Şimdi Ara

Laptop Tv bağlantısında çözünürlük uyuşmazlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Laptop’ı HDMI kablo ile full hd 1080p çözünürlüklü tv’me bağladığımda çözünürlük tvdeki görüntü sanki 1080p olmuyor. Bunu şuna dayanarak söylüyorum normalde bilgisayarın kendi ekranındaki görüntüsündede chrome’un hızlı erişim için sayfa eklediğimiz kısmında 10 adet sayfa adı sığıyor >> simgesi altında 2 sayfa sığmadığı için oluyor ama tv’de hızlı erişimde 6 tane sayfa adı görünüp >> altında 6 sayfa oluyor. Laptop ekran çözünürlüğü de 1920x1080 tv deki de aynı çözünürlükte olmasına rağmen tv deki görüntü 720p miş gibi duruyor. Nette aradım fakat böyle bir sorun ile karşılaşan bulamadım. TV ekran boyutu 49” olduğu için tv deki kısayol menülerinin daha büyük olması normal fakat ekrana sığması gereken kısayol adedi aynı olması gerekmez mi?

Görüntü tv’ye bağlı iken Nvidia grafik ayarlarına girip özel çözünürlük tanımla diyip 2568x1920 gibi bir çözünürlük tanımladığımda olması gereken oranı alabiliyorum. Anlamadığım bendeki tv full hd yani 1920x1080 olmasına rağmen nasıl daha yüksek bir çözünürlüğü gösterebiliyor?

Not: Tv’de genişlik çözünürlüğünü 3000pikselin üzerinde bir sayıya çıkardığımda görüntü vermiyor en çok 2900 lerde görüntü veriyor
    Yardımcı olabilecek var mı? Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.