.11 a/b/g/n
    Bluetooth: VAR
    Port: 4xUSB 2.0 , VGA , HDMI , Kulaklık Çıkışı , Mikrofon Girişi
    pil Ömrü: 3 saat pil ömrü (Yaklaşık - Kullanıma Bağlıdır) 6 Cell
    Ağırlık: 2.7 kg
    İşletim sistemi: Microsoft® Windows® 7 Home Premium TR/ENG
    Dahili Web Kamera: 1.3 MP
    Kart Okuyucu: 5'i 1 arada
    Boyut: 372x250x37,5 mm
    Klavye: Türkçe Q Klavye + Numerik Klavye

• Oyun için yeterli bir bilgisayar işlemcide oyunlar için yeterli. Ama işlemci oyun haricinde daha ağır işlemlerde çok çok iyi performans vermez.
  • quote:

DELL STUDIO 1557 CORE i7-720Q 1.6GHz 4GB 500GB 15.6" TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR Detay Bilgisi
    Model STUDİO 1557 BQ72P45
    Ekran 15.6in Widescreen High Definition (1366X768) WLED with TrueLife
    İşlemci i7 - 720QM 1.6 GHz
    İşletim Sistemi Windows Vista Home Premium
    Ram 4GB ( 2*2048 ) 1333 MHz DDR3
    Sabit Disk 500 GB 7200RPM Sata
    Optik Sürücü 8X DVD+/-RW Slim Slot
    Grafik İşlemci 512MB Atı Radeon HD4570
    Renk Silver Chanlink
    Kablosuz Bağlantı Wireless Dell 1397 802.11b/g
    Bluetooth Var
    Ses Sistemi Intel High Definition Audio 2.2
    Dahili Kamera Var 2.0
    USB 2*USB + 1USB/esata
    HDMI Var
    Kart Okuyucu Var (8in 1)
    Ethernet 10/100/1000 Ethernet Kartı
    Pil 6 cell 56 WHR Primary Battery
    Portlar 2* USB 2.0 + 1 USB / esata , 15 pin VGA video konnektörü , Ses jakları (1 hat çıkışı, 1 Mikrofon girişi) , 34 mm ExpressCard yuva
    GARANTİ 2 yıl Müşteri YERİNDE SERVİS HİZMETİ
    Ağırlık 2.7 kg
    Boyutlar Width: 14.6" (371,6mm) Height: 1.0" (25.3mm) front / 1.5" (38.9mm) back Depth: 10.0" (252,9mm)
    Kutu İçeriği Kitapçık-DriverCD-Adaptör-Pil-MediaDirect

quote:

Marka HP
    Fiyatı 1.599 $+KDV
    İşlemci Tipi Intel Core i7 Mobile Processor
    İşlemci Hızı 1.6 Ghz
    İşlemci Veri yolu hızı 2.5 GT/s
    İşlemci ön belleği 8 MB
    İşlemci Modeli i7-720QM
    Bellek Hızı DDR3 1066 Mhz
    Bellek miktarı 4 GB
    Ekran boyutu 15.6 inç
    Ekran Tipi WXGA (HD)
    Ekran çözünürlüğü 1366 x 768 px
    Grafik Kartı NVIDIA GeForce GT 230M
    Grafik Bellek 1024 MB
    Grafik Kartı tipi Harici Nvidia
    İşletim sistemi Windows 7 Home Premium 64-bit
    Hdd Kapasitesi 320 GB
    Hdd Rpm 7200 rpm
    Hdd tipi SATA
    Optik sürücü Blu-ray okuyucu + Dvd yazıcı combo
    Modem -
    Ethernet 10/100/1000 Mbps
    Kablosuz Ağ 802.11 A/B/G
    Bluetooth Bluetooth
    3G -
    Diğer Bağlantılar -
    DVI Çıkışı -
    Kızılötesi 1
    HDMI Çıkışı 1
    IEEE 1394 1
    Kart girişi 1 x Express Card
    Monitör Çıkışı 1 x VGA
    Ses Bağlantıları 1 x Kulaklık Çıkışı 2 x Kulaklık Çıkışı
    Tv-Out -
    USB 4
    E-SATA 1
    Ses Kartı Dahili ses kartı
    Hoparlör Dahili hoparlör
    Touchpad Var
    Klavye Türkçe Q Klavye + Nümerik Tuş Takımı
    Kart okuyucu 5-in-1 card reader
    Kamera 1.3 Megapiksel Web Kamerası
    Parmak izi Okuyucu -
    Pil lityum-iyon
    Genişlik 379 mm
    Derinlik 258 mm
    Yükseklik 38 mm
    Ağırlık 2.880 Kg
    Garanti süresi 2 yıl

