Şimdi Ara

Laptopum açılmıyor. Mavi ekran çıkıp kenini yeniden başlatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
13.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımı en son kapattıgımda oturum kapatılıyor dıye beklerken power tuşuna uzun süre basarak kapattım. Bir dahada açamadım. " windows başlatılıyo" kısmında uzun süre beklıyor. Sonra mavi ekran çıkıyor ve kendını yeniden başlatıyor. "Normal olarak baslatı" seçiyorum ve aynı şeyler. İşletim sistemim vista. Son zamanlarda günde bikaç defa mavi ekran krizi yaşıyordum. Sistemim çalışırken mavi ekran çıkıyo 100e kadar sayıyor ve pc kendını yeniden başlatıyordu. Sistem kurtarıldı diyip işlemlerime devam ediyordum. Vistanın sorunlarından biri diye düşündügümden aratırma ihtiyacı duymadım. Resimleri Ödevlerim müziklerim C de oldugu için kurtarmak istiyorum. Format atmadan sistemimi kurtarabilirmiyim ? Bi seçenek göremiyorum. Ve XP cd si taktım ama vista CD mi görmüyor bile. CD çalıştıgına eminim. Vista CD taktıgımdada aynı sorunu yaşamaktan korkuyorum. Bana yardımcı olurmusunuz?

• Öncelikle içindeki bilgilerinizi kurtarmak için Cd den çalışan işletim sistemleri mevcut onlardan temin ederek bilgisayarınızı açınız daha sonra bilgilerinizi D: ye yedekleyin sonra da bilgisayarınıza format atabilirsiniz..
  • PC'nizi ilk açarken, Windows logosu çıkmadan önce yani daha yeni yeni pc açılırken (bios ekranından sonra) F8'e bazı makinalarda F5'e basın (birkaç kez basmak gerekebilir). Gelen menüde; Mavi ekranda verilen hata kodunu görebilmek için Hata denetiminde yeniden başlatmayı devre dışı bırak gibi bir seçenek olacak bu seçeneği seçebilirsiniz. Mavi ekran hataları bazen ekranda belirir ve de hemen kapanır dur şu hatayı not edeyim derken kapanarak hata kodunu göremememize yol açar. Bu sorunu ortadan kaldırmak için; yukarıdakileri uygularsanız mavi ekran hatasını görebilirsiniz. Mavi ekranda verilen; hata kodu ve bilgiler, yardım edebilmemiz için daha faydalı olacaktır. Bir daha ki seferde mavi ekran hatasını kaydedecek zaman bulacaksınız. Bu hata kodunu bizimle paylaşırsanız, makul cevaplar alabilirsiniz.
    Aynı şekilde bu menüdeki diğer seçenekleri de değerlendirip, işletim sisteminizi açtığınızda İLK İŞİNİZ YEDEKLERİNİZİ ALMAK OLSUN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat35nihat -- 15 Ocak 2010; 23:38:03 >

• Yeni bir gelişme daha. Xp CD si edindim. Biligilerimden artık umudu kestim. Format atmaya karar verdim. Cd yi görüyor. Kura başlıyor ve bi süre sonra "Bilgisayarınızda sabit disk yok diyor." Bu neden oluyor. Sabit diskim mi yandı yoksa. Ve ya vista XP çakışması gibi birşey mi? Böle birşey mümkün mü? Hata kodunu birazdan sölediklerini yapıp göstericem.
  • Stop: 0X000000ED ve parantaz içinde başkaa böle kodlar var.. Bu hata ne hatası oluyo şimdi?

http://forum.donanimhaber.com/m_30216121/printable.htm burada aynı sorunla karsılasan biri yaptıgı uygulama sorunu çözmüş. Bunu laptopumda nasıl yapabilirim? Ne yapmış burda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIREMM -- 16 Ocak 2010; 0:26:31 >
  • Bu hata kodlarının devamı olmadığı için tam olarak aydınlanamadık ama.. 0xC00000ED değerine sahipse, dosya sistemi zarar görmüştür.
    Vista cd nizi takıp cd ile başlamasını sağlayın ve kurulum ekranına geçtikten sonra repair yapmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jkom

Bu hata kodlarının devamı olmadığı için tam olarak aydınlanamadık ama.. 0xC00000ED değerine sahipse, dosya sistemi zarar görmüştür.
    Vista cd nizi takıp cd ile başlamasını sağlayın ve kurulum ekranına geçtikten sonra repair yapmanızı tavsiye ederim.

UNMOUNTABLE BOOT VOLUME HATASI :) bu yazıyı görmemişim. Hatamın adı bu. Her ne anlama geliyosa artık. Bu sorunu yasayan ve çözenler olmus ama nasıl çözdüklerını anlatmamışlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.