Şimdi Ara

Laptopum aniden çöktü açamıyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tamam, olmazsa başka alternatiflerde mevcut ama önce sorunun ne olduğunu bilmemiz şart...
  • quote:

Orijinalden alıntı: digimonster

Yakup beni neden çağırdı göremedim ama,anladığım kadarı ile sıkıntılı bi laptop var ve içinden format atmadan önce bir başka belleğe atılması gereken dosyalar var,olay şayet bu ise aşağıdaki işlemleri uygulamanızı öneririm.(Konuyu çok fazla detaylıca okumadım,kabaca anladığım kadarı ile cevap veriyorum, farklı bişi varsa lütfen belirtin.) Resimlerle izah etmeye çalışayım;

http://hbcd.mirrorcatalogs.com/ sitesine gidip Hirens.BootCD.15.2.zip dosyasını indirip bi cd ye yazacağız daha sonra bu cds ile boot edeceğiz gelen menuden Mini Windows XP yi seçeceğiz ve yüklenmesini bekleyeceğiz

Laptopum aniden çöktü açamıyorum

Daha sonra yüklenmiş hali aşağıdaki resim deki gibi olacak, bu bildiğimiz klasik xp, windows gezginini kullanarak istediğiniz dosyayı istediğiniz yere kopyalayabilirsiniz...
     Laptopum aniden çöktü açamıyorum

Gelelim zurnanın zırt dediği yere, burada okuma hatası vb gibi sorunla karşılaşırsanız bu, partition table hatası veya MBR hatasından kaynaklanabilir. Onu çözmekde biraz uğraş gerektirir.

Doğru anlamışsın kardeşim. Harici bir aygıta linux sistem kurup onunla pcyi açtıktan sonra yedek alsın dedim ama disklere yine ulaşamamış. Senin tavsiye ettiğin hiren's boot ve mini xp, benim dediklerimle aynı mantıkta çalışıyor. Ama işte disklere müdahale edemiyor. Asıl sorun bu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorunun sahibi biraz detaylı bilgi vererek kendisi yazarsa daha iyi olur. O cd ile çözüm üretme şansımız var. Mesaj bekliyorum...
  • quote:

Sorunun sahibi biraz detaylı bilgi vererek kendisi yazarsa daha iyi olur. O cd ile çözüm üretme şansımız var. Mesaj bekliyorum...

hocam bu işletim sistemini dvd ye nasıl bootable olarak aktarıcam hep usb'ye programla yaptığım için dvd hakkında hiç fikrim yok dosya bende .zip uzantılı ama çıkarttığım zaman klasöre içinde bir iso uzantılı ana kalıp dosyası birde burn to cd adlı programlar vs var onlarlamı gerçekleştiricem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vril -- 11 Temmuz 2015; 20:41:20 >
  • Vril kullanıcısına yanıt
    İşte o burn to cd yi veya neroyu kullanarak iso dosyayı herhangi bir cd yada dvd ye yazıcan o iso dosyası sıkışmış bir rar dosya gibi içinde bir sürü dosyalar barındırır.Bunu cd ye yazdığında bootable özelliği de kazandırmış olursun, bu vesile boot eder...
  • quote:

İşte o burn to cd yi veya neroyu kullanarak iso dosyayı herhangi bir cd yada dvd ye yazıcan o iso dosyası sıkışmış bir rar dosya gibi içinde bir sürü dosyalar barındırır.Bunu cd ye yazdığında bootable özelliği de kazandırmış olursun, bu vesile boot eder...

dvd ye yazıcam burn to nero ile nasıl yazıcam iso mu yoksa önyükleme dvd sinimi seçicem
  • quote:

hocam hallettim mini xp'ye giriyorum başlangıçtan fakat harddiskler gözükmesine rağmen erişemiyorum yerel disk ve c'nin yanında boyutları falanda yazmıyo çift tıkladığım zamanda kasıyo bilgisayar kum saati beliriyor ekranda
    Xp ile açtıkdan sonra windows gezginini aç ve C sürücüsünün üzerinde ters tıklayarak açılan menuden özellikleri seç ve oradan araçları seçerek şimdi denetleyi seç,otomatik hata düzeltme de seçili olsun ki hata varsa düzeltsin. Daha sonra aynı işlemi D sürücüsüne de yap.Daha sonra erişmeyi dene şayet erişebiliyorsan OK.dir. Yok erişemiyorsan başlat menusunden çalıştıra gir ve oraya cmd yazıp enterla karşına siyah bir dos ekranı çıkacak.oraya chkdsk C: /f /r yazıp enterla kontrol başladığında ortalam işlemin bitmesi harddiskine bağlı olarak 30 dk kadar sürebilir,aynı işlemi chkdsk D: /f /r olarakda yapman lazım, bu işlem bittikden sonra exit yazıp enterlıyoruz ve dos ekranından çıkıyoruz. windows gezgini ile C ve D sürücülerine erişmeyi deniyoruz.şayet olduysa tamamdır. olmadıysa başka yollarda deneyebiliriz...
  • quote:

