Alındığından beri içi temizlenmeyen Asus X555UB model bir laptobum var. 5 yıl olmuştur. Laptop günde neredeyse 12 saat çalışıyor. Ayrıca uzun süredir fişe takılı olarak çalışıyor. Çünkü fişten çekince ekranda gidip gelmeler oluyor, 5 dakika içinde kapanıyor. Son zamanlarda oyun da oynamaya başlamıştım. Laptopu birkaç gün önce başlattığımda ekrana görüntü gelmedi. Bilgisayar hala çalışır durumdaydı. Reset attım birkaç kez ama yine görüntü gelmedi. Sağ alt tarafta durum göstergesi var. Pil simgesinin üzerinde beyaz ışık yanıp sönüyordu. Ben pilin öldüğünü zannettim. Tamirciye götürdüm. Götürdüğüm kişi aracıymış. O da başka birini aradı tamir etmesi için. 2 gün sonra aldım. İç temizliği yapılıp, anakartı tamir edilmiş. Ben özellikle sordum parça değişimi filan mı oldu diye hayır dedi. Toplam 2.000 TL verdim tamir için. Dükkandaki adam da neyin tamir edildiğini bilmiyor. Kesin konuşmadı çünkü. Ayrıca tamirden geldikten sonra Aygıt Yöneticisi'nde şunu fark ettim. Üretici Yazılımı başlığının üzerinde sarı ünlem işareti vardı. BIOS güncellemesi ile bu sorunu çözdüm. BIOS aslında hep günceldi ama neden böyle oldu bilmiyorum. Yani kısaca sizce neyi tamir etmiş olabilirler? Sistem: i5 6200U 8 GB RAM 1 TB HDD Intel HD Graphics 520 Nvidia GeForce 940M < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zxcx -- 19 Eylül 2024; 6:17:31 > |
Bildirim