Şimdi Ara

Lastik Basıncı Kaç Olmalı ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
66.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: wf1x

nedense istasyonlarda aracın modeline göre bır panoyla tanışamadım henüz..

• quote:

Orjinalden alıntı: wf1x

nedense istasyonlarda aracın modeline göre bir panoyla tanışamadım henüz

kimse burda bırılerine dandirik (dandik demek istemişsin heralde..muhahaha) işler yaptırmıyo..seviyeli konuş...arkadaşa yardımcı olmak için bişiyle yazıyoz...ha yanlış olur dogru olur..ya düzeltirsin ya onaylarsın..kalkıp burda ahkam kesemessin..

1-niyetim kimseyi kırmak değildi.sadece yalan rüzgarı gibi sonu ve neticesi olmayan mubbetlere sıkıldığım için dikkatinizi çekmek istedim o kadar...

2-nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama izmir karabağlar bp'de bir pano var .mutlaka başka istasyonlarda da vardır.
    en kötü ihtimalle lastik servisi'nden bulabilirsiniz.

3-dandik ile dandirik aynı şeyler değildir... (farklı kullanıma sahiptir) bilginize....

4-ahkam kesmek mi.................ASLA.......................

• yetkili servise gidip sor en iyisi
  • Arkadaşlar konuyu çok uzatıp birinizi kırmışsınız.

Marka ve modeli tipi ne olursa olsun.

165*70-13 lastik ebatındaki lastik havaları ebatındaki hava : 28-30 bar (Tavsiye 28)
    175*70-13 lastik ebatındaki lastik havaları ebatındaki hava : 30-32 bar (Tavsiye 30)
    185*70-13 lastik ebatındaki lastik havaları ebatındaki hava : 30-32 bar (Tavsiye 32)

XXX*70-14 yada diğer üst ebatlara geçtiğinizde bar lar yükselir.

Tüm benzin istasyonlarında liste mevcuttur.

Bildiğim kadarı ile accent LS-LX-GLS-MP-MPI( Accent CRDI-Admira-ERA hariç) serisinde XXX*70-13 ebatları kullanılıyor.
  • bendede 2002 accent 1.5 gls var arkadaşlar torpido gözünde yazan etiketi aynen yazıyorum
    Lastik Ebadı : 175 / 70R 13
    İki Kişiye Kadar ;
    Ön: 207 30 psı
    Arka: 207 30 psı
    Max yüke kadar
    Ön: 221 32 psı
    Arka: 221 32 psı
    ve 497 kg taşıma seviyesinden aşağı olan lastikler tavsiye edilmiyor yardımı olabildiysem ne mutlu
  • selam
    dört teker 32 olmalı
    nitrojen basılmalı
  • Bazı akaryakıt istasynlarında taşıt ağırlığına göre lastik basıncını gösteren tablolar asılıdır , Kompresörün yanında bulunur.Aracınızın kullanma klavuzu yoksa , yada depo kapağı veya başka bir yerde yazmıyorsa bu tabloyu kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pars.42 -- 25 Eylül 2011; 6:13:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgut reis

selam
    dört teker 32 olmalı
    nitrojen basılmalı

NİTROJENİN NE GİBİ FAYDALARI VAR ARKADAŞLAR???
  • Arkadaşlar aracınız için en doğru lastik basıncı değerleri sürücü kapısını açtığınızda kilit çengelinin hemen altındaki etikette bulunmaktadır. Focus' larda böyle. Diğer araçlarda da buna benzer bir yerdedir sanırım. Basınç değeri hız, yolcu sayısı ve aracınızın yakıt türüne(dizel araçlarda motor ve ekipmanı daha ağırdır) göre değişir. Örneğin 205 55 16 lastik değeri olan focus II'de dizel modellerde 1-3 yolcuyla kullanmanız gereken değer tüm lastikler için 33'tür; Fakat benzinli modellerde 1-3 kişide önler 30 arkalar 33'tür. Tabi bu değerler 1-3 kişi ve 160 km/s altındaki hızlar için geçerlidir. Yolcu sayısı 3 üzeri olduğunda ve 160 km/s hız aşılacaksa basınç değerleri de aynı oranda artar.(Ör: arka: 41)
  • merhaba bende hundai accent 1.5 crdi admire var 2005 model torpidoda lastik hava basınçları yazıyor boşken ön arka 30 psi doluyken ise 33 psi diye yazıyor bilginize
  • Yalnız bu benzin/LPG cilerde bastığımız havaları lastikciler beğenmiyor mesela ben 32 bastığımda lastikciye gidiyorum 40 çıkıyor bunların bir standartını bulamadığım için 28 yaz kışda 30 falan basıyorum umarım doğru yapıyorumdur
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.