Şimdi Ara

Laptopa Termal Bakım yapmalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
63
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cihazım Acer Nitro An515-58 12500H 3050Ti 2022de yenilenen kasa.

1.5 senedir 1 kez tozunu aldım sadece ve CS2de thermal throttlingi farkedince artık bakım yapmam gerektiğini düşündüm. (Turbo boost'u normalde kapalı sadece CS'de açık kullanıyordum.)

Thermal Grizzly Kyronaut macunu aldım.

Bakımdan önce aynı bilgisayara sahip ve 6 ayda 1 bakımını yapan arkadaşımla test yaptık daha 1 hafta önce bakım yapmış olmasına ragmen değerlerimiz hemen hemen aynı hatta benim cihazım daha soğuk çıktı. Kendisi MX-6 kullandı

Forza 5 benchmarkta sıcaklıklar:
    Turbo boost kapalı CPU:73 GPU:74 civarında uzun uzun test de etsem 80i görmedi.
    Turbo boost'u açtığımda ise CPU:85-87 GPU:80-82 civarında seyrediyor.
    Bu değerlerde iken macun değistirmeye gerek var mı yoksa yazı mı beklemeliyim?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• CS2'de işlemci sıcaklığım 100e varıyor fakat forzada hemen hemen aynı değerleri alıyor olmamız acaba bu sıcaklıklar normal mi sorusunu sorduruyor

• Merhaba, Termal macunlar maalesef zamanla kuruyabiliyor. Eğer PC’yi sık sık yüksek performansta kullanıyorsan, 6-7 ayda bir termal macunu yenilemen iyi olur. Tabii, kaliteli bir macun kullanmak çok daha iyi sonuç verir. Sisteminin daha serin ve stabil çalışmasını sağlar. 😊

www.hepsiburada.com
    Thermal Grizzly Kryonaut 1gr 12.5W - Yüksek Performanslı Fiyatı
    https://app.hb.biz/Zyq09DD2CA8R
  • Sıcaklık değerleriniz normal. Cs için ekranınız kaç hz ise ona göre fps kilitleyin. Isılar düşecektir.

• Teşekkür ederim, Kyronaut almıştım yaza kadar oda sıcaklığında beklettiğimde bir sorun olmaz diye düşünüyorum var mı bi fikriniz?

• Arkadaşınla kıyas için şöyle birşey yapabilirsiniz. İkinizde aida64'ü ve furmark'ı indirin kurun. Aida64'ü açıp cpu'u stress testine sokun ve akabindede furmark'ı açıp gpu'u kastırın. O sırada da gpu-z ile de ekran kartlarınız kaç watt tüketiyor işte throtting yapıp frekansı mı kısıyor öğrenirsiniz. Aida64 de zaten stress testindeyken altta throtting değeri çıkar, yüzde 3 5 sorun değil ama 10 15 20 lere çıkıyorsa işlemci zaten kendisi frekansını düşürür.

Dolayısıyla yani arkadaşın cihazıyla seninkinin aynı sıcaklıkta olması birşey değiştirmeyebilir. Bunun sebebi senin cihazın kısa sürede throtting'e girip frenaksını kısıp sıcaklığını arttırmaz ancak arkadaşın cihazı hiç throtting olmuyordur sıcaklığı senle benzer kalır ama performansı daha iyi olur. Birde daha önce termal macun yenileme işlemi yapmadıysan açıp yapma derim. Çünkü bilmiyor etmiyorsan hiç anlamıyorsan yada biraz anlıyorsan bile o youtube videolarından izleyip gaza gelme.

En ufak bir hatanda farketmezsin eski macunu dahi silerken vs. bir diyot bir bacak işte direnç vs kopabilir. Ve bunlar 1 mm bile değil o kadar ufak şeyler. Bir anda yani komple cihazını öldürebilirsin. Bana bu şekilde tamire kurcalanmış macunu değiştiğinde çöpe dönmüş halde notebook çok geldi. Razerlar asuslar işte alienware falan, ve malesef çoğunu kurtaramadık. O güzelim zamanının iyi ekran kartlı notebookları hep tamir masrafı yüzünden yapılmadı ve sahipleri çok büyük zarara girdiler. Mesela sendeki cihazın adam akıllı muadili 30 bin liraya yakın değil mi ? eğer daha önce termal macun değişimi yapmadıysan yada çok az biliyorum kasamın daha evvela yaptım vs diyorsan eyvallah tercih senin ama en ufak hatanda cihazı komple pert etme riskin var bilgin olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.