Şimdi Ara

Laptopumun Usb Girişleri Kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen mp3 oynatıcımı usb girişine taktım ve bilgisayar reset attı! Mp3 ümün içindeki bütün şarkılar da silindi: (((

Anlayamadım. sonra farkettim ki usb girişinde çıplak telleri tutan siyah plastik yok! Hiç kullanmadığım girişin! Aldığımda mı öleydi sonra mı kırıldı bilmiyorum. Sonra faremi taktığım girişte ki plastik de kırılıverdi. Tek yaptığım fareyi takmak. Ne zorlama ne de başka birşey... Çat diye gidiverdi siyah plastik.

Şimdi ben napacam? Teller çıplak kaldı. çalışıyor ama korkuyorum o zaman ki gibi reset atar yada başka bişi olur diye. Biryerlede de okudum anakartın yanmasına kadar gidermiş teller bükülür içeri değerse vs...

Nasıl bu kadar kolay kırıldı anlamıyorum. İlk kez başıma geliyor. Şimdi garanti kapsamında götürecem, kullanıcı hatası derler mi? Çünkü ben hiçbirşey yapmadım! Masrafı ne kadar tutar? Anakrt mı değişir, yoksa usb girişleri değişir mi? Bir yol gösterin arkadaşlar da ona göre bayramdan sonra götüreceğim...

• Bir kere usb'ler anakart'a entegre olduğu için anakart değişecek o kesin. Fakat kullanıcı hatası derlerse sana ciddi fatura çıkar haberin olsun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: GT6

Arkadaşlar bir sorunum var.

Geçen mp3 oynatıcımı usb girişine taktım ve bilgisayar reset attı! Mp3 ümün içindeki bütün şarkılar da silindi: (((

Anlayamadım. sonra farkettim ki usb girişinde çıplak telleri tutan siyah plastik yok! Hiç kullanmadığım girişin! Aldığımda mı öleydi sonra mı kırıldı bilmiyorum. Sonra faremi taktığım girişte ki plastik de kırılıverdi. Tek yaptığım fareyi takmak. Ne zorlama ne de başka birşey... Çat diye gidiverdi siyah plastik.

Şimdi ben napacam? Teller çıplak kaldı. çalışıyor ama korkuyorum o zaman ki gibi reset atar yada başka bişi olur diye. Biryerlede de okudum anakartın yanmasına kadar gidermiş teller bükülür içeri değerse vs...

Nasıl bu kadar kolay kırıldı anlamıyorum. İlk kez başıma geliyor. Şimdi garanti kapsamında götürecem, kullanıcı hatası derler mi? Çünkü ben hiçbirşey yapmadım! Masrafı ne kadar tutar? Anakrt mı değişir, yoksa usb girişleri değişir mi? Bir yol gösterin arkadaşlar da ona göre bayramdan sonra götüreceğim...

USB yüzünden falan Anakartın değişeceğini sanmam, belki mesajı yazdığın zamandan bu güne 8 gün olmuş sorunu halletmişsindir, ama korkacak bir durum olacağını sanmıyorum MSI servisi gerçekten iyi telefon ediyorsun daha telefon 1 kez çalmadan karşıdan canlı bayan buyurun ANKO BİLGİSAYAR diyor, "telesekreter olmaması çok iyi" sorumlu kişide Adem bey, sabırla dinleyip yardımcı oluyorlar, yeni USB girişi yoksa bile, herhangi arızalı bir Anakarttan USB'leri sökerek takarlar, korkma yani. Bilgisayarın garantili olmasa servise göndermene bile gerek kalmadan civarında bulunan iyi bir başka servis halledebilir.

• nashiila kardeşim çok sağol yüreğime su serptin. Daha götürmedim korkumdan,30 gün falan kalır diye... tek usb ile idare ediyorum. Ben izmir tekmardan almıştım... Aramadım da kimseyi...Direkt ankoyu ara diyorsun yani, peki. Bu arada visceroid in dediği gibi bunlar anakarta entegre değil mi? Eğer dediğin gibi hemen yapılan bir işlemse çok para da tutmazsa bir yerde yaptırırım olmadı. Sonuçte serviste tutmasınlar uzun süre...
  • Deneyip göreceksin o zaman
  • usb yi elinle kırmışsın hocam. dolayısıyla garanti dışı. vr330 larında usb leri ters mesela farketmişsinizdir. usbleri yöneten çipi yakarsan o zaman işin zor. illa anakart değişcek değil şu an uygun usb girişleri ile değişir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilisim_06 -- 12 Ekim 2008; 20:29:01 >
  • bu usb girişleri çıtır çıtır kırılan hangi model ve marka pc?
  • quote:

nashiila kardeşim çok sağol yüreğime su serptin. Daha götürmedim korkumdan,30 gün falan kalır diye... tek usb ile idare ediyorum. Ben izmir tekmardan almıştım... Aramadım da kimseyi...Direkt ankoyu ara diyorsun yani, peki. Bu arada visceroid in dediği gibi bunlar anakarta entegre değil mi? Eğer dediğin gibi hemen yapılan bir işlemse çok para da tutmazsa bir yerde yaptırırım olmadı. Sonuçte serviste tutmasınlar uzun süre...

