Şimdi Ara

Lastik Basıncı Kaç Olmalı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
66.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende 2000 Model 1.5 Hyundai Accent Gls var, Lastik basınçları kaç olmalıdır bu aracın, Kitapçığı yok veya internetten kitapçığını indirebileceğim bi yer varmı,,?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lastik Basıncı Kaç Olmalı?

Lastik basıncının doğru ayarlanması, aracınızın performansı ve güvenliği için hayati önem taşır. Lastiklerinizin doğru basınçta olduğundan emin olmak, yakıt verimliliğini artırmanıza, sürüş güvenliğini geliştirmenize ve lastik ömrünü uzatmanıza yardımcı olabilir.

Hyundai Accent Lastik Basıncı

Hyundai Accent modelleri için önerilen lastik basınçları, model yılına ve trim seviyesine göre değişebilir. Genel olarak, Hyundai Accent için önerilen lastik basınçları şu şekildedir:

• Hyundai Accent Blue: 32 psi (ön ve arka)
    • Hyundai Accent Era: 32 psi (ön ve arka)

Lastik Havası Kaç Olmalı?

Lastik havasının doğru seviyede olduğundan emin olmak için aracınızın kullanım kılavuzunu veya sürücü kapısı eşiğinde yer alan lastik basıncı etiketini kontrol etmenizi öneririz. Bu etiket, aracınızın belirli modeli ve trim seviyesi için önerilen lastik basınçlarını belirtir.

Lastik Basıncını Kontrol Etme

Lastik basıncını düzenli olarak, özellikle sıcaklıktaki önemli değişikliklerden önce veya uzun yolculuklara çıkmadan önce kontrol etmelisiniz. Bir lastik basınç göstergesi kullanarak lastiklerinizin basıncını soğukken kontrol edin. Soğuk lastikler, son kullanıldıklarından sonra en az üç saat beklemiş lastiklerdir.

Doğru Lastik Basıncının Faydaları

Doğru lastik basıncını korumak şu faydaları sağlar:

• Yakıt verimliliğinin artması
    • Sürüş stabilitesinin iyileşmesi
    • Fren mesafesinin kısalması
    • Lastik ömrünün uzaması
    • Yol tutuşunun artması

Lastik basıncınızın doğru olduğundan emin olmak, hem sizin hem de aracınız için önemlidir. Düzenli kontroller yaparak ve önerilen basınçları koruyarak, aracınızın performansını en üst düzeye çıkarabilir ve güvenli bir sürüş deneyimi sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • evet yaw benim Era'nınkinide bi zahmet bi kontrol ettirecem de..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevizkabugu

evet yaw benim Era'nınkinide bi zahmet bi kontrol ettirecem de..
    aracın torpidosunda yazmıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevizkabugu

evet yaw benim Era'nınkinide bi zahmet bi kontrol ettirecem de..
    quote:

Orjinalden alıntı:Oguzzzzz
    Arkadaşlar bende 2000 Model 1.5 Hyundai Accent Gls var, Lastik basınçları kaç olmalıdır bu aracın, Kitapçığı yok veya internetten kitapçığını indirebileceğim bi yer varmı,,?

Arkadaşım Önler:30 Pci
    Arkalar:30 pci
    Arabanın Torpido kapağının iç kısmında lastik basıncları yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mevlüt Aksoy

quote:

Orjinalden alıntı:Oguzzzzz
    Arkadaşlar bende 2000 Model 1.5 Hyundai Accent Gls var, Lastik basınçları kaç olmalıdır bu aracın, Kitapçığı yok veya internetten kitapçığını indirebileceğim bi yer varmı,,?

Arkadaşım Önler:30 Pci
    Arkalar:30 pci
    Arabanın Torpido kapağının iç kısmında lastik basıncları yazıyor

Alıntıları Göster
    torpidoda yazmıyor herhalde ordaki etiketi koparmışlar torpitoda yok :S Emekli Jandarma Senin arabayla benm arabanın arasında bi fark varmıdır acaba Seninki GL benmkide GLS sende 30 Yazıyor herhalde benim içinde geçerlimidir bu acaba yumurta kasa benmki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguzzzzz -- 27 Ocak 2008; 18:57:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Oguzzzzz

torpidoda yazmıyor herhalde ordaki etiketi koparmışlar torpitoda yok :S Emekli Jandarma Senin arabayla benm arabanın arasında bi fark varmıdır acaba Seninki GL benmkide GLS sende 30 Yazıyor herhalde benim içinde geçerlimidir bu acaba yumurta kasa benmki...