Bunlar arasından secimin ne olurdu tabi yukarıdaki asusta bunlar arasında secimin ne yonde olurdu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XinT -- 1 Şubat 2010; 0:05:06 >

• Casper ve hp uzak duracağım iki bilgisayar markasıdır. Casper kronik sorunlarını düzeltmiş olabilir özelliklerde iyi olabilir ancak ben casperi dışarda insan içine çıkaramam bu kadar mı kötü bir kasa görüntüsü olur hiç yakışmamış olmamış. Hp zaten ısıtıcı ihtiyacınız varsa mükemmel bir laptoptur alınız.

Bende 2.000 liraya kadar laptop araştırıyorum 1 haftadır 2.000 lirayı hak eden kafamdaki laptop şu an asus 280bd. Daha yüksek donanımlı iyi bir marka çıkarsa fikrim değişebilir.
  • Markalardan birisi dell
    Dieri hp (Ki arkadasımda amd turion işlemcili olanı war okadarda ısınma problemi olmadıgını söledi)
    Casper e ztn yaklasamıorum cok ozellik war ama on yarggım war (Ki bu on yargıda turk mallarından olustu)
    (ki amdlerde yasanan ısınma sorunu meshurdur (Acer olan arkadasımda ısınmanın olmadıgını söluor)
  • bilgisayarın performasını hangi özelliği belirler??

(donma,yavaşlama,kilitlenme sorunları yaşanmamak için)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sol_ak

bilgisayarın performasını hangi özelliği belirler??

(donma,yavaşlama,kilitlenme sorunları yaşanmamak için)

İşlemci, Ram, Harddisk.
  • quote:

donanımcı123

yazdığın bileşenlerin hepsinin en yüksek olduğu bir laptop çok az, olsa bile fiyatı çok yüksek.
    mesela;
    işlemcilerin bir ghz hızı var, bir mhz hızı var birde önbellek değerleri var. bunlardan hangisinin yüksek olması performansı daha fazla etkiler.
  • quote:

quote:

donanımcı123

yazdığın bileşenlerin hepsinin en yüksek olduğu bir laptop çok az, olsa bile fiyatı çok yüksek.
    mesela;
    işlemcilerin bir ghz hızı var, bir mhz hızı var birde önbellek değerleri var. bunlardan hangisinin yüksek olması performansı daha fazla etkiler.

Yapacağımız işler oynayacağımız oyunlar göz önüne alındığında orta halli bir bilgisayar kullanıcısına çift çekirdekli 2.0 ghz üstü bir işlemci yeterlidir. 2 mb cache 800 mhz fsb başlangıç için yeterlidir. Ben ağır işlemler çalıştırırım zamanım yok ağır bir programın açılması, rar işlemleri gibi işlerin çok hızlı olması gerek diyorsanız o zaman şu anda piyasada fiyatı 1.600 liraya kadar düşen ve içinde t9600 işlemci kullanılan laptopları tercih edebilirsiniz. 2.8 çekirdek hızı, 1066 mhz fsb ve 6 mb cache ile core 2 duo serisinin en üst modellerinden biridir. 200-300 lira fark vererek i7 işlemcide alabilirsiniz ancak t9600 ile hemen hemen aynı performansta bu işlemci. i7 nin daha üst modellerine bakmak lazım ayrıca fiyatınında düşmesini beklemek lazım. (1-2 sene kadar)

Bana kalırsa işinizi görecek kadar donanım tercih edin hep fazlasını tercih edip ihtiyacınız olmayan donanımlara para dökmeyin üreticiler bunu bildikleri için zaten bir özelliği verip bir özelliği kısıyor maksat müşteriyi üreticiye bağlamak ve para harcatmak. Forumda yapılan gereksiz marka fanlığı ve ekran kartı fanlığının kimseye faydası yok sadece üreticilerin cebine girecek milyon dolarları arttırıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 1 Şubat 2010; 0:59:41 >

• zaten bileşenlerin birinin özelliği yüksek olsa diğer bileşenin özelliği düşük oluyor.
    örneğin yüksek işlemcili,yüksek cacheli bilgisayarda düşük ram gibi
  • ddr3 800mhz , mi yoksa ddr2 1066mhz daha performası iyidir ?
  • http://www.vatanbilgisayar.com/hp-vy657ea-dv6-2065et-core-i7-720qm-1.6ghz-4096mb-500gb-1024mb-gt230m-15,6-bt-dvdrw-w7p/productdetails.aspx?I_ID=40222
    bütçe yeterli ise

bu arada yaz ben de dizüstü almaya niyetlendim hp lerde ısınma sorunu mu var ya o kadar da modellerini beğenmiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aso2 -- 1 Şubat 2010; 23:40:50 >

