Şimdi Ara

Lastik Hakkında Herşey (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
596
Cevap
14
Favori
26.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
Giriş
    www.hepsiburada.com
    Goodyear 185/65R15 88H EfficientGrip Performance Oto Yaz Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/goodyear-185-65r15-88h-efficientgrip-performance-oto-yaz-lastik-uretim-yili-2018-p-HBV00000G2A16
  • quote:

Orijinalden alıntı: polatcoskun

"Ege bölgesinde Nokian Line serisi 55bin km zor dayandı." demişsiniz. Zaten ortalama bir lastik kullanım ömrü 50 bin km dir. Lastik üreticileri lastik teknolojilerini buna göre yapıyorlar, Yani lastiğin 100 bin km gitmemesi bir kusur değildir. Japon otomotiv endüstrisi JATMA ve dünyanın en büyük lastik üreticisi Michelin lastik üretim tarihinin değil lastiğin araca takıldığı tarih önemlidir demesini doğru bulmuyor ve ben daha doğrusunu bilirim diyorsanız, biz size başka bir açıklama maalesef yapamıyoruz. Aracınıza onbinlerce lira para verip size yola ve hayata bağlayan en önemli parçayı 50 bin km den fazla kullanmayınız. Aracın altına taktığınız lastiğin için 30 bardan fazla hava basıncı basıp üstüne 2 tona yakın yükle 3-4 sene her türlü hava koşullarında kullanıp bunu da yetersiz bulurken rafta bekleyen lastiğin bayatlayacağını düşünmek sizce de çok ilginç değil mi.
    2.0 bar olmasın o. 30 psi'dir.

Daha dayanıklı lastikler 60-70bin km rahatlıkla performasından ödün vermeden dayanabiliyor ve nokian 30bin km'den sonra birden çin malı dandik lastiklere dönüşüyor.

Bekleyen lastik bayatlar çünkü petrol türevi üründür. Zaten bir ömür biçilmesinin sebebi de budur. Madem bozulmayan bir ürün, depoda 10yıl değil 20yıl da beklerdi. Ben müşteri olarak aynı paraya daha tazesini tercih ederim ki temmuz ayında aracıma mayıs üretim lastik taktırdım. Aynı paraya 2ay önce üretilmiş lastik yerine 2yıldır satılmamış bayat lastiği tercih etmem.

@medvet
    memleketim denizli. dunlop fm800, falken ze310 gibi uygun fiyatlı ıslakta iyi lastikler tercih edebilirsin. Eskisi gibi değil denizli çok soğuk olmuyor. yılda 1 veya bilemedin 2 kere kar yağar o zaman da arabayı kullanmayıp toplu taşıma tercih edebilirsin. Aile aracımda falken ze914 kullanılıyordu kışın bir sorun yaşamadık. Arkadaşım da kışlık + yazlık setlere sahipti, kışlıkları ömrünü doldurunca alamadı, yazlıklarla kış geçtirdi. öyle ahım şahım bir fark yoktu sadece kar yağışı olduğu hafta arabayı kullanmadım dedi. Afyon taraflarında veya denizlinin daha soğuk yerlerinde olsanız kışlık şart olurdu ancak 4mevsim veya ıslakta iyi bir yazlık işinizi görür.

• Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkürler.
    Denizli merkezdeyim. Ancak aracı iş gereği , iklim - mevsim - gün - saati belirsiz olmak üzere, il merkezinden ilçelere bağlı köylere gidiş -dönüş ayda 4000 km civarı kullanmak zorundayım. Zaten aracı sakin kullandığından benim için temel beklenti kar ve buzda. Bu anlamda yılda 1 aya yakın ihtiyaç oluyor. Geçen kış crossclimate'den memnun kaldım.
    Yetkili Servis ve lastikçi diş derinliği 5 mm üzerinde olması, dişlerde kopma - yanaklarda çatlama vs... olmayışı sebebiyle şu an 52000 km ' de olan lastiğin değişmesine gerek olmadığı tavsiyesinde bulundu.
    Kesin kararımı ilk karda veririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik db farklarını nasıl anlayabiliriz?
    67 db bir lastik ile 71 db etiket değerine sahip lastikler arasında ne kadar fark olabilir. Veya 68 ile 69db arasında almadan önce desibel değerine göre mi karar vermeliyiz yoksa başka kriterleri göz önüne almalı mıyız?

Falken 205/55 R16 310 Ecorun lastik aldım ama kafamda yine Continental, Michelin gibi markalar vardı onların etiket değerini 71 db görünce Falken tercih ettim.

Ayrıca, yakıt etiketlerinin A olması sürtünmenin az olduğunu ve bu yüzden yakıt ekonomisine katkı sağladığı söyleniyor. Aslında C, D yakıt etiketine sahip lastiklerin frenleme ve yol tutuşda daha iyi olduğunu okudum forumlarda.

Bu konuda aydılatabilirseniz sevinirim.
  • iburak İ kullanıcısına yanıt
    Lastik ses değerlerine bakarak tercih yaparsanız daha önemli parametreleri kaçırabilirsiniz. Lastik etiketlerinde yer alan değerler gerçek yol koşullarında değil laboratuvar koşullarında lastiği döndürüp hava ile olan sürtünmesinden çıkan ses değerleridir. Türkiye yolları için bize göre bir geçerliliği yoktur. Falken kaliteli bir markadır, Japon markasıdır. Bazı falken modelleri Türkiye de üretilmektedir ama bu falken kalitesinde bir değişikliğe yol açmaz, Zaten Türkiye de üretilen lastikler ağırlıklı Avrupa pazarı için üretilmektedir. Polat Lastik olarak sizlere tavsiyemiz, kullanım amacınıza uygun modelleri tercih etmenizdir. Yüksek performans aracına ses değeri iyi olduğu için sedan lastiği seçerseniz eğer doğru bir iş yapmış olmazsınız. polatlastik.com sitesindeki lastik etiketleri ile ilgili makaleyi okumanızı tavsiye ediyoruz.
  • polatcoskun P kullanıcısına yanıt
    225 55 r17 Goodyear f1 asy. 5 lastik almayı düşünüyorum. Goodyear marka lastiklerin sıklıkla yanak hasarı ve balon yaptıklarına ilişkin yorumlar okudum. Marka özelindeki bu yorumlar doğru mudur? Mevcut ebatta bu sıkıntıları yaşar mıyım?

• 2017 duster 4x4 aracimda 215,65,16 lassa competus at2 lastik kullaniyorum. Bugun havalarini kontrol ettirirken dalgilnligima geldi lastikci ablamiz 36 psi hava basmis, ben anca surerken fark edebildim.

Aracin kapi yani degeri 31 ama uzerinde gelen lastik 98 yuk endeksine sahipti. Competuslar 102 diye hatirliyorum.

Sizce fazla midir ? 31 e dusurmem gerekir mi?

Tesekkurler

• Lastiğin km ömrü nedir ?
  • AB lastik etiketi nedir? Hangi değerler ne anlama gelir? Ne kadar kar edebilirim? Fren performansın kaç metre etki eder? Sorulanına cevap bulabileceğiniz bir video hazırladım. Keyifli seyirler.https://www.youtube.com/watch?v=GFEImc2toQs&feature=youtu.be kanala abone olarak destek olduğunuz için teşekkür ederim.

• Tekrardan merhabalar, uzun süredir foruma zaman ayıramadık, Bu günden sonra buradan sorulara cevap vermeye devam edeceğiz. Lütfen oto lastik hakkında sormak istediğiniz her konu hakkında sorularınızı sorunuz, memnuniyetle cevap vermeye çalışacağız

• Yaz için şimdiden yeni bir lastik arayışına girdim. Aracım Peugeot 308 2016 Dizel - 225/45/17 süspansiyon karakteri ve malum bizim yol şartlarımızdan dolayı aracıma maksimum konforu alabileceğim lastiği seçmek istiyorum. Kabataslak yaptığım araştırmalar sonucunda Michelin en uygun gibi duruyor ancak alternatif olarak neler önerebilirsiniz ve seçimimde özellikle nelere dikkat etmeliyim. Mesela XL yanaklı lastiklerin özellikle daha sert ve konforsuz olduğuna dair bilgiler duydum. Doğruluk payı nedir? Takibime aldığım lastikler; Michelin Primacy 4 - Nokian Powerproof - Hankook VP3 - Goodyear EGP - Sava UHP2.

@polatcoskun

• goodyear egp 2

• Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt

kar yağıyorsa zincirden gerisi yalan dolan . kış lastiği mastiği fasafiso . istanbulda hıyarlar çıkmış yine karlı buzlu yola kış lastiği ile ,rezillik paçalardan akıyor.

• Merhaba dostum. Opel corsa 2012 model araç için hangi lastiği kullanmayı önerirsiniz? Teşekkürler

• helvaci430 H kullanıcısına yanıt
    14 jant kullanıyorsa 185/70R14
    15 jant kullanıyorsa 185/65R15
    16 jant kullanıyorsa 195/55R16

ebatlarını kullanabilirsiniz.

Yaz lastiği mi kış lastiğimi alacaksınız söylerseniz ona göre marka model tavsiyesinde bulunabilirim
  • Dün lastiğe vida girdiği için lastikçiye gitmek zorunda kaldım. Tellerde sıkıntı varmış lastiğin, hiç de fark etmedim. Mecbur değiştireceğiz arka ikiliyi.

225 55 18 ölçüleri için 98V DUNLOP SP SPORT LM705 1700 tl fiyat aldım. Bütçe nedeniyle alternatifler de şu şekilde:

215 55 18 Riken UHP 99V 1300 tl

225/55 R18 98V FR GRABBER GT GENERAL 1500 tl

Orijinal ölçü 225 55 18 ama 215 55 18'de de sıkıntı çıkmaz sanıyorum. Ne tavsiye edersiniz?

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.