Alıntıları Göster
    benm araç bu 200 accent 1.5 gls yumurta kasa

Lastik Basıncı Kaç Olmalı ?

• dostum bende imzamdaki arac var

yazın 30 psi
    kışın 32 psi hava basıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lpg basıncı ne olmalı
    14 yıl önce açıldı
    doğru lastik basıncı ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: saksoy

dostum bende imzamdaki arac var

yazın 30 psi
    quote:

Orjinalden alıntı: saksoy

yazın 30 psi

senin arabada benmkinden deil :S Benm araçtan olan bi arkadaş bi bakıverse şu torpidoyada bizde emin olsak :S
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: saksoy

yazın 30 psi

senin arabada benmkinden deil :S Benm araçtan olan bi arkadaş bi bakıverse şu torpidoyada bizde emin olsak :S

Alıntıları Göster
    iki aracın ağırlık ve lastik ebatları arasında pek fark yok bildiğim kadarıyla. 30 - 30 iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebola32

iki aracın ağırlık ve lastik ebatları arasında pek fark yok bildiğim kadarıyla. 30 - 30 iyidir.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ebola32

evet arkaadşm dediğin doru.. Ama kesin ve kesin hyundai 'ın bu araba için dediğini yapıcam, Rota ve Balansa da sokacam arabayı ozmn yol tutuşuna bakacağım, Çünkü şuan hiç ama hiç iyi değil yol tutuşu...

• quote:

quote:

evet arkaadşm dediğin doru.. Ama kesin ve kesin hyundai 'ın bu araba için dediğini yapıcam, Rota ve Balansa da sokacam arabayı ozmn yol tutuşuna bakacağım, Çünkü şuan hiç ama hiç iyi değil yol tutuşu...

Alıntıları Göster
    benim bundan önceki aracım 99 gls idi. yol tutuşu olsun, performans olsun gayet memnundum. motor temizse araç seni memnun edecektir.

• quote:

benim bundan önceki aracım 99 gls idi. yol tutuşu olsun, performans olsun gayet memnundum. motor temizse araç seni memnun edecektir.

Alıntıları Göster
    quote:

araç 3 senedir bende yaa allaha şükür bir sorunum yok motor performansı fln iide nedense bu sene arabanın yol tutuşundan hiç memnun deilm lastik basınçların dengesiz bundan eminim, Balans 'da istiyor çok olmasada , Rot ve Camber-Caster 'ede sokmayıda düşünüyorum ki eskisi gibi 190 km/h 'da bile olsam direksiyonu sadece düz tutayım.....

• quote:

quote:

araç 3 senedir bende yaa allaha şükür bir sorunum yok motor performansı fln iide nedense bu sene arabanın yol tutuşundan hiç memnun deilm lastik basınçların dengesiz bundan eminim, Balans 'da istiyor çok olmasada , Rot ve Camber-Caster 'ede sokmayıda düşünüyorum ki eskisi gibi 190 km/h 'da bile olsam direksiyonu sadece düz tutayım.....

Alıntıları Göster
    pardon ben yeni aldığınız için soruyorsunuz diye düşündüm.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

yok yeni almadım ama şuana kadarda lastik basınçlarını hep yanlış yaptığımın yeni farkına varıyorum,, O yüzden iice öğreneceğim 30 ise ben benzinlikte 35 er basıcam 4 lastige getirip koyucam garaja sabah hiç dokunmadan arabaya elimdeki ölçüm aletiyle 30 'a sabitlicem,, En sağlıklısı bu herhalde yanılmıyorsam..

• quote:

quote:

yok yeni almadım ama şuana kadarda lastik basınçlarını hep yanlış yaptığımın yeni farkına varıyorum,, O yüzden iice öğreneceğim 30 ise ben benzinlikte 35 er basıcam 4 lastige getirip koyucam garaja sabah hiç dokunmadan arabaya elimdeki ölçüm aletiyle 30 'a sabitlicem,, En sağlıklısı bu herhalde yanılmıyorsam..

