Şimdi Ara

Laptop'um fanı dönmyor ekrana görüntü gelmiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: grafiker73

quote:

Orijinalden alıntı: muratungor06

Sony VAİO VGN-FZ31E adlı laptopum var. Yere hızlı bir biçimde düştü. Fanı dönmüyor ekrana görüntü gelmiyor ama işlemcisi falan sıcaklaşıyor. Harici bir monitörede bağladım çalışmadı. Ramdendir dedim yeni ram alıp taktım yine çalışmadı. HDD ile bir alakası olduğunu sanmıyorum. Bios/CMOS sıfırlicaktım pillerini jumperlerini bulamadım. Acil yardım arkadaşlar.

selam.. dostum kötü haber vermek istemem ama sanırım anakartta bir çatlak yada soğuk lehim ( lehim çatlağı ) oluşmuş..genelde soğuk lehimi bulamayıp direk anakart değişimi derler ama götüreceğin usta daha önce bu tür bir deneyim yaşadıysa oda senin şansına.. ama anakartta bir çatlak varsa ona yapacak bişi yok.. ucuz bişi değil sony anakartları..

Babam zaten böyle lehimlerden anakartlardan şasilerden falan anlar lehim attıysa yapar sorun değilde arka kısma baya bi darbe geldi sonrada yere düştü. Kardeşim sinirlenip tekme attıda :(

• Besleme çipi falan diyo bilgisayarcılar. Nedir bu besleme çipi ? Anakartın neresindedir ? Maaliyeti nekadardır ? Nerde bulabilirim ?
  • quote:

Besleme çipi falan diyo bilgisayarcılar. Nedir bu besleme çipi ? Anakartın neresindedir ? Maaliyeti nekadardır ? Nerde bulabilirim ?

Besleme çipi bir nevi anakartın kendisi hangi besleme çipi olduğunu anlayamazsanız en iyisi servise götürün yapılabilecek birşeyse sizin olası yanlış bir müdahaleniz ile dahada çözülemeyen sorunlara yol açılabilir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PI Exon -- 21 Nisan 2014; 12:52:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jesse-Pinkman

quote:

Besleme çipi falan diyo bilgisayarcılar. Nedir bu besleme çipi ? Anakartın neresindedir ? Maaliyeti nekadardır ? Nerde bulabilirim ?

Besleme çipi bir nevi anakartın kendisi hangi besleme çipi olduğunu anlayamazsanız en iyisi servise götürün yapılabilecek birşeyse sizin olası yanlış bir müdahaleniz ile dahada çözülemeyen sorunlara yol açılabilir .

Bi bilgisayarcıya daha götürcem onlara bırakcam laptopu
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.