Şimdi Ara

Laptopı söktüm nasıl macun sürerim folyo var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli dh forumdaşlarım yaklaşık bir hafta önce yeni bir laptop aldım ve buna güvenerek 5 dk içinde ısınıp web tarayıcısını bile açamayan eski laptopımı söküp temizleyip macununu yenilemeye karar verdim.Sökme işlemine bu akşam başladım ilk defa notebook söküyordum ve çok zorlandım çok zamanımı aldı ama değeceğini düşünüyorum.

Şimdi size sorum anakartın derinliklerine kadar ulaştığımda aşağıdaki manzarayla karşılaştım soğutucu bakır borunun üstünden geçtiği işlemcilerin üstünde küçük birer folyo vardı ve macun bunun üstüne sürülmüştü,macunu yenileyeceğim zaman o folyoları tekrar kullanayım mı kullanmasamda olur mu?

Acil yardım ederseniz çok iyi olur çünkü annem bu dağınıklık devam ederse terliği kafama atacak

Bu da pc nin şu an ki hali tam terliklik değil mi?

işlemci ve dandirik soğutma sisteminin bir başka görüntüsü söyleyin o folyoyu kullanayım mı ?

• Dostum o folyoya gerek yok.Ancak gördüğüm kadarıyla folyonun altı yani metalin üstü pürüzlü ve kararmış gibi.Metal parlatıcılar var marketlerde olur.Onlardan ve zımpara kullanıp üstünü pürüzsüz ve parlak hale getirmelisin.Ardındanda güzel kaliteli bir macunla hem ekran kartına hem işlemcine uygulamalısın.Bu arada diğer chiplerin üstündede termal ped vardır.Onlarıda değiştirebilirsin satan siteler var alıp aynı boyutta kesceksin.Cillop gibi olur
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stainless.. -- 2 Ocak 2013; 18:23:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

Üstte arkadaş zımpara demiş, doğrudur yapılır. Ama dikkat edilmesi lazım. Hafif hafif, fazla zorlamadan, ince bir tabaka halinde zımparalamak lazım. Perte çıkabilir yoksa işlemci. Dikkat.

La laptop işlemcisine zımpara mı yapılır kafayı mı yediniz ? Masaüstü bilgisayar işlemcisinin demir kısmına yapıldığı doğrudur extreme overclok'çular ısı iletkenliğini arttırmak ve micronları yok etmek için kullanır ancak laptop işlemcilerine kesinlikle uygulanmamalıdır !!!
  • Zımpara yanlış bir bilgidir. Laptoplara uygulanmaz. Eğer denemekten sıkılmazsan ve zamanında varsa bi folyolu birde folyosuz haline bakabilirsin yada uğrasamam dersen o folyayı sakla bi yere kaybomasın folyosuz sıcaklık değerlerine bak memnun kalmazsan bide folyo ile dene iyi forumlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.