Alıntıları Göster
    arkadaşım yüksüz ise 30 a 30 yüklü iken ise 32 ye 32 basacan
    arka ösn farklı olmayacak..
    eskiler ön farklı arka lastikler farklı basarlardı..malasef yanlış o

• quote:

Orijinalden alıntı: wf1x

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: wf1x

dediklerin benim araba için geçerli dimi arkadaşım ? torpidoda yazan bunlarmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguzzzzz -- 27 Ocak 2008; 23:50:29 >

• quote:

quote:

dediklerin benim araba için geçerli dimi arkadaşım ? torpidoda yazan bunlarmı ?

Alıntıları Göster
    hocam torpidonda bunlar mı yazar bılmem ama ben kullanma klavuzuna göre sölüyom..ve ınanıyorum ki senınkı ıle benımkı arasında lastık ebatı farkı olmayacagından aynıdır basınçlar.....
    onu bı kenera bırak hemen hemen bızım arabalara yakın tüm araçların basınçları aynıdır...
    bence basınç olayını fazla takıntı yapmamalısın...sorun rot-balans da olabilir ama sadece basınç degerinin 1-2 derece az veya fazla olması etkılemez aracın yol tutuşunun...
    hangı aracın ölçümü tam değerinde sence..sıcaga ve soguga göre basınç degerleri azalır veyahut azalır..ben şimdi otuz basayım sabaha allah bilir ne çıkar...

• quote:

Orijinalden alıntı: wf1x

hocam torpidonda bunlar mı yazar bılmem ama ben kullanma klavuzuna göre sölüyom..ve ınanıyorum ki senınkı ıle benımkı arasında lastık ebatı farkı olmayacagından aynıdır basınçlar.....
    onu bı kenera bırak hemen hemen bızım arabalara yakın tüm araçların basınçları aynıdır...
    bence basınç olayını fazla takıntı yapmamalısın...sorun rot-balans da olabilir ama sadece basınç degerinin 1-2 derece az veya fazla olması etkılemez aracın yol tutuşunun...
    hangı aracın ölçümü tam değerinde sence..sıcaga ve soguga göre basınç degerleri azalır veyahut azalır..ben şimdi otuz basayım sabaha allah bilir ne çıkar...

Alıntıları Göster
    quote:

haklısın arkadaşım zaten dediğim gibi basınçları rot-balans hepsini bi elden geçireceğim.. Saol bilgiler için

• quote:

quote:

haklısın arkadaşım zaten dediğim gibi basınçları rot-balans hepsini bi elden geçireceğim.. Saol bilgiler için

Alıntıları Göster
    arkadaşlar dandirikten iş yapmayın lütfen....
    benzin istasyonlarında lastik basınçlarını gösteren panolar vardır.hatta aracın modeline veya lastiğinizin ölçülerine göre hava birimlerini gösterirler.senin ki ile benimki aynı olmaz.
    örneğin:benim araç 2004 accent 1.3.ancak üstündeki cantlar ve lastik ebatları dizel accenttinkilerden yani daha geniş tabanlı lastik.dolayısıyle seninki benimki olmaz..................
    mutlaka bir benzin istasyonunda bu panoyu bulursunuz olmazsa işi bilen bir lastikciye sorun?????
    kolay gelsin............

• quote:

Orijinalden alıntı: hoddja

arkadaşlar dandirikten iş yapmayın lütfen....
    benzin istasyonlarında lastik basınçlarını gösteren panolar vardır.hatta aracın modeline veya lastiğinizin ölçülerine göre hava birimlerini gösterirler.senin ki ile benimki aynı olmaz.
    örneğin:benim araç 2004 accent 1.3.ancak üstündeki cantlar ve lastik ebatları dizel accenttinkilerden yani daha geniş tabanlı lastik.dolayısıyle seninki benimki olmaz..................
    mutlaka bir benzin istasyonunda bu panoyu bulursunuz olmazsa işi bilen bir lastikciye sorun?????
    kolay gelsin............

Alıntıları Göster
    nedense istasyonlarda aracın modeline göre bir panoyla tanışamadım henüz

kimse burda bırılerine dandirik (dandik demek istemişsin heralde..muhahaha) işler yaptırmıyo..seviyeli konuş...arkadaşa yardımcı olmak için bişiyle yazıyoz...ha yanlış olur dogru olur..ya düzeltirsin ya onaylarsın..kalkıp burda ahkam kesemessin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wf1x -- 29 Ocak 2008; 1:30:26 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.