Şimdi Ara

Laptop wireless çekmiyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Laptopla yurt internetine baglanmaya calısıyorum fakat beliri sitelere hic girmiyo foruma giriyo youtube yandexe fln giriyo ama face google girmiyo.

Aynı sorun yanmdaki arkadasda var o antensiz wireless adaptor kullanıyo onu takınca acılıyo siteler ve çok yavaş

Bende wireless adaptor almayı dusunuyorum sizce etkisi nasıl olur söyle bişe almayı dusunuyorum

http://www.bimeks.com.tr/urun/108198/tp-link-tl-wn722n-150m-wireless-lite-n-usb-adaptor.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troq14 -- 11 Ekim 2014; 0:53:53 >

• İnternet hızınız yavaş olabilir. Ayrıca ip engellemesi yemiş olabilirsiniz.
  • ıp engelleme dedinde nye engellesinki yani daha yeni baglandı internet zaten ben yavaslık diye dusunuyorum peki adaptor alsam faydası nasıl olur
  • 1. Bazen etrafımızdaki elektromanyetik dalgalar yine elektromanyetik dalgalar ile iletişimde bulunan cihazlarımızda sinyal kalitesini bozar. Bu durum için modem yönetimine girip modemin yayın kanalının sizin cihazınız için uygun kanala ayarlanması gerekir. Ki siz bunu yapamazsınız çünkü yurtlarda modem arayüzüne erişim izni verilmez. Sizdeki bilgisayarın sıkıntısı budur. Siz yeni bir adaptör alırsanız şansınız varsa ve mevcut kanal bu cihaz için kaliteli sinyal verirse bağlantınız bir miktar daha iyi olacaktır.

2. Yurtlar genelde düşük kapasiteli ve akk minimum olan bağlantıları tercih ederler. Buda 25 GB akk anında dolmasına neden olur, ayrıca bağlanan onlarca abonede cabası. Bu limit dolunca 3 MB bağlantı veya 1 MB bağlantı hızına düşer ki bir musluk düşünün bir bidon doldururken aldığınız performans ile 40 bidonu bağladığınızda aldığınız performans aynı olmaz, birde musluğu yarısına kadar kapatırsanız hepten cümbüş olur ki arkadaşınızın sıkıntısı da budur. Yani ağzınızla kuş tutsanız internet hızınız yükselmez boşuna masraf yaparsınız.

• adaptor kullanan arkadaşım var onun netinde problem yok bende o yuzden almak istedim oda adaptoru cıkarınca aynı benim net gibi oluyo

bize 10 GB kota veriliyo bitince yine alıyoruz 10 GB bittide o yüzdenmi boyle yapıyo acaba
  • yurt gibi buyuk yerlerde genelde kablosuz modem disinda modeme bagli bir veya birden cok acces point baglanir, yani birkac ağ gorursunuz. sen modeme direk baglaninca girdigin sitelere erisim kapali ama arkadasin adaptor ile modeme bagli acces pointe baglandiysa engelli sitelere rahatlikla giriyor olabilir. ayni aga mi baglaniyorsunuz bir bakin. saygilar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı ağa bağlanıyoruz birde facebook ve google engellenmez diye dusunuyorum
  • 1. Seçenek ile belirtilen durum sizin için yazılmıştır, nedeni orada mevcuttur..

Her wireless adaptörünün kaliteli yayın alacağı kanal farklılık gösterir. Arkadaşınızın kisi sizinkisinden daha kaliteli yayın alabileceği bir kanala sahip olduğu için şanslıymış hepsi o kadar. Erişebiliyorsanız modem arayüzünden yayın kanalını sırası ile değiştirip sizin notebookunuz için en uygun kanalı bulabilirsiniz. O zaman internet bağlantınızın ne kadar hızlı olduğunu görebilirsiniz. Bu işlemi yaptığınızda bir ihtimal bu durumda arkadaşınızın bağlantısı çok kötü olabilir veya hiç giremeyedebilir, bunlar biraz şans işi olmakta maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 12 Ekim 2014; 10:25:05 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.