Xp ile açtıkdan sonra windows gezginini aç ve C sürücüsünün üzerinde ters tıklayarak açılan menuden özellikleri seç ve oradan araçları seçerek şimdi denetleyi seç,otomatik hata düzeltme de seçili olsun ki hata varsa düzeltsin. Daha sonra aynı işlemi D sürücüsüne de yap.Daha sonra erişmeyi dene şayet erişebiliyorsan OK.dir. Yok erişemiyorsan başlat menusunden çalıştıra gir ve oraya cmd yazıp enterla karşına siyah bir dos ekranı çıkacak.oraya chkdsk C: /f /r yazıp enterla kontrol başladığında ortalam işlemin bitmesi harddiskine bağlı olarak 30 dk kadar sürebilir,aynı işlemi chkdsk D: /f /r olarakda yapman lazım, bu işlem bittikden sonra exit yazıp enterlıyoruz ve dos ekranından çıkıyoruz. windows gezgini ile C ve D sürücülerine erişmeyi deniyoruz.şayet olduysa tamamdır. olmadıysa başka yollarda deneyebiliriz...

hocam sağ tıklayarak yapmaya çalıştığımda kitleniyor ve yapamıyorum.Consoledan yaptığımda başta kontrol normal gidiyo fakat bi yerden sonra File record segment 143651 unreadable tarzı çıkıyor tabi birden fazla oluyo bu 143651 den başlayıp 145055'e kadar gidiyor çoğu dosyaya unreadable dedi

Yazdığınız mesajdan anladığım kadarı ile harddiskde bad sector oluşmuş. Bundan dosya kurtarmak oldukça zor.Ancak yinede kontrol amaçlı (bad sector olup olmadığı hakkında) bir kere kontrol etmekten bişi kaybetmeyiz. Bunu nasıl yapıcaz ;

CD den XP ile açılış gerçekleşdikden sonra windows gezgini ile cd ye girelim ve HBCDMenu dosyasını tıklayarak Hiren Menusunden Programs ın altında harddisk / storage kısmına gelip alttan 3. seçenek olan HD Tune u seçiyoruz. Bu programda sağdaki error scan sekmesine gelip start tuşuna basıyoruz ve kontrolün bitmesini bekliyoruz. Kontrol sonrası herhangi bir yerde kırmızı bir kare oluşursa bu bad sector mevcut anlamına gelir ki, bundan sonra uygulayacağımız yöntem farklı, kırmızı kare oluşmazsa yöntem farklı olacaktır. Bu yüzden tarama sonucundaki ekranla beraber cevabınızı bekliyorum...
  • quote:

Yazdığınız mesajdan anladığım kadarı ile harddiskde bad sector oluşmuş. Bundan dosya kurtarmak oldukça zor.Ancak yinede kontrol amaçlı (bad sector olup olmadığı hakkında) bir kere kontrol etmekten bişi kaybetmeyiz. Bunu nasıl yapıcaz ;

CD den XP ile açılış gerçekleşdikden sonra windows gezgini ile cd ye girelim ve HBCDMenu dosyasını tıklayarak Hiren Menusunden Programs ın altında harddisk / storage kısmına gelip alttan 3. seçenek olan HD Tune u seçiyoruz. Bu programda sağdaki error scan sekmesine gelip start tuşuna basıyoruz ve kontrolün bitmesini bekliyoruz. Kontrol sonrası herhangi bir yerde kırmızı bir kare oluşursa bu bad sector mevcut anlamına gelir ki, bundan sonra uygulayacağımız yöntem farklı, kırmızı kare oluşmazsa yöntem farklı olacaktır. Bu yüzden tarama sonucundaki ekranla beraber cevabınızı bekliyorum...

hocam taramayı hala yapıyor quick scani işaretlemedim 105 dakika oldu şu anda diskin %10.6 sı zarar görmüş gözüküyor yeşil ve kırmızı noktalar karışık

• quote:

hocam cevabınızı bekliyorum

Evet durumu anladım, geç cevap için de kusura bakma.Şimdi senin için bi farklı hiren boot cd oluşturuyorum ve onu upload edeceğim onunla bilgi kurtarma programı maarifetiyle dosyaları kurtarmaya çalışacağız. Upload ettikden sonra buradan linki paylaşacağım...
  • quote:

Evet durumu anladım, geç cevap için de kusura bakma.Şimdi senin için bi farklı hiren boot cd oluşturuyorum ve onu upload edeceğim onunla bilgi kurtarma programı maarifetiyle dosyaları kurtarmaya çalışacağız. Upload ettikden sonra buradan linki paylaşacağım...

tamamdır hocam zahmetiniz için çok teşekkür ederim
    Hocam senin için bi hiren oluşturdum ama yandexe yüklemey çalışıyorum oldukca uzun sürecek. Yapabilirim dersen oluşturduğum hireni nasıl yapılacağını sana anlatayım, daha kısa zaman alacak, uyar mı ?
  • quote:

