Şimdi Ara

Laptopta Dengesiz Isınma Probemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptopumun bu olayı son günlerde biraz daha abartmasıyla bu konuyu açma gereği duydum. Öncelikle benim poblemim laptopumun dengesiz bir şekilde ısınması, yani ortalama bir oyun bile açsam oyunu oynarken bazı zamanlarda laptopun ısısı 60 derecelerde seyrederken bazen 85'lere kadar çıkıyor ve bunun laptopun soğutma sistemiyle alakalı olmadığını biliyorum. Yani daha önceleride mesela forza horizon 4'te (bu örneği veriyorum çünkü ağır oyunlardan şuana kadar 2-3 tane oynadım, belki oyundan dolayıdır ama kimsede bu sorun yok benden başka) sıcaklık değerleri oyunu oynarken 65-70 derecelerde seyrederken, atıyorum ayarlara girersem veya oyunu durdurup alt tab yaparsam sıcaklık allah ne verdiyse sonuna kadar artmaya başlıyor, yani 65'lerden hızlıca 95 lere doğru çıkıyor. Diğer oyunlarda da yine düşük sıcaklıklarda seyrederken bazen 5-10-15 dk'lığına sıcaklıklar çok dengesiz ve gereksiz bir şekilde artıyor. Bu arada görev yöneticisine bakıyorum çalışan uygulamalara ama cpu veya gpu'yu kullanan herhangi bir uygulama göremiyorum.

Her ihtimale karşı yazayım, oyunları v-sync açıkken oynuyorum ve bu arada g-sync te açık oluyor. Bilgisayara virüs girdiğinden şüpheleniyorum ama comodo antivirüs ile tam taramayı 2-3 kere yaptım herhangi bir şey çıkmadı. Acaba sistemde yazılımsal bir sıkıntı mı var? Lütfen şu konuda yardım etseniz, cidden çok canımı sıkmaya başladı bu durum ve neyin neden olduğunu anlayamıyorum.

• Windows 10 varsa 8.1 8 veya 7 kurup deneyin.
  • garantisi devam etmiyor ise macun degişimi yap oyun ayarlarını düşür, fps sabitle , işlemci voltajı düşür bunların faydası olacaktır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.