Şimdi Ara

Laptopun ekranında pembeleşme ve karıncalanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • değerli forum üyeleri internette bir araştırma yaptım ancak sorunumla alakalı detaylı bilgiye ulaşamadım ondan dolayı buraya yazıyorum. bilgisayarımın ekranında durduk yere böyle bir sorun başladı. bu sorun birkaç yıl önce de başıma gelmişti. servise gönderdim onlarda o zaman için bilgisayarda bir sorun olmadığını sadece bios'u güncellediklerini söylemişlerdi. şimdi aynı sorun başıma bir daha geldi ben de windows üzerinden bios'u güncelledim ama faydası olmadı. bilgisayarı hdmı ile evdeki televizyona bağladım orada görüntü de herhangi bir sorun yok. ancak laptopun kendi ekranı pembe. yardımlarınızı bekliyorum.
     Laptopun ekranında pembeleşme ve karıncalanma sorunu Laptopun ekranında pembeleşme ve karıncalanma sorunu

• LVDS Kablosu kopmuş gibi duruyor
    kontrol etmek lazım
  • botakli kullanıcısına yanıt
    Parmağınızla notebook ekranının alt tarafındaki çerçeveye bastırınca bir düzelme oluyor mu? Ortanın sağına doğru...
    Eğer tam olarak kopmamış da temassızlık varsa bu durum olur ama düzelmiyorsa o kablonun işlevini yitirdiği açık...
  • indirimkenti kullanıcısına yanıt
    Ekranin altina baski uyguladim ancak herhangi bir degisim olmadi bu durum basima 2 yil oncede gelmisdi o zaman yazilimsal demislerdi acaba yazilimsal olabilir mi sizce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu olayın yazılımsal olduğuna hiç ihtimal vermiyorum. Bence sallamışlar. Çözüm bulamadıkları zaman genelde bu tip şeyler söyleyip kafa bulandıran servisler var..
    yani neticede bence o kablo arızalı ve ekranın o kısmının sökülüp bakılması gerekiyor.
    Şu attığın olaya bakarsak yazılımsal değil çünkü görüntüyü veren sorunsuz veriyor ekranda sıkıntı var.
  • Yalnız dikkatimi çeken ekranın tümünde pembelik yok ,yalnızca windods dosyalarında pembelik görünüyor ,fotoğraf beni yanıltmıyorsa .

3 renk in birleşimi beyazlarda ,beyaz kısımlarda pembelik yoksa arızanın ekranda olduğunu da düşünmüyorum .

Kişiselleştirme ayarlarıyla oynasanız aynı durum TV de olur !!!.

tam bir paradoks
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kararma sorunu?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Notebookunuzun üretici kendi sitesinden bios ayarlarının tümünü doğru seri no göre güncelleyip ,eğer sizin için sorun değilse tekrar format atmanızı öneririm
  • tüm yanıt veren forum üyelerine teşekkür ederim sorun sizlerin de dediği gibi yazılımsal değil donanımsal bir sorunmuş bugün bilgisayarı açtım ama boşuna açmışım düzelmedi sonradan ekranın altına hafif baskı uygulayınca ekran düzeldi. muhtemelen ekranın vidaları gevşediğinden böyle bir sorunla karşılaştım. onu da vidaları nasıl sıkacağımı öğrendiğim zaman sıkmayı planlıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.