Şimdi Ara

termal macun kurursa pc yavaşlar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pcim yavaşlamaya başladı.oyunlarda 10 15fps almaya başladım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• olabilir iyi macun alıp macunları yenileyin sadece termal macunda olmayabilir sorun pc niz tozlanmış olabilir sistemden kaynaklanabilir donanımsal sorun olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: myo_1433

olabilir iyi macun alıp macunları yenileyin sadece termal macunda olmayabilir sorun pc niz tozlanmış olabilir sistemden kaynaklanabilir donanımsal sorun olabilir

Pcnin heryerini titizlikle temizledim.işlemci fanını da temizledim.formatladım bile.eskiden 50 60 fps aldığım oyunlarda 10 15fps alıyorum

• Bilgisayarın Yavaşlaması Termal macunla alakalı olan bişey değildir.. Termal macun bilgisayar işlemcisinin ısınmasını engeller ve öyle kurusada etkisini yitirmez sen bilgisayar özelliklerini bana bi sayarsan ben sana yardımcı olayım..
  • nedense bir müddet sonra işlemci veya ekran kartı eskisi gibi performans vermiyorlar onu bende anlayamıyorum
  • Termal macunu bilgisayar üreticileri kaç ayda bir değiştirin diyor bilmem ama yılda 1 değişseniz iyi olur. Çip soğutulamazsa istenilenden fazla ısınır. Fazla ısınan çiplerin çalışma frekansları düşer. Performans kaybı yaşarsınız. Oyun gibi sisteme yük bindiren durumlarda performans kaybı yaşarsınız. Termal macunu değiştirmeden önce sıcaklık değerlerini kontrol edin. Speedfan kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: batarya zayıf

Termal macunu bilgisayar üreticileri kaç ayda bir değiştirin diyor bilmem ama yılda 1 değişseniz iyi olur. Çip soğutulamazsa istenilenden fazla ısınır. Fazla ısınan çiplerin çalışma frekansları düşer. Performans kaybı yaşarsınız. Oyun gibi sisteme yük bindiren durumlarda performans kaybı yaşarsınız. Termal macunu değiştirmeden önce sıcaklık değerlerini kontrol edin. Speedfan kullanabilirsiniz.

Pc ısınıyodu zaten 90dereceyi görmüştü

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 90 derecemi? Yemek pişer o sıcaklıkta. Termal macuna bulaşma bence. Acilen AIDA64 ü kur bilgisayarının durumunu incele. 5 dk. %100 performans testi yap. Bu teste 60 derecenin üzerini görürsen Fan ve termal macuna a yoğunlaş. Tabii ekran kartınıda incele fanı çalışıyormu sıcaklığı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zelatum

90 derecemi? Yemek pişer o sıcaklıkta. Termal macuna bulaşma bence. Acilen AIDA64 ü kur bilgisayarının durumunu incele. 5 dk. %100 performans testi yap. Bu teste 60 derecenin üzerini görürsen Fan ve termal macuna a yoğunlaş. Tabii ekran kartınıda incele fanı çalışıyormu sıcaklığı?

Termal macuna bulaşma mı?
    60 derece mi?

Kendinizle çelişmişsiniz ayrıca. Zaten bilgisayar ısınıyor demiş. 90 derecede yavaşlama olması gayet doğal. Acilen termal macunu yenilemesi lazım.

• Hızlı yazınca değişik anlamlar çıkarabiliyor herkes. Benim demek istediğim ilk önce sistemini test et gerçekten bu değerleri görüyorsan ondan sonra fan değişikliği veya termal macun yenilemesine git demek istiyorum. Yani eminmisin 90 derece demek istedim. En azından ben yazdığımdan öyle anladım.
  • AİDA64 ile bir sistem kararlılık testi yap işlemci 90 dereceleri görüyor ise kendini korumak için hızını düşürecektir.Termal macun kurursa sorusuna gelirsek termal macunun görevi fan ile işlemci arasındaki ısı iletimini iyileştirmektir eğer ısı iletim özelliğini kaybettiyse iletim iyi olmayacağından işlemci ısınabilir ama termal macunlarında kolay kolay kuruyabileceğini sanmam
  • Termal macun yapisi geregi kurumaz bir kere uygun bir sekilde uygulanirsa sorunu macunda bosa aramayin.

• laptopun macunu değiştirdim temizledim ve topladım önceden 80 85 lerde gezen ısı 55 60 lara düştü ama pc acayip yavaşladı nete bile zor giriyor fan sürekli deli gibi çalışıyor acaba nerde yanlış yaptım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.