Şimdi Ara

TP-Link Wireless Adaptör internet kopma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
13.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde TP Link TL-WN772N model bir wireless adaptör var.Sorunum bu adaptörü kullanınca internette dolanırken bir süre sonra ping sorunu ortaya cikiyor ardindan sağ alttakı simgelerden wirelessin üzerinde "sınırlı erişim" sarı ünlem beliriyor.2-3 saniye sonra ise net kopuyor.

Diğer 2 pc ile aynı modeme bağlandığımda kopma olmuyor fakat adaptörü kullandığım pc de sürekli kopma oluyor.Adaptörü çıkarıp Android telefonu adaptör gibi modemden aldığım wifiyi pc ye aktarınca kopma olmuyor.Daha önce bu sorunu yaşamış ve ya çözümünü bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevenirim.

• Selamlar,

Öncelikle wifi adaptörü hangi teknolojileri destekliyor? Bunu öğrenmek gerekli daha sonra wifi modeminiz hangi teknolojileri destekliyor bunu öğrenmek gerekli. Hepsinin desteklediği modda tutularak kopmaların engellenebileceğini düşünüyorum. Kısaca açıklayayım.

Wifi a - b - g - n / ac gibi teknolojilere sahiptir örneğin ac teknolojisi çok hızlı olmasına karşın bg kadar uzak noktalara erişemez bg ise ac nin hızının yarısına erişemez internetiniz eğer 50mbits se sizin için bu teknolojilerin hepsi aynıdır.

Yeni cihazlar ile eski cihazlar geriye dönük uyumlu olarak yapılmakta fakat bu bir noktada sıkıntıya yol açmakta 2 telefon ac ile bağlanırken laptoplar bg gibi teknolojileri seçtiğinde modem afallayıp fazla olan teknolojiye interneti verip diğerine yetişemeyebiliyor. Bu nedenle hepsinin ortak paydada anlayabileceği bir teknolojide karar kılıp modemin bağlantısından bunu otomatikten çıkarıp örneğin en yaygın kullanılan b/g kullan diyerek denemelisiniz.

Bu size daha stabil bir internet deneyimi sağlar kopmanızı engelleyebilir. Diğer yandan yaşadığınız problem bunlardan bağımsız yazılımsal bir sıkıntı da olabilir. Hepsini birden değerlendirmekte fayda var.

Kolay Gelsin..

• XemreG X kullanıcısına yanıt
    Bu aksam deneyip sonucu yazacagim hocam tesekkurler simdiden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun wifi adaptörle ilgili değil gibi görünüyor. Eğer sarı ünlem görünüyorsa zaten modeme bağlısınız demektir (sınırlı erişim). Modem<->PC arasındaki bağlantı kesilmiş olsa kırmızı çarpı işareti çıkardı. Demek ki sorun Modem<->Internet bağlantısıyla ilgili. Başka cihazlarla da bağlandığınızda bu sorunu yaşarsınız büyük ihtimal. Başka bir adaptörle uzun süreli kullanımda kontrol ettiniz mi?

Eğer sorun böyleyse modemin yazılım güncellemesi varsa yapın.
  • DocZ kullanıcısına yanıt
    Elimde baska adaptor yok fakat android telefonu ayni islevde kullandigimda sorun ortadan kalkiyor.Adaptorde soyle oluyor once ping artiyor ardindan sari unlem beliriyor 2-3 saniye sonra bagli oldugum agdan kopuyor.10 saniye sonra kendi tekrar otomatik baglaniyor.Bazende dediginiz gibi kirmizi carpi oluyor apatoru cikarip takmam gerekiyor.

Ayrica evde kablolu masaustu ve wifi laptopla baglandigimda hicbir sorun yok.Ayni sekilde telefonlardada sorun yok
    Sorunun adaptorle alakali oldugunu dusunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4NZE -- 15 Temmuz 2017; 15:40:27 >
  • @XemreG arkadaşın dediğini uyguladım fakat sonuc değişmedi.Bugun farkettim ki normalde çevrede 10-15 tane WiFi ağı varken kopma yaşandıktan sonra bu sayı 2 ye düşüyor.Yani sorun tamamen adaptörden kaynaklanıyormus.Fakat sebebini bulamadım.Var mı fikri olan arkadaşlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4NZE -- 16 Temmuz 2017; 20:31:54 >
  • V4NZE kullanıcısına yanıt
    aynı sorunu bende yaşıyorum. siz sorunu çözebildiniz mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • psikowarrior P kullanıcısına yanıt
    Evet mevcut tüm driverlerini sildim ve ilk sürümü kurup statik ip ayarladığımda sorunu çözmüştüm.Birde ürünün üretim versiyonları varmış onada dikkat etmek lazım.Yani 4.versiyon kullanıyorsanız 4.versiyonun driveri olduğuna dikkat edin.

• bende aynısını yaşıyorüm driveri nasıl sileceğim yardımcı olabilirmisiniz lütfen çıldıracağım gece oyun indireceğim 2 dk bir gidiyo gece uyuyamadım.
  • Arkadaşlar aynı sorun bende de vardı. Wifi kartı 200 derecede 10 dk fırınladım düzeldi. Driver vb. hepsi hikaye. kopma sorunu donanımsal.

• bir de kapak vb. söktüm ısınmıyor ona da dikkat edin.

• ayno sorunu hala yaşıyorum deliricem çözen var mı varsa nasıl çözdünüz?

• 2-Bilgisayarında Ağ Paylaşım merkezini aç ve Kablosuz Bağlantını tıkla. WiFi Durumu arabirimi açılacak.Orada özellikleri tıkla. Açılan WiFi Özellikleri arabiriminde Yapılandır düğmesini tıkla ve açılacak arabirimde Güç Yönetimi sekmesini açarak oradaki "Güç kazancı sağlamak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın" başındaki onay işaretini (tık'ı) kaldır.

• Bu cihazın firmware güncellemesi yok mu acaba ? Firmware ile kopma sorunları çözülmesi gerek ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.