Şimdi Ara

LASTİK SESİ SEBEBİ NE OLABİLİR ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 ay önce 0 km aldığım hyundai i30 aracıma orjinal olan

6jx16 jantlarını ve 205/55/16 lastikleri en full donanimda olan lastik ve jant ebatı 225/45/17
    ile ama oem dışarıdan aldığım farklı bir jant ile değiştirdim

*** Benim aldığım jant 7.5jx17 orjinal fabrika 17 ise 7jx17
    *** Fabrikasyon jantın ofseti et50 benim aldığımın ise et45

hafif bir davlumbaza sürtme vardı davlumbazı traşladık geçti ama çok fazla lastik sesi oluyordu

Aldığım lastikler Goodyear F1 Asimetric 2

Acaba fazla lastik sesinin sebebi nedir yeni jantın 7.5 inc olması yada offetinin çok azda olsa fazla olması sebebi ile jantı biraz dısarıda kalmasımı yada lastiktenmidir?

• Daha önce böyle birşey yaşayan deneyen çözüm bulan oldumu?
  • Ses icin bir cok neden olabilir ona yorum yapmiycam ama lastik orani cok degismis...

Google da tire size calculater yazin degisimi bir hesaplayin.

Edit: baktim %.4 degisim olmus. Tolare edebilir rahatlikla.

Sesin nedeni gy a2 nin performans lastigi olmasindan dolayi hamur yapisindandir muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantoka -- 2 Ocak 2012; 14:14:37 >
  • Ölçüde %0,3 fark var, yani sorun değil. Ses için lastik hamuru ve basıncı aklıma geliyor. Bir de lastiğin hava yastığı görevi yapan kısmı inceldiği için konfor olumsuz etkilendi, bunun sonucunda da siz sese daha duyarlı hale geldiniz. Başka bir şey gelmiyor aklıma. Ama ikinci neden daha ağır basıyor bence. Lastik ve jant değişiminden sonra sese dikkat etmeye başladınız.

düzeltme: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idemo -- 2 Ocak 2012; 14:05:27 >
  • Şua nda eski lastikleri taktım 205/55/16 ve kumho lastikler ama daha az sesli ...

Konfor olarakta aslında daha konforlu oldu. Goodyerar f1 lastikler çok yumuşak bir lastik kumholar çukurda bozuk yolda 55 yanak olmasına ragmen 45 yanaktan daha sertler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulas2004 -- 2 Ocak 2012; 14:10:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulas2004

Arkadaşlar 2 ay önce 0 km aldığım hyundai i30 aracıma orjinal olan

6jx16 jantlarını ve 205/55/16 lastikleri en full donanimda olan lastik ve jant ebatı 225/45/17

hafif bir davlumbaza sürtme vardı davlumbazı traşladık geçti ama çok fazla lastik sesi oluyordu

Acaba fazla lastik sesinin sebebi nedir yeni jantın 7.5 inc olması yada offetinin çok azda olsa fazla olması sebebi ile jantı biraz dısarıda kalmasımı yada lastiktenmidir?

LAstik sesi artışının en büyük sebebi ebat farkından kaynaklanıyor hocam.Taban genişlediği için yani yere temas eden alan büyüdüğü için daha fazla ses yapması lastiğin elzem durumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 2 Ocak 2012; 14:11:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

quote:

LAstik sesi artışının en büyük sebebi ebat farkından kaynaklanıyor hocam.Taban genişlediği için yani yere temas eden alan büyüdüğü için daha fazla ses yapması lastiğin elzem durumdur.

Peki örneğin ADAC gibi testlerde daha sessiz olan bir lastiği takmak durumu değiştirebilirmi Goodyeara oranla

Pirelli Cinturato p7 gibi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

quote:

Peki örneğin ADAC gibi testlerde daha sessiz olan bir lastiği takmak durumu değiştirebilirmi Goodyeara oranla

Pirelli Cinturato p7 gibi

Hocam lastikler arasında farklar olduğu bir gerçek.Fakat o ebatlara çıktığınızda konfor kaybı yaşamanız kaçınılmaz.Kullandıkça alışıyorsunuz gerçi.Bİr süre sonra yalıtım normal gelmeye başlıyor.Taaki başka sessiz bir araca binene kadar.

Demek istediğim o lastik tercihiyle her halükarda bu konularda sıkıntı çekeceksiniz.(yakıt,konfor,yalıtım,performans)

• Mümkün olduğunca fabrikanın tavsiye ettiği ve aracınızın benzin kapağında, kapı girişinde vb. yazılan lastik ebatlarını değiştirmemeye özen göstermekte fayda var. Çünkü aracın yol tutuşu performansı vb. tüm şartlar bu lastik tiplerine göre yapılmış oluyor.
  • Lastik tabanı genişlemiş. Ayrıca lastikler kışlık lastikse sesin artması da olağan bir durum.
  • kardeş eğer google görsellerde çıkan resimler doğruysa o lastik eşek gibi anırır, ama özellikle suda kızaklama performansı çok iyidir. lastiğin üzerinde 4 tane panama kanalı gibi kanal var, sesin çogunu o kanallar yapıyor.
  • Yazmayım dedimde i30 için böyle bir lastiğe ne gerek var ki? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

Yazmayım dedimde i30 için böyle bir lastiğe ne gerek var ki? :)

O lastik full versiyonda standart...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

Yazmayım dedimde i30 için böyle bir lastiğe ne gerek var ki? :)

O lastik full versiyonda standart...

Hyundai baya cömert davranmış o halde :)

elantra'ya da p zero koysa bari
  • yanak ufaldıysa lastikte genişlediyse ses artar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.