Şimdi Ara

LAPTOPUN BİOS ŞİFRESİNİ UNUTANLAR SORUNLARI OLANLAR ÇÖZÜM BURADA %10000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evt arkadaslar bundan bir kac ay önce biosa şifre koydum bir kac kere girmeme rağmen şifremi bulamadım.Biosun 1.33 olan sürümü kurdum no problem şıkır şıkır.Benım laptopum acer aspire 5520g phoenix bios hiç bir sorun cıkmadı.Bu tür sorunları olanlar danısabilirler.

http://rapid.share.com/files/177078237/v1.33.zip.html noktayı kaldırmayı unutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilihsan -- 27 Aralık 2008; 1:25:10 >

• Merhaba,

Acer Aspire 5100 laptopumun biosuna şifre koydum ancak şifresini şimdi hatırlamıyorum.
    Bios güncellemesini nasıl yapıcam bilgim varmı ?

Bilgi verebilirmisin bu konuda?
  • @halilihsan

bios şifreni unutman demek laptopunu açıp işletim sistemine girememen demek sen nasıl biosunu güncelledin onu anlayamadım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxtatarxxx -- 25 Şubat 2009; 12:04:58 >
  • Bios ta iki türlü şifre vardır. (Hepsinde değil) İlki ; bilgisayar açılırken Windows yükleme ekranına gelmeden şifreyi sorar, bilmiyorsanız Windows'u dahi açamazsınız. İkinicisi ; sadece bios u şifreler. Bilgisayarı normal bir şekilde kullanabilirsiniz ancak bios a girip bir değişiklik yapmak istediğinizde şifreyi bilmeniz gereklidir. Arkadaşın şifreleme yöntemi benim ikinci bahsettiğim türden birşey demekki. İlk bahsettiğim türden bir durumla karşılaşırsak eğer ; anakart üzerindeki ilgili jumper la oynamamız veya bios pilini çıkarıp takmamız gerekir. (Bios u sıfırlamak için) Ayrıyetten bu dediklerim laptop anakartının neresinde hiçbir fikrim yok. Hiç aklıma gelmedi,araştırmadım. Belki ulaşabileceğimiz bir yerdedir, belkide değildir. Dolayısıyla laptop larda bios u çok kurcalamamakta yarar var. Belirtmek lazım.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.