Şimdi Ara

Laptoplarda Dahili Ekran Kartı Saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır moralimi bozan bi konudur bu. Niye laptoplarda 2 ekran kartı var. Sebebini araştırınca işte güçlü ekran kartı bozulmasın, kullanmadığın zaman güçsüz olanı devreye girsin vs. gibi saçma cevaplar alıyorum. Pc üreticileri niye böyle yapıyor yahu belki ben full olarak harici ekran kartını kullanmak istiyorum. Oyun falan oynayınca intel hd devreye giriyor, işlemci ısınıyor işin yok driverlarla falan uğraş Niye adam akıllı tek ekran kartlı laptop üretmiyorlar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 1-harici ekran kartı bozulmasın diye değil gerekmediğinde gereksiz enerji harcamasın(özellikle pilden güç aldığı senaryoda)
    2-devamlı güçlü gpu çalışma durumunda gereksiz ısı artışına sebep olmasın
    3-devamlı güç istiyorsan bilğisayarı genellikle oyun için kullanıyorsan neden notebook kullanıyorsun bunu sorgulamakda fayda var masaüstü dururken
    4-ayrıca nvidia optimus ile gayet başarılı şekilde onboard ve harici gpu geçişini yapıyor
    5-dahili grafik birimini intel gpu larda sadece pilde çalışsın-prizde yüksek performans pilde güç tasarrufu şeklinde çalışsın gibi gibi ayarlar mümkün
    6-nvidia gpulu notebooklarda nvidia denetim masasından şu yazılımda sadece harici gpu çalışsın ve benzeri dahili-harici-sadece dahili gibi ayarlamalarda mümkün

Üreticiler yapıyorda kullanıcı kendine uyğun ürünü seçemiyor , aldığı ürünüde kullanmayı bilmiyor sonra birde gelip buraya ona buna üreticiye sallıyor :)
    Konuyu açmadan biraz google la dosdum

!!HE BU BAHSETTİKLERİMDEN HİÇ BİRİNİ BİLMİYORSAN DAHİ AYGIT YÖNETİCİSİNDEN DAHİLİ GPU YU DEVRE DIŞI BIRAK SADECE HARİCİ EKRAN KARTIN ÇALIŞSIN !!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu rekabetsizlikten oluyot uzun uzun yıllardır notebook pazarında tekel olan Intel ve Nvidia ne istiyorsa sen onu satın almak zorunda kalıyorsun. Bu noktada umudumuz Amd oluyor ancak onunda ürünleri istenilen düzeyde olmuyor (Ryzen'la birlikte bu aşılacak), istenilen düzeyde olsa da tüketici bu konuşarda çok fazla bilgisi olmadığı için veya alışkanlıklarını bozamadığı için Amd'ye pek yanaşmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: onr1818

1-harici ekran kartı bozulmasın diye değil gerekmediğinde gereksiz enerji harcamasın(özellikle pilden güç aldığı senaryoda)
    2-devamlı güçlü gpu çalışma durumunda gereksiz ısı artışına sebep olmasın
    3-devamlı güç istiyorsan bilğisayarı genellikle oyun için kullanıyorsan neden notebook kullanıyorsun bunu sorgulamakda fayda var masaüstü dururken
    4-ayrıca nvidia optimus ile gayet başarılı şekilde onboard ve harici gpu geçişini yapıyor
    5-dahili grafik birimini intel gpu larda sadece pilde çalışsın-prizde yüksek performans pilde güç tasarrufu şeklinde çalışsın gibi gibi ayarlar mümkün
    6-nvidia gpulu notebooklarda nvidia denetim masasından şu yazılımda sadece harici gpu çalışsın ve benzeri dahili-harici-sadece dahili gibi ayarlamalarda mümkün

Üreticiler yapıyorda kullanıcı kendine uyğun ürünü seçemiyor , aldığı ürünüde kullanmayı bilmiyor sonra birde gelip buraya ona buna üreticiye sallıyor :)
    Konuyu açmadan biraz google la dosdum

!!HE BU BAHSETTİKLERİMDEN HİÇ BİRİNİ BİLMİYORSAN DAHİ AYGIT YÖNETİCİSİNDEN DAHİLİ GPU YU DEVRE DIŞI BIRAK SADECE HARİCİ EKRAN KARTIN ÇALIŞSIN !!
    1 - Parasını pc üreticileri ödemiyor ki niye beni düşünüyorlar. Elektrik fiyatları 3-5 tl daha fazla gelebilir bi keyfimiz var o da bozulmasın.
    2 - Kripto para kazar gibi ağır işlrm yspmıyorum ki, oyun oynarkenki ısı artışı normal karışmasınlar
    3 - Çünkü genelde oyun oynamıyorum. Genelde film izliyorum veya office programları kullanıyorum. Ara sıra oyun var.
    4 - Amd'de bu sölediğin olmuyor daha doğrusu o kadar kolay değil baya uğraşmak gerekiyor.
    5 - O kadar uğraştırmasınlar ayrıca böyle yapsan bile sadece lafta kalıyor. Kaç defa denedim driver yüklemeden oyun esnasında kendi kendine intel hd'ye geçiş yapıyor.
    6 - Dediğim gibi amd baya uğraştırıyor.

Dediğin ürünler çok pahalı hatta o pahalı ürünlerde bile 2 ekran kartı var tek kart onlarda da yok. Düşünsene 15 bin lira vereceksin bi ton saçmalıklarla uğraşacaksın ne gereği var

Son söylediğini hiç düşünmemiştim sağol :( onu yapınca da yazılar çok büyük oluyor çözünürlük bozuluyor ve stabilite gidiyor. İnternette çok şey araştırdım. Benim yazdığım durumdan şikayetçi çok fazla kişi vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

Bu rekabetsizlikten oluyot uzun uzun yıllardır notebook pazarında tekel olan Intel ve Nvidia ne istiyorsa sen onu satın almak zorunda kalıyorsun. Bu noktada umudumuz Amd oluyor ancak onunda ürünleri istenilen düzeyde olmuyor (Ryzen'la birlikte bu aşılacak), istenilen düzeyde olsa da tüketici bu konuşarda çok fazla bilgisi olmadığı için veya alışkanlıklarını bozamadığı için Amd'ye pek yanaşmıyor.
    Çift ekran kartı olayını Amd'de yapıyor sadece diğerleri değil.

• Korsan kullanıcısına yanıt
    Mevzu elektrik faturası değil ki notebook pilde iken daha uzun süre çalışabilsin tarayıcı-office-mail vb işleri yaparken pil olabildiğince dayansın birde devamlı ısınma ürünün ömrünü kısaltıyor

• Windows 10 kullanıyor iseniz şu şekilde sorunu çözersiniz muhtemelen

https://www.sordum.net/44798/windows-10-da-ekran-kartlari-arasinda-gecis-yapalim/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pil ömrü?

Yukarida arkadas madde madde cevaplamis gayet yeterli bence.

Bu durumdan ağlayacak durumdaysaniz gidin masaustu toplayin. O dahili gpu sizin icin var yoksa bataryada 2 saat anca cikarirsiniz

• onr1818 kullanıcısına yanıt
    Harici ekran kartı çalışırken office programlarıyla uğraşmak veya film izlemek çok pil harcamaz sonuçta ağır işlemler yapmıyorsun. Bu durumda ürün ısınması da olmaz.

• Survivalist kullanıcısına yanıt
    Yukarda yazdım hafif işlerle uğraşırken dahili-harici ekran kartının kullanılması fark etmiyor. Misal 5 saatken 4-4.5 saate düşer en kötü ihtimalle.

Ayrıca masaüstü bilgisayarlar hem çok pahalı hemde oyun için toplanmalı. Pek fazla oyun oynamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Korsan

Harici ekran kartı çalışırken office programlarıyla uğraşmak veya film izlemek çok pil harcamaz sonuçta ağır işlemler yapmıyorsun. Bu durumda ürün ısınması da olmaz.
    O iş öyle olmuyor işte bazı üreticiler bilğisayarınızda power management ı yönetmek veya izlemek için yazılımlar yüklüyor driver lar arasında ek program olarak internet sitelerinde yada verdikleri cd de bulunabiliyor var ise ordan takip edin bnm i7 4712mq ve 940m li notebookum da epey bir etkiliyor neticede ekstra bir çekirdek devrede ve güç çekiyor izlenilen film yüksek çözünürlük ve bitrate değerlerine sahip ise cihaz ciddi manada ısınıyor , mail kontrolu ve bilumum tarayıcı işleride chrome un ağır tüketim ihtiyaçları karşısında pil ömrü açısından tasarrufu gerekli kılıyor

• onr1818 kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.