Şimdi Ara

Laptop ekranında beyaz leke problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
17.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar laptop ekranında sağ üst köşede daha fazla olmak üzere beyaz bir leke mevcut git gide yayılıyor gibi geldi bana sorunum ne olabilir ölü piksel olduğunu sanmıyorum çünkü leke şeffaf ve lekenin altından görüntü görülüyor mesaja imajda ekledim ilgili arkadaşlar bakabilir bilgilendirme yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim ekranın ömrümü bitmemiştir umarım
     Laptop ekranında beyaz leke problemi Laptop ekranında beyaz leke problemi

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop Ekranında Beyaz Leke Çözümü

Laptop ekranında beyaz leke sorunu, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilecek yaygın bir sorundur. Ekranda beyaz lekelerle karşılaşıyorsan, sorunu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

Nedenleri:

• Yanmış pikseller
    • Toz birikimi
    • Ekran hasarı
    • Donanım sorunu

1. Piksel Onarım Yazılımı:

• Yanmış pikseller genellikle piksel onarım yazılımlarıyla düzeltilebilir. Bu yazılımlar, lekeli pikselleri tespit ederek onlara hızla renk gönderir ve sorunu çözer.

2. Temizlik:

• Toz birikimi, beyaz lekelere neden olabilir. Ekranı yumuşak, mikrofiber bir bezle nazikçe temizle. Aşındırıcı temizleyiciler veya sert bezler kullanmaktan kaçın.

3. Ekran Ayarları:

• Beyaz lekeler, ekran ayarlarındaki sorunlardan da kaynaklanabilir. Parlaklık ve kontrastı ayarlayarak veya farklı renk profilleri deneyerek sorunu çözmeyi dene.

4. Donanım Sorunları:

• Ekranda fiziksel hasar varsa veya donanımla ilgili bir sorun varsa, profesyonel bir tamirciye başvurman gerekebilir.

Önemli Hatırlatmalar:

• Ekranı temizlerken sert basınç uygulamayın.
    • Ekranı doğrudan güneş ışığına maruz bırakmaktan kaçın.
    • Ekranın üzerine ağır cisimler yerleştirme.

Bu adımları uygulayarak laptop ekranında beyaz leke sorununu çözebilirsin. Sorun devam ederse, daha fazla yardım için bir teknisyene başvurman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • garantisi ddevam ediyor mu ediyosa gönderin bence daha fazla ilerlemeden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sowyet

garantisi ddevam ediyor mu ediyosa gönderin bence daha fazla ilerlemeden

öncelikle ilginiz için teşekkür ederim . maalesef garanti dışı şuan 4. yılı hatta aletin maşallah alet sıkıntısız çalışıyor ağır programlar kullandığım halde ( bir tek fan dişi kırılmıştı onu yaptırdım )

garanti dışı olduğu için maddi açıdan çok zorlar mı bir bilginiz var mı ? bu şekilde kullanım daha ciddi bir problem yaratır mı ? nette araştırma yaptım ama net bir bilgi bulamadım fakat genel olarak ekran fiyatları pahalı diye biliyorum doğrumu dur ?

laptop modeli dell inspiron n5010

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okngrgn -- 31 Aralık 2013; 7:45:32 >
  • bu iş sana yeni bir ekran değişimine patlayacak yaklaşık maaliyeti 150 TL .
  • Sorununuz "yanma" diye bilinen, ama daha cok eski plazmalarda sabit goruntuden dolayi bazi piksellerin takilmasindan olusan etki. LCD ekranlarda da gorulebilen bir durum. eger cok rahatsiz edici degil ise birakin kalsin; birseyler yapmak isterseniz youtube uzerinde bu tur durumlarda ise yarayabilecek (hicbir etkisi olmama ihtimali yuksek) videolar mevcut . mesela;

http://www.youtube.com/watch?v=39HUG7QrQi8

sanirim 2 saat kadar videoyu oynatiyorsunuz, bir ihtimal lekeler kaybluyor veya azaliyor. Cozum olmaz ve panelden tiksinir iseniz gitti gidiyor uzerinden yeni bir panel alip bilgisayariniza takma zamani gelmis demektir. ya da ucreti mukabilinde bir teknik servis ziyareti paklar.

• drunkhorse kardeşim sanırım korktuğum kadar maliyetli bir durum değilmiş ben 2-3 katı fazla olur diye düşünüyordum biraz içim rahatladı sağolasın

zengier kardeşim ilgin ve açıklamaların için çok teşekkür ederim. videoyu ilk fırsatta deneyeceğim bu arada pixel yanması demişsin yalnız ben şunu da belirtmek isterim. bilgisayar uzun süre kapalı kalınca o leke neredeyse yok oluyor ama pc açıldıktan sonra yavaş yavaş ilerleyen saatler de belli olmaya başlıyor. bazen çok rahatsız etmiyor bazende aşırı belli oluyor . bunu şu sebeple yazdım ıslak mendil ve su ile silerken ekran içine sıvı kaçmış olabilirmi ?

aşağıda örnek video var benzer

http://www.youtube.com/watch?v=1Dc6_yPdNvU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okngrgn -- 1 Ocak 2014; 23:15:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekranda Pembe piksel sorunu
    13 yıl önce açıldı
    psp beyaz ekran sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.