Sony VAİO VGN-FZ31E adlı laptopum var. Yere hızlı bir biçimde düştü. Fanı dönmüyor ekrana görüntü gelmiyor ama işlemcisi falan sıcaklaşıyor. Harici bir monitörede bağladım çalışmadı. Ramdendir dedim yeni ram alıp taktım yine çalışmadı. HDD ile bir alakası olduğunu sanmıyorum. Bios/CMOS sıfırlicaktım pillerini jumperlerini bulamadım. Acil yardım arkadaşlar.
Acil yardım arkadaşlar.
quote:
Orijinalden alıntı: muratungor06
Acil yardım arkadaşlar.
bılgısayarıcıya gotur bence ama tahmınımce fanı donmuyor ıse ıcındekı bır parca kırılıp fanın sıkısmasına ordanda ıslemcının ısınmasına neden oluyor ıcıne bır bak pc nınn
quote:
Orijinalden alıntı: anteplee35
bılgısayarıcıya gotur bence ama tahmınımce fanı donmuyor ıse ıcındekı bır parca kırılıp fanın sıkısmasına ordanda ıslemcının ısınmasına neden oluyor ıcıne bır bak pc nınn
herşeyi çıkardım baktım kırılmış bir parça yok
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: anteplee35
herşeyi çıkardım baktım kırılmış bir parça yok
Alıntıları Göster
hdd si çalışıyor.
başka monitöre taktıgıınızda tık yoksa ekran kartından şüphelenmelisiniz :)
quote:
Orijinalden alıntı: Bravo.qwertuu
başka monitöre taktıgıınızda tık yoksa ekran kartından şüphelenmelisiniz :)
Ekran kartında olsa fan dönerdi fanda dönmüyr ama alttaki güç ışığı yanıyor hdd çalışıyor
chipseti zarar görmüş fanıda zarar görmüş gibi kasmış kasa sanırsam
quote:
Orijinalden alıntı: Eksi30
chipseti zarar görmüş fanıda zarar görmüş gibi kasmış kasa sanırsam
:) . Anlamadım ?
quote:
Sony VAİO VGN-FZ31E adlı laptopum var. Yere hızlı bir biçimde düştü. Fanı dönmüyor ekrana görüntü gelmiyor ama işlemcisi falan sıcaklaşıyor. Harici bir monitörede bağladım çalışmadı. Ramdendir dedim yeni ram alıp taktım yine çalışmadı. HDD ile bir alakası olduğunu sanmıyorum. Bios/CMOS sıfırlicaktım pillerini jumperlerini bulamadım. Acil yardım arkadaşlar.
selam.. dostum kötü haber vermek istemem ama sanırım anakartta bir çatlak yada soğuk lehim ( lehim çatlağı ) oluşmuş..genelde soğuk lehimi bulamayıp direk anakart değişimi derler ama götüreceğin usta daha önce bu tür bir deneyim yaşadıysa oda senin şansına.. ama anakartta bir çatlak varsa ona yapacak bişi yok.. ucuz bişi değil sony anakartları..