• war diolarda bilmiorum gormedim kullanan arkadasım war sorun yok dedi ustellik o hp amd turion işlemcili

bende hp alcaktım ama ekran kartı hayalelrimi yıktı asus alcam sanırım :(
  • Nedense uyarı mailleri gelmemiş, herkese teşekkürler arkadaşlar. linklere de baktım, çıkardığım sonuç şudur:

Dell: her zaman ekran kartlarını düşük tutuyorlar, elendi.
    Acer: teknik destek faciaymış, elendi.
    Samsung: emin değilim nedense bu aletten, DDR2 kullanıyorlar ve sorun çıkaranlar çok, elendi.
    HP: uzak dursun, ne arıza ne de ısınma istiyorum

Bulabilirsem ASUS N61VN280BD alıcam, şu ara bakıyorum vatan'ın stoklarında yok, topkapıda göremiyorum. İkinci ihtimal de N61JQ-X1 olarak geçen i7 işlemcili hd5650'li asus, bu alet ne zaman stoklara girer bilemiyorum ama 1 ay falansa bekliycem açıkcası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: magusmagius

Nedense uyarı mailleri gelmemiş, herkese teşekkürler arkadaşlar. linklere de baktım, çıkardığım sonuç şudur:

Dell: her zaman ekran kartlarını düşük tutuyorlar, elendi.
    Acer: teknik destek faciaymış, elendi.
    Samsung: emin değilim nedense bu aletten, DDR2 kullanıyorlar ve sorun çıkaranlar çok, elendi.
    HP: uzak dursun, ne arıza ne de ısınma istiyorum

Bulabilirsem ASUS N61VN280BD alıcam, şu ara bakıyorum vatan'ın stoklarında yok, topkapıda göremiyorum. İkinci ihtimal de N61JQ-X1 olarak geçen i7 işlemcili hd5650'li asus, bu alet ne zaman stoklara girer bilemiyorum ama 1 ay falansa bekliycem açıkcası.

teknolojix'te uygun fiyata bulabilirsin dün aldım.
  • quote:

ddr3 800mhz , mi yoksa ddr2 1066mhz daha performası iyidir ?

MHz değerleri yanlış yazılmış
    DDR3 1066 ve DDR2 800 MHz.Normalde DDR3 daha iyidir.Ama bellek zamanlamaları DDR2'den kötü olduğu için bazı ağır işlemlerde DDR2 biraz daha iyidir.Tabi bu farkı normal ev kullanıcısı anlamaz
  • @magusmagius, hiç o kadar para vermene gerek yok hocam. Madem numerik klavyeli güçlü bi bilgisayar istiyosun, sana Acer AS5536'yı öneririm. kolay kolay bulamıycağın bi ürün fiyatı da 1.200 lira falan. bakmanı tavsiye ederim...

Acer Aspire AS5536

Laptop tavsiyesi gerekiyor:)

• Numerik klavye ve ısınmayan Sen Sony F serisinden bahsediyorsun... fiyatına bakma bile derim...
    HP arkadaşların dediği gibi ısınır. Kış geceleri su kaynatma efektifiyle atraksiyon sunar.
    Acer larda ise bazı serilerinde AMD kullanılıyor ki facebook girince bile üzerinde yumurta pişirebiliyorsun.
    Tabi şaka bi yana 2 sinide uzunca süre kullandım arkadaşlarımdan biliyorum...
    Isınmasın diyorsan SONY bakacaksın... Asus, Dell gibi markalara güvenebilirsin...
    ASLA CASPER EXPER ARÇELİK BEKO VESTEL.... BUNLARI KONU BİLE ETME....
    Birde fanı arkada değilde yan tarafında bulunan bii notebook tercih etmelisin... ( ısınma açısından)
    slmlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: morelkazon

@magusmagius, hiç o kadar para vermene gerek yok hocam. Madem numerik klavyeli güçlü bi bilgisayar istiyosun, sana Acer AS5536'yı öneririm. kolay kolay bulamıycağın bi ürün fiyatı da 1.200 lira falan. bakmanı tavsiye ederim...

Acer Aspire AS5536

Laptop tavsiyesi gerekiyor:)

O paraya çook daha iyileri var...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.