Şimdi Ara

Laptopta Webcam İptal Etme ????? YARDIM !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
24.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba . laptop markası Asus G73J Serisi . laptopun kendi web kamerası var ancak ben onu kullanmayıp harici bir kamera kullanıyorum . ama birçok programda skype - yahoo vb... otomatik olarak laptopun kamerasını görüyor ve diğer harici kamerayı ikinci planda tutuyor . bende bu yüzden aygıt yöneticisinden laptopun kamerasını devre dışı bırakıyorum . ancak sorun şu ki normalde laptopun kamerasını aygıt yöneticisinden devre dışı yapınca açılmaması gerekirken , eğer ben harici kamerayı çıkartırsam ve bilgisayarı yeniden başlatırsam . otomatikmen laptop kamerası devreye giriyor . sonra tekrar harici kamerayı taktığımda iptal edip bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum . bu laptoptaki kamerayı birdaha etkin olmayacak şekilde nasıl devre dışı bırakabilirim ? biostan falan bir ayarı varmıdır ... bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim . teşekkürler...

• driverini yüklemzseniz görmez
  • yüklemedim . windows otomatik yüklüyor ...
  • aygın yöneticinden (başlat > çalıştır > devmgmt.msc) web kameranızı bulup, özelliklerine girip bu aygıtı devre dışı bırak seçeneğini seçerseniz donanım devre dışı kalacaktır...

Saygılar...
    Özgür...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurozane

aygın yöneticinden (başlat > çalıştır > devmgmt.msc) web kameranızı bulup, özelliklerine girip bu aygıtı devre dışı bırak seçeneğini seçerseniz donanım devre dışı kalacaktır...

Saygılar...
    Özgür...

yukarıdaki mesajımdada belirttiğim gibi aygıt yöneticisi de devre dışı bırakıyorum ancak ne zaman bilgisayarı yeniden başlatsam , webcam yeniden devreye giriyor . işletim sistemindendir diye lisanslı olanın dışında farklı win7 sistemler denerim ancak sonuç yine aynı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrechuS

quote:

Orijinalden alıntı: ozgurozane

aygın yöneticinden (başlat > çalıştır > devmgmt.msc) web kameranızı bulup, özelliklerine girip bu aygıtı devre dışı bırak seçeneğini seçerseniz donanım devre dışı kalacaktır...

Saygılar...
    Özgür...

yukarıdaki mesajımdada belirttiğim gibi aygıt yöneticisi de devre dışı bırakıyorum ancak ne zaman bilgisayarı yeniden başlatsam , webcam yeniden devreye giriyor . işletim sistemindendir diye lisanslı olanın dışında farklı win7 sistemler denerim ancak sonuç yine aynı .

Aygıtı kaldır dedin mi
  • aygıtı devre dışı bırak ve kaldır diye seçenek var . devre dışı bıraktığımda bilgisayarı yeninden başlattığımda tekarar otomatik devreye sokuyor vindows . eski laptopumda bunu yapmıyordu . ayrıca kalır seçeneğini denediğimde . webcam ın yazılımını siliyor ve bilgisayarı yeniden başlattığımda yazılımı tekrar otomatik yüklüyor ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bios ayarlarından da Disable yapabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus_1866

Bios ayarlarından da Disable yapabilirsin.

bios ta aradım . webcam ı bulamadım . nasıl yapıcam biosta bi bilgin varmı acaba ???
  • quote:

quote:

bios ta aradım . webcam ı bulamadım . nasıl yapıcam biosta bi bilgin varmı acaba ???

Benim laptopda var bütün donanımları kapatmak için biosta ayar ama seninkinde olmayabilir

Sen aygıt yöneticisinden devre dışıda bırakabilirsin..

Olmuyorsa : C:\Windows\System32\drivers içindeki

ksthunk.sys dosyasını silebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 12 Aralık 2011; 18:16:49 >
  • quote:

quote:

quote:

Benim laptopda var bütün donanımları kapatmak için biosta ayar ama seninkinde olmayabilir

Peki bu dosyayı silersem usb ile bağladığım kamerayı rahatlıkla kullanabilecekmiyim ? yani ona bir etki yaparmı ? ( Yardımın için teşekkürler bu arada )

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki bu dosyayı silersem usb ile bağladığım kamerayı rahatlıkla kullanabilecekmiyim ? yani ona bir etki yaparmı ? ( Yardımın için teşekkürler bu arada )

Sen başka bir kamera kullanmak için laptobun kamerasını kaldırmak yada kapatmak zorunda değilsin ki

Messengerde kullanacaksın galiba

Msn açınca araçlar Ses ve görünyü aygıtlarını kura tıklayarak. . Usb ile takılan kamerayı seçersin kamera açınca usb olan açılır laptopdaki değil ?

dosyayıda silme kalsın onu silersin laptop kamerası kurulmaz.

• Orijinalden alıntı: yunus_1866

Sen başka bir kamera kullanmak için laptobun kamerasını kaldırmak yada kapatmak zorunda değilsin ki

Msn açınca araçlar Ses ve görünyü aygıtlarını kura tıklayarak. . Usb ile takılan kamerayı seçersin kamera açınca usb olan açılır laptopdaki değil ?

evet söylediğin sistemi biliyorum . msn de veya skype de sorun yaşamıyorum . ama yahoo da her ne kadar usb webcam ı seçsemde yinede laptopun webcam ını görüyor . onu düzeltemedim bir türlü .

• Orijinalden alıntı: TrechuS

evet söylediğin sistemi biliyorum . msn de veya skype de sorun yaşamıyorum . ama yahoo da her ne kadar usb webcam ı seçsemde yinede laptopun webcam ını görüyor . onu düzeltemedim bir türlü .

yapman gereken şu ?

Olmuyorsa o dediğim dosyayı yedekle ve sil

Laptopta Webcam İptal Etme ????? YARDIM !!!!

• Çok teşekkürler ama aradığım cevap şimdilik burada yok sanırım . ben konunun başında aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktığımı ancak bilgisayarı yeniden başlatınca otomatikmen devreye girdiğini söyledim ancak sen halen zahmet edip devre dışı bırakma fotoğrafını koymuşsun buraya . herneyse . zahmetler için teşekkürler...
  • quote:

Çok teşekkürler ama aradığım cevap şimdilik burada yok sanırım . ben konunun başında aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktığımı ancak bilgisayarı yeniden başlatınca otomatikmen devreye girdiğini söyledim ancak sen halen zahmet edip devre dışı bırakma fotoğrafını koymuşsun buraya . herneyse . zahmetler için teşekkürler...

Dediğim dosyayı silerek denedin mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.