Şimdi Ara

LASTİK TE DUNLOP MU? MİCHELİN Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
47.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım artık MİCHELİN lastik konusunda artık en iyi değil daha iyileri ve hatta ucuzları dahi var tenezül edip araştıranlar göreceklerdir.
    Ve şunuda söylemeden geçmek istemiyorum Mesleği şoförlük olanlara bu lastiği lütfen bir danışın MİCHELİN'in Türkiye yol şartlarına pek uymadığını, kaymak asfaltı sevdiğini, kötü yollarda, çukurada engebede çok çabuk tel attığını veya balon yaptığını söyleyeceklerdir......
  • BU MARKALAR ARASINDA MİCHELİN DERİM AMA Bİ DE PİRELLİ VE GOOD YEAR A BAK
  • Ford connect 90ps aracıma geçen hafta yeniledim michelin marka 195/65/15 600ytl aldım
  • />

Brisa'da tüm lastikler, ISO-9001 ve QS 9000 Kalite Güvence Sistemleri altında üretilir. Uluslararası TRA ve ETRTO standartları ile DOT, ECE-R30/ECE-R54 düzenlemelerinin gereklerini tam olarak karşılayan lastikler, Avrupa standartlarının resmi işaretini
    (E-mark) taşımaktadır.

Brisa'nın, yerel ve uluslararası pazarların gereksinimlerine uygun olarak, Lassa ve Bridgestone markalarıyla ürettiği geniş bir ürün yelpazesi bulunmaktadır.

quote:

Orjinalden alıntı: ilvtyt

Michelin iyi lastik ama rakipsiz degil arkadaslar, Bridgestone un ust modellerinin ondan asagi kalir yani yok.

Gidin bridgestone alin fransiza para vermeyin

Doğru söyleyen arkadaş için alkıışşşş....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramerturk -- 13 Kasım 2006; 13:04:12 >

• ben dunlop kullanıyorum memnunum fransız malı diye renault umu yakıcak halim yok
  • bende dunlop sport bilmemne modeli var. yazın sıcaklarda virajlarda cik cik diye ötüyor. daha önce kullandığım pirelli 2500 ve goodyear gt2 de böyle birşey yoktu.
  • arkadaşlar diğer lastiklere baktığınızda ya da bağımsız kuruluşların testlerine baktığınızda şu an piyasada kullanılan bilindik markaların hepsinin kendine göre avantaj ve dezavantajları olduğunu,bazı farkların biz amatör sürücüler olarak asla algılanamadığını,diğer farkların bir kısmınında birbirine çok yakın olduğunu,üretim amacına göre bazı lastiklerin test sonucuna göre kalitesi vasatı aşamayan herhangi bir lastik markasına fark atmasını (ki görecedir test koşullarında ve test edilen lastikler içerisinde fark atıyor),kimi yumuşak lastiğin sert lastikle mukayesesi gibi yurdumuz koşullarına göre de karar verilebileceğini düşününce,bilindik markaların bir çoğu işimizi gerçekten görüyor..tercih etmem gerekseydi şu an en az 5-6 marka tercih edebilirdim birbirinden çok ta farkı olmayan..yokohama kötü lastik mi?fulda kötü lastