Merhaba, Neredeyse 3 yıldır kullanmakta olduğum Toshiba Satellite A210-19D laptopumu Limitli bir para ile upgrade etmek istiyorum. Şu anda Windows 7 Ultimate kullanıyorum Kısaca Özellikleri
Öncelikli olarak değiştirmek istediğim parçalar Ram ve Ekran Kartı (Ekran kartını değiştirebilir miyim onu bile bilmiyorum gerçi)
Sitesinde 4GB Ram'e kadar çıkabildiğini yazmış Fakat Mhz'ını yazmamış şu anda mevcut olarak üzerinde 2 x 1GB DDR2 667Mhz ramler bulunmakta. Fakat ben 2 x 2GB DDR2 800Mhz alırsam faydasını görürmüyüm? Yoksa 667mhz olanı kafî midir?
Ekran kartına gelince ben ekran kartını değiştirebilir miyim? ATI Radeon X1200 var şu anda üzerinde PCI express mi bilmiyorum gerçi.. 128 mb kendisi 831mb shared olaraktan. Değiştirebiliyorsam bu ürünü nerden alabilirim? Satan yerler var mı yoksa illa ebay'den mi sipariş edicem?
İşlemcinin değişmesini tavsiye eder misiniz? Yada değiştirebilme gibi bir durum var mı? AMD Turion™ 64 X2 Dual-Core Mobile Technology TL-62
Gerçi bilgisayar normal koşullarda bu özellikleriyle bile yetiyor bana. Ama geçenlerde aşırı video/grafik tabanlı programda çalışmaya başladım. Haliyle acayip kasıyor bilgisayar. 1 Dakikada yapacağım işlemi 10 dakikada yapıyorum.
O bilgisayarı at yerine yenisini al diye yorumlar yapmayın lütfen, bütçem 300-350 arası. Şu anda 15 günlüğüne yurtdışında olduğumdan 2 X 2GB DDR2 667MHZ Kingston ramleri 80 liraya buldum bile almadım gerçi ama yorumlarınıza göre alacağım... geriye 220 tl gibi bir para kalıyor upgrade için... Önerilerinizi bekliyorum.
Birincisi ekran kartiniz onboard. ne kadar x1200 olarak gorunse de onboard. anca laptopunuzun anakartinin bir resmini arayip buraya koyarsaniz onlu arkali mxm portu var mi diye bakilabilir. eger var ise ekran karti takilir yok ise o konuda birsey yapilamayacaktir. ram eger sitesinde 4gb yaziliysa takin calisir. 800 de taksaniz islemciniz veriyolu olarak 667 calisiyorsa 667 acar. islemcinize gelince bulabilirseniz en fazla tl-68 e kadar soketiniz destekleyecek daha yukarisini gormeyecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
Birincisi ekran kartiniz onboard. ne kadar x1200 olarak gorunse de onboard. anca laptopunuzun anakartinin bir resmini arayip buraya koyarsaniz onlu arkali mxm portu var mi diye bakilabilir. eger var ise ekran karti takilir yok ise o konuda birsey yapilamayacaktir. ram eger sitesinde 4gb yaziliysa takin calisir. 800 de taksaniz islemciniz veriyolu olarak 667 calisiyorsa 667 acar. islemcinize gelince bulabilirseniz en fazla tl-68 e kadar soketiniz destekleyecek daha yukarisini gormeyecektir.
Şu anda laptopu açmamın imkanı yok fakat türkiyeye geri döndüğümde bakarım. O zaman 667 mhzlı olan ramleri alayım ben. Diğer upgradeleri Türkiye'ye dönünce hallederim...
Peki eğer sitesinde iddia ettiği gibi boş birtane PCI express slotu varsa ben buraya bir adet ekran kartı bağlayamaz mıyım?
Bu arada TL- 68'e yükseltebilirsem bu performansımı ne kadar arttırır? Ayrıca şu ekran kartımı gerçekten değiştirmek istiyorum 2007 oyunlarını bile çalıştırmıyor. Geçenlerde 2-3 gün boşlukta can sıkıntısından Medal of Honor: Airborne yükledim ekran kartını desteklemiyormuş. USB ekran kartlarını önerir misiniz?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme