Şimdi Ara

LASTİK BASINÇLARINIZ KAÇ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yusuf24

Corsa D önler 40 arkalar 37.

Çok fazla. Talimatı kontrol edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane 2 ,genisligi hatirlamiyorum 215 olabilir. Yanaklar 55, 16 inc. Onlerde arkalarda 32 idi, tumseklerden gecerken arabanin arkasi löp diye iniyordu. Arkalari 28 yaptim gecen gün, suan cok memnunum

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Talimat öyle diyor zaten. 39 küsüre 36 küsür yazıyor depo kapağında. (Psi- Bar hesabından dolayı küsür var) Bende düzledim.
  • Kitapçıkta önler 32 arkalar 29 yazıyor. Önler 32 arkaları 30 yaptım (LPG sistemi var çünkü).
  • quote:

quote:

quote:

Talimat öyle diyor zaten. 39 küsüre 36 küsür yazıyor depo kapağında. (Psi- Bar hesabından dolayı küsür var) Bende düzledim.

Araç versiyonu ve lastik ebatları belli değil ama ekonomik sürüş için yazılı olan maksimum değeri kullanıyorsunuz, galiba!

• quote:

quote:

quote:

quote:

Araç versiyonu ve lastik ebatları belli değil ama ekonomik sürüş için yazılı olan maksimum değeri kullanıyorsunuz, galiba!

Araç corsa D. 14 inc lastikler mevcut araç üzerinde. Depo kapağında belirtilen ekonomik sürüş basınçlarını kullanıyorum. Aralık yok. Eco ve Comfort sürüş için değerler var. Ben eco yu kullanıyorum.

• Plaka 34 lastiklerde 34

• Arac 1500kg ,195 65 r15 conti vancocontact lastiklere 34 yaziyor 33 basiyorum; pambuk gibi

• quote:

quote:

hocam lastiğe göre bile değişiyor mu meret, 2006 doblonun orjinal bridgestone lastiğinde talimata göre 42 basılıyorduk. En ufak ıslaklıkta ASD devreye giriyodu. (anasını sevsen durmaz) sonra canıma tak dedi atracta taktım. Ona 30-34 arasında basıyorum yüke göre.

Çok etmene göre değişebilen bi durum bu lastik basıncı hikayesi. Verdiğim örneği boş verin, aynı markada yanağı incelttiğinizde ya da genişlettiğinizde bile değişir.

Eskiden ne güzeldi yav, hava basarken barnağımızla lastiği dürtüp karar verirdik. Şindi 20 bilinmeyenli mayematik denklemi çözüyoz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Araç corsa D. 14 inc lastikler mevcut araç üzerinde. Depo kapağında belirtilen ekonomik sürüş basınçlarını kullanıyorum. Aralık yok. Eco ve Comfort sürüş için değerler var. Ben eco yu kullanıyorum.

Aralıktan kasıt Eco(min)-Comfort(max) arasında herhangi bir değer. Kişi kendi şartlarına ve kullanımına göre bu aralık içinde istediğini seçebilir.

Mesela ben Ekonomi den daha çok konfora önem veriyorum.

Aracımın 32↔39psi olan değerini -lastik soğukken tamamlayarak- 33psi olarak(ısınınca 34-34.5psi gibi olur) kullanıyorum.
    Yolculuğa çıkacağım zaman, yol/yük/şartlar vs. duruma göre 1 yada 2 psi arttırırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 18 Temmuz 2015; 15:44:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

quote:

quote:

hocam lastiğe göre bile değişiyor mu meret, 2006 doblonun orjinal bridgestone lastiğinde talimata göre 42 basılıyorduk. En ufak ıslaklıkta ASD devreye giriyodu. (anasını sevsen durmaz) sonra canıma tak dedi atracta taktım. Ona 30-34 arasında basıyorum yüke göre.

Çok etmene göre değişebilen bi durum bu lastik basıncı hikayesi. Verdiğim örneği boş verin, aynı markada yanağı incelttiğinizde ya da genişlettiğinizde bile değişir.

Eskiden ne güzeldi yav, hava basarken barnağımızla lastiği dürtüp karar verirdik. Şindi 20 bilinmeyenli mayematik denklemi çözüyoz

Parmakla kontrolü hatırlamıyorum(bisiklet lastiğini sıkardık, hala yapıyoruz) ama lastiği şişirip ayakkabının ucu ile hafiften
    tıklayarak yoklardık "hah! tamam" derdik. Nasıl anlıyorsak??

• 31 yapiyorum cogu zaman bazen 29 yapiyorum 36 falan yapanlar yolda nasil gidiyor. Tak tuk gider tahta gibi

• 31 basıyorum genelde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce Kullanıcı kitabından kontrol ettim. 160 km hıza kadar 32 psi, 160 km ve üzeri için 36 psi diyor. 160 km üzerine kırk yılda bir çıktığım için basıncı tekrar 32 psi a düşürecem. Herkese teşekkürler...

• Araçta 28 olması gerektiği yazıyor ama ben 32 yapıyorum.

• Basit değil aksine çok öenmli ve hayati bir konudur; aracınızın klavuzunu okuyun.

Insignia 245 45 18", standart ağırlık ve sürüş tarzı için önler 33 arkalar 31Psi
  • 185/60 15 onler 35 arkalar 32
  • Şehiriçi kullanım önler 32 arkalar 29 yazıyor kılavuzda. Otoban kullanımı için bu değerleri 1 psi artırmak gerekiyor. Ben otoban değerlerini basıyorum. Arkada lpg tankı olduğu için.
  • 215/55 R17 lastiklere yüksüz kaç basmak lazım? Depo kapağında 2.2 bar yazıyordu. Sanırım 32 psi yapıyor. O şekilde kullanıyordum. Bakım için aracı servise verdiğimde 36 yapmışlar. Değiştirmedim ben de.
  • corolla hb

önler 33 arkalar 30

ön ve arkaya aynı hava basılmaz bence, ön çok ağır mesela ben önlere 30 basarsam bariz eziliyor motor ağırlığından sebep

ön 33-34 ve arka 30-31 idealdir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.