elimde Toshiba Dell ve Lenovo marka 3 laptop var 3ude benim ben bunlardan birine wireless anten baglamak istiyorum. Simdi hangi laptopun oldugu benim icin onemli degil (3unude yazdim belki kartlar uymuyabilir) Neyse bana laptopa monte edebilecegim 5-6 km kadar cekim gucu sagliyacak bir anten onerebilirmisiniz ?
Anten yerine wireless kartida olabilir ne oldugu onemli degil fazla kaba olmuyacak sekilde anteni laptopun acilan kapagina bile monte edebilirim.Buna uygun bir anten tavsiyesi bekliyorum.
Simdiden saolun.
güncel//
Bahsettiğiniz çekim gücüne sahip bir anteni bilgisayarınıza monte etmeniz neredeyse imkansız.
Monte edecek olsanız bile anteni bir noktaya sabitleyip, bilgisayarı modeme bağlarmış gibi kabloya bağlamanız gerekecektir ki, bir laptop kullanıcısının pek istediği türden birşey olmayacaktır.
Onun yerine anteni sökülebilir bir access point alabilir, bağlanmak istediğiniz noktaya doğru bir çanak anten doğrultarak iki nokta arasında bağlantı sağlayabilirsiniz (ki forumda birçok yerde mevcut. Hatta bu sayede deniz üzerinden 11km'den bağlantı kuranlar da var)
Sonrasında bu access pointin ucuna bir kablosuz router bağlayarak hem masaüstü bilgisayarınıza hem evdeki dizüstü bilgisayarlarınıza herhangi bir modifiye yapmadan interneti dağıtabilirsiniz...
hmm. peki anten taksam normal abartisiz birsey kac km kadar cekim yapabilirim ? fiyat onemli degil.Laptopa takabilecegim anten yada kart ile kac km arasinda modemleri bulabilirim ?
Bu konuda çok keskin sınırlamalar mevcut değil, tamamen kullandığınız ekipmanlara ve kurma yeteneğinize bağlı bir durum...
Dediğim gibi 11 km'de kurulum yapan var, hatta silifke kıbrıs arası kablosuz bağlantı kurduğunu dahi iddia eden var, ne derece doğru bilemem...
bu konuda daha geniş bilgi için wifiturk sitesini incelemenizi tavsiye ederim...
o sitedede uyeligim var ama dh pc konusunda dahi.
Ben birde su sekilde anlatiyim
Wlan kartim Intel 5100 wlan kartina pigtail kablosunu taktikdan sonra asagidaki anteni bir kablo ile pigtaile bagliyacagim.
anten surekli bagli kalmasada olur.Anteni cantaya korum lazim oldugu zaman cikarip laptopa baglarim.
Simdi resimdeki anten 18dBi 50cm uzun 7 cm kalin. Ortalam olarak bu antenle "Acik" alanda (mesela dagin tepesindeyim) ne kadar uzaklikdaki modemleri bulabilirim ?
Anten yerine baska birsey tavsiye edebilirmisiniz ? usb wifi modemlvrde isimi gorurmu en az 2 km olmak sartiyla (Acik alan)