Hocam senin için bi hiren oluşturdum ama yandexe yüklemey çalışıyorum oldukca uzun sürecek. Yapabilirim dersen oluşturduğum hireni nasıl yapılacağını sana anlatayım, daha kısa zaman alacak, uyar mı ?

bilmiyorum ama karışık bişey değilse yapabilirim diye umuyorum
    Hocam sorunu çözdünmü yazmamışsın ancak bu kadar uğraş yerine , win 8.1 cd si takım onarım yapsan düzelirdi gibi geliyor. Bahsettiğin hata bariz işletim sisteminden kaynaklanıyor gibi gözüküyor. Arkadasların dediğine de kesinlikle yanlış demiyorum , benim çözümüm kadar basit değil.
    Şimdi elinde hiren 15.2 olduğunu düşünerek aşağıdakileri yazacağım. Şayet yoksadahttp://hbcd.mirrorcatalogs.com/ bu siteden indirebilirsin... Daha sonra sırayla

https://yadi.sk/d/bt7SUkq4hzPAU GetDataB.7z
    https://yadi.sk/d/No81pzO1hzPAW GetDataNTFS.cmd
    https://yadi.sk/d/f-7uyUuHi2akB UltraISO

Dosyalarını indiriyorsun. UltraISO u kuruyorsun. UltraISO ile hiren iso dosyasını açıyorsun.Ultraiso nun içinde HBCD nin altında Programs klasörünü tıklıyorsun sağ tarafda klasörün içeriği görünüyor,GetDataNTFS.cmd dosyasını sürükle bırak yaparak sağ tarafdaki diğer dosyaların içine bırakıyorsun. Sonra File klasörünü tıklayarak onun içine de GetDataB.7z dosyasını sürükleyip bırakıyorsun ve saklayıp çıkıyorsun. Bu elde ettiğin dosya benim sana yollamaya çalıştığım dosya idi bunu bir cd ye yazarak yine bu cd den live windows ile boot ediyorsun.Normalde menude bulunmayan bir program eklediğimiz için menuden recovery altında Getadatback (optional) yazan yerden For NTFS yazan yeri tıklayarak programı çalıştırıyoruz. 1. seçenek olan I don't know, use default settings i işaretleyerek next i tıklıyoruz.Burada harddisklerin listelenecek bu harddisklerin içinden bilgilerini kurtarmak istediğini seçip yine next diyorsun ve yapılan işlemler sonucunda sana kurtarabildiği hatta silinen dosyaların listesini verecek buradan dosyaları seçip farklı bir harddisk yada belleğe kopyalıyorsun. Bu işleme başlamadan önce kurtardığın dosyaları atacağın bellek yada harici diski takmanı öneririm. Kolay gelsin....

• quote:

Şimdi elinde hiren 15.2 olduğunu düşünerek aşağıdakileri yazacağım. Şayet yoksadahttp://hbcd.mirrorcatalogs.com/ bu siteden indirebilirsin... Daha sonra sırayla

https://yadi.sk/d/bt7SUkq4hzPAU GetDataB.7z
    https://yadi.sk/d/No81pzO1hzPAW GetDataNTFS.cmd
    https://yadi.sk/d/f-7uyUuHi2akB UltraISO

Dosyalarını indiriyorsun. UltraISO u kuruyorsun. UltraISO ile hiren iso dosyasını açıyorsun.Ultraiso nun içinde HBCD nin altında Programs klasörünü tıklıyorsun sağ tarafda klasörün içeriği görünüyor,GetDataNTFS.cmd dosyasını sürükle bırak yaparak sağ tarafdaki diğer dosyaların içine bırakıyorsun. Sonra File klasörünü tıklayarak onun içine de GetDataB.7z dosyasını sürükleyip bırakıyorsun ve saklayıp çıkıyorsun. Bu elde ettiğin dosya benim sana yollamaya çalıştığım dosya idi bunu bir cd ye yazarak yine bu cd den live windows ile boot ediyorsun.Normalde menude bulunmayan bir program eklediğimiz için menuden recovery altında Getadatback (optional) yazan yerden For NTFS yazan yeri tıklayarak programı çalıştırıyoruz. 1. seçenek olan I don't know, use default settings i işaretleyerek next i tıklıyoruz.Burada harddisklerin listelenecek bu harddisklerin içinden bilgilerini kurtarmak istediğini seçip yine next diyorsun ve yapılan işlemler sonucunda sana kurtarabildiği hatta silinen dosyaların listesini verecek buradan dosyaları seçip farklı bir harddisk yada belleğe kopyalıyorsun. Bu işleme başlamadan önce kurtardığın dosyaları atacağın bellek yada harici diski takmanı öneririm. Kolay gelsin....

hocam dediklerinizi yaptım ama bunları dvd'ye yazamıyorum ultra iso ve windowsun kendi yazılımı ile denedim 2 sindede hata verdi

iso dosyasının boyutu sanırım cd boyutunda idi. cd ye yazmayı denermisin ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.