"gecegezer" arkadaşında dediği gibi uygun bir USB girişleri ile değişir, değişememesi söz konusu olmaz, garantili olduğu için sen direk servisi ara, arızalı kısım mekanik bir parça, elektronik devresi anakart üzerinde, bu haliyle çalıştığına göre anakarttaki devreye zarar vermemiş durumdasın, kim zorla dünyanın parasını verdiği malzemeyi bozarki? belki garanti kapsamında değişebilir ama diğeride kırılmış olması kullanıcı hatası gibi olabilir yinede gönlünü ferah tut.
    30 gün falan kalır diyede korkma en fazla 1 hafta bilemedin 10 gün "kargo gidiş dönüş dahil" sürer mesaja pek cevap veremiyorlar ancak telefon ile anında yanıt alıyorsun, tel:02163712600-02163712639 Adem bey ile veya teknik servisten Mehmet Ergül beyle konuş, bende sen gibi MSI kullanıcısıyım sadece, önceleri bulunduğum yerde servis yok diye korkuyordum "antalya" ama işim düşünce gördümki istanbulda olması hiç sorun değil, belkide uzmanlaşmış olmalarından dolayı daha iyi bile. hadi geçmiş olsun. bu arada anlaşmalı kargo şirketleri"UPS" kargo. yinede telefon edince sorarsın.

• gecegezer evet laptopum Msi vr330...ve dediğin gibi bu laptopun usbleri ters, millet kırsın diye mi yapmışlar anlamadım. Ama ilk adığımdan beri bunu bilerek hep yavaş ve düzgün şekilde söküp taktım... Ve bir gün çat dedi gitti. Öteki usb girişini de hiç kullanmadım. İlk geldiğinde mi böyleydi bilmiyorum...Laptoptan memnunum ama bu iş canımı sıktı.

nashiila valla sağol kardeş çok faydan dokundu. Dün gece e-posta attım dediğin firmaya. Ve bugün yoğunluktan hiçbiryeri arayamadım. Şimdi bakabildim cevap gelmiş. 65$ usb değişimi yaptıklarını söylediler. Önce fiyat belirleyip arıyorlarmış kabul eersek yapıyorlarmış. Dediğin gibi ilgili bir firmaya benziyorlar. Yanlız bir yanlış anlaşılma olmuş ki fiyat vermişler, sonuçta benim cihaz hala garantide. Şunu sorayım dediğin firmayla görüşüp kargoya verip onlara mı yollıyayım, yoksa aldığım yer olan Tekmar a mı vermeliyim?

Bu arada en kötü ihtimal o dediğin aparatlardan alırım. İlk kez gördüm bunları. Çok kullanışlı ve iyi fiyat. Sağol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT6 -- 13 Ekim 2008; 19:49:42 >

• quote:

nashiila valla sağol kardeş çok faydan dokundu. Dün gece e-posta attım dediğin firmaya. Ve bugün yoğunluktan hiçbiryeri arayamadım. Şimdi bakabildim cevap gelmiş. 65$ usb değişimi yaptıklarını söylediler. Önce fiyat belirleyip arıyorlarmış kabul eersek yapıyorlarmış. Dediğin gibi ilgili bir firmaya benziyorlar. Yanlız bir yanlış anlaşılma olmuş ki fiyat vermişler, sonuçta benim cihaz hala garantide. Şunu sorayım dediğin firmayla görüşüp kargoya verip onlara mı yollıyayım, yoksa aldığım yer olan Tekmar a mı vermeliyim?

Bu arada en kötü ihtimal o dediğin aparatlardan alırım. İlk kez gördüm bunları. Çok kullanışlı ve iyi fiyat. Sağol.

Rica ederim kardeş, bir faydam dokunduysa ne mutlu bana, sen yine de telefonla garantili olduğunu söyleyerek ne yapman gerektiğini sor istersen, ayrıca aldığın yerede gidip sor onlar alıp servise gönderiyorlardır, benim aldığım yer Ankara Mavi Bilgisayar oranın böyle bir hizmeti var, garanti dışıysa 65 dolar çok para PCMCIA-USB dönüştürücü daha mantıklı, "izmir ereyon uzak değilse türkiye de en ucuz yerlerden birisi orada vardır." garanti bitene kadar öyle idare et, çünki kendin söker veya söktürürsen garanti etiketi yırtılır başka arıza çıkarsa garanti dışı kalır. garanti süresi sonundada gönül rahatlığıyla açarsın arızalı USB'leri el becerisi iyi birisi söküp "yinede iyi bir servis öneriyorum" yerine herhangi bir USB uzatma kablosunun dişi ucunu oraya monte edebilir, neyse kolay gelsin.
    kabloya dikkat edersen bir ucu senin arızalı yer gibi.

http://www.kablocenter.com/index.php?main_page=product_info&products_id=32

• Bende de benzer bir problem oldu.Fakat laptop/pc'de değil LCD tv'de. SAMSUNG 40c530 tv'm vardı.Piyasadaki film formatlarının çoğunu çalıştırıyordu.1 tb'ta harici disk takılıydı.Fakat bir gün usb girişinin kırıldığını farkettim.Bugün yetkili servisi aradım.Dediler ki görmeden net bir şey söyleyemeyiz fakat usb anakarta monteli olduğundan anakart değişirse çok pahalı olur.Ama en azından 150 tl'ya mal olur.Cihaz daha 6-7 aylık, sizce garantisini bozmalı mıyım? Yoksa geçici bir çözüm önerebilecek var mı? Bu cihazlar Laptop'taki gibi "PCMCİA" girişine sahipler mi? Bunda işe yarar mı?
  • Teşekkürler, aynı sorunla karşılaştım. Teknik servise göndercem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.