Şimdi Ara

Macbook Pro Ekranda Leke Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
28.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gözüm gibi baktığım Macbook'un ekranında şu tip lekeler oluşmaya başladı. Başta 1 taneydi gün geçtikçe artıyor ve herhangi bir darbe vesaire de almadı.

Salı için randevu aldım lakin bu olay başına gelen var mı diye merak ediyorum. Gittiğimde ona göre bir görüşme yaparım.

http://i.hizliresim.com/nRNXo0.jpg

Not: Lcd spreyi ile temizlemeyi defalarca denedim olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CEO -- 15 Nisan 2017; 20:12:43 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

MacBook Ekranı Leke Problemi

MacBook ekranlarında zaman zaman leke oluşumuyla karşılaşılabilir. Bu lekeler çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve ekrana zarar vermemek için dikkatli bir şekilde temizlenmesi gerekir. İşte MacBook ekranı leke problemini çözmek için izleyebileceğiniz adımlar:

Nedenleri:

• MacBook'un ekranına klavye izleri oluşması
    • Ekrana sıvı dökülmesi veya dokunulması
    • Ekran yüzeyinde toz veya yağ birikmesi
    • Ekranın aşırı ısıya maruz kalması

Temizleme:

Malzemeler:

• Yumuşak, tüy bırakmayan bir bez (mikrofiber bez önerilir)
    • Saf su veya %70 izopropil alkol (alkol kullanırken dikkatli olun)
    • Ekran temizleme solüsyonu (isteğe bağlı)

Adımlar:

1. MacBook'unu kapatın ve fişini çekin.
    2. Yumuşak bezi hafifçe nemlendirin.
    3. Ekran yüzeyini nazikçe silin.
    4. Ekranın tamamen kurumasını sağlayın.

Notlar:

• Ekranı temizlemek için sert bezler, kağıt havlular veya aşındırıcı temizleyiciler kullanmayın.
    • Alkolü doğrudan ekrana püskürtmeyin.
    • Ekranı çok fazla ovalamayın.
    • Ekranınızdaki lekeler çıkmazsa, bir Apple Yetkili Servis Sağlayıcıyla iletişime geçin.

Daha İleri Hususlar:

• Düzenli olarak MacBook'unuzun ekranını temizleyerek leke oluşumunu önleyebilirsiniz.
    • Ekranınızı çizilmelere karşı korumak için ekran koruyucu kullanın.
    • MacBook'unuz aşırı ısıya maruz kalmasından kaçının.

Bu adımları izleyerek MacBook ekranındaki lekeleri güvenli ve etkili bir şekilde giderebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • girinti yada çıkıntı var mı lekeli yerde
  • geçmiş olsun, böyle birşey başıma gelmedi. modelini ve ayrıca randevu sonucunda nasıl bir çözüm bulduklarını yazabilirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NINE -- 17 Nisan 2017; 8:26:29 >
  • Tam emin olamadım ama sorun screen staingate olabilir.

www.staingate.org
    What is the Staingate?
    http://www.staingate.org

https://9to5mac.com/2017/02/24/retina-macbook-display-staingate/

Eğer staingate sorunu varsa ücretsiz ekran değişimi yapılıyor serviste.

• Bu tur lekeler nasıl oluşuyor bunları onlemenin bir yolu var mı? Ben mümkün olduğunca elimi ekrana surmemeye çalışıyorum zaten hemen iz çıkıyor ekranda

Ekranı silerkende sadece yanında gelen bezi kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crypterografi -- 19 Nisan 2017; 17:1:42 >
  • crypterografi kullanıcısına yanıt
    ekrana kesinlikle suyla veya herhangi solusyonla temizlemeyin. hatta ekrana elinizle bile dokunmayin cunku eger elinizde azicik bile ter olsa o terden dolayi soyuluyor. Tabii asil soyulmanin nedeni ekrani kapattiginiz zaman ekran ile klavyenin birbirine degmesi sonucu klavyedeki ter, pislik ve nemin ekrani soymasi. Bunun icin en mantikli cozum ekrani kapatmadan once Macbook'u aldiginizda cikan kutudan cikan kagit parcasini araya koymak ya da ekrani bir jelatin ile kapatmak (bunun daha sonra soyulmayacagini bilmiyorum o yuzden bu bile sikinti olabilir)
  • Bende de bu sıkıntı olmuştu.Kenarlarda değil ortalarda bir yerde.2.yılında oldu servisin dolmasına günler kala götürdüm değişim yapıldı.
    Fakat 3-4 ay geçmeden yine başladı kenarlarda ? Bu sefer erken ortaya çıktı yani ? Neden bilmem Servis süresi de doldu.Öyle zırt pırt olacaksa 1-2 yılda bir işimiz var yani.

Şimdi durduk yere masraf çıkacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Bende de bu sıkıntı olmuştu.Kenarlarda değil ortalarda bir yerde.2.yılında oldu servisin dolmasına günler kala götürdüm değişim yapıldı.
    Fakat 3-4 ay geçmeden yine başladı kenarlarda ? Bu sefer erken ortaya çıktı yani ? Neden bilmem Servis süresi de doldu.Öyle zırt pırt olacaksa 1-2 yılda bir işimiz var yani.

Şimdi durduk yere masraf çıkacak.

bu tarz kritik problemlerde garanti bitse bile apple cozum uretebiliyor. bi sansiniz deneyin bence.
  • Apple'da bir ara bu tarz ekranlar için değişim programı başlatmıştı hala devam ediyor mu bulamadım ama şuraları bir incele istersen..

Müşteri hizmetlerini ara bilgi al yada direk randevu alıp zorlu yada akasyaya gidip şansını dene.
    https://www.macrumors.com/2015/10/17/apple-mbp-ar-coating-quality-program-staingate/

discussions.apple.com
    My Retina Display has stain damage, HELP!… - Apple Community
    https://discussions.apple.com/thread/6068947?start=15&tstart=0

@eyoruk
    The Quality Program was initially on till 15/16 Oct '16. It apparently has been extended till Oct 16. 2017. Your 2014 Mac should be covered for a free replacement provided it is diagnosed as the above problem.

Ekran değişim probramı 16 Ekim 2017 tarihine kadar uzatılmış. Gidip ücretsiz değiştirebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profiteer -- 4 Ekim 2017; 10:21:36 >

• ben yere düşürdüm köşesi hafif ezildi içim yanıyor acaba teknik servis ücret karşılığı yapar mı bunu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: profiteer

Apple'da bir ara bu tarz ekranlar için değişim programı başlatmıştı hala devam ediyor mu bulamadım ama şuraları bir incele istersen..

Müşteri hizmetlerini ara bilgi al yada direk randevu alıp zorlu yada akasyaya gidip şansını dene.
    https://www.macrumors.com/2015/10/17/apple-mbp-ar-coating-quality-program-staingate/

discussions.apple.com
    My Retina Display has stain damage, HELP!… - Apple Community
    https://discussions.apple.com/thread/6068947?start=15&tstart=0

@eyoruk
    The Quality Program was initially on till 15/16 Oct '16. It apparently has been extended till Oct 16. 2017. Your 2014 Mac should be covered for a free replacement provided it is diagnosed as the above problem.

Ekran değişim probramı 16 Ekim 2017 tarihine kadar uzatılmış. Gidip ücretsiz değiştirebilirsin.

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: drjacob

ben yere düşürdüm köşesi hafif ezildi içim yanıyor acaba teknik servis ücret karşılığı yapar mı bunu ?

Ücret karşılığı tabi yaparlar .Yani daha kötü halde getirenleri gördüm sıkıntı çıkmadı yeter ki parasını verin
  • Evet yine ücretsiz değişim oluyor .Servıse verdım .Apple müşteri desteği cok ıyı ya
  • Ya arkadaş mesajlardan da görüldüğü gibi Ekim ayında 2.değişim oldu olmasına da..

3.kere tekrarlıyor bu lekeler ya ? Sorun ne anlamıyorum ? Ekrana bir şey de sormuyorum mikro bez dışında ? Böyle zırt pırt ekran değişimi mi olacak benim ?
  • Telefonlardaki koruyucu jelatinlerdeki gibi hava boşluğu problemi mi oluşuyor acaba? ( Bende Macbook yok bilmiyorum )

Ekrana zarar vermeyecek şekilde yumuşak bir bezle hafif hafif bastırıp denemeniz zarar verir mi ? ( Ekranın hassaslığını, teknolojisini tam bilmiyorum yapmadan önce bir araştırın ekrana kalıcı zarar vermeyin fiyatı ateş pahalı bir alet insan öneri söylerken bile tereddüt ediyor çekiniyor açıkçası )
  • Pc cok calisip isininca lidide birden kapatinca zamanla boyle kalici hasarlar olabiliyor . Bide bunun stickerli versiyonu var o bundanda lanet.
  • 2014 yılının Nisan ayında alınmış 2013 late model bir macbook pro'yu, ilk sahibinden ikinci el olarak 2016 yılının temmuz ayında satın aldım. O zamandan beri ekranı hama marka ekran temizleyici ve mikrofiber bezle ile temizleyerek kullandım -ki işim (müzik) gereği sürekli dışarılara götürüyordum. Ama ona rağmen hiç bir şekilde en ufak bir leke veya soyulma olmadı. Acaba farklı bir temizleme yöntemi de bu problemin ortaya çıkmasına sebep olabilir mi düşüncesiyle bu deneyimimi sizlerle paylaşayım istedim. Belki bu da bir neden olabilir.

kullandığım ürün
  • ceremony kullanıcısına yanıt
    Retina ekran mıydı sizinki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

Retina ekran mıydı sizinki?

Aynen retinaydı. zaten 2013'den itibaren tüm modellerin retina olduğunu biliyorum.
  • Merhaba macbook pro 15 inch retina 2012 ortası bir cihazım var 2.el olarak yeni aldım . Ekranda pencereizi kalıyor ghosting denen 2012 2013 cihazlarda görünen kronik bir arızaymış . Bununla İlgili bir program başlatmış Apple . 2012 bir cihaz garantisi bitmiş olmasına rağmen hatta ufak bir soyunma bir de var ekranda size değişim yapar mı gitsem Apple gayretepe zorlu ya . Geri çağırma Programın linki buhttps://www.apple.com/tr/support/macbookpro-videoissues/

Alırken Mac için yapılan testide yaptık başarıyla geçti . Sonra farkettim ghosting hatasını morelim sıfır satan kişiyede ulaşamıyorum . Evde 12 yıllık sony var bir kere bile arızalanmadı bumu dünyanın en sağlam markası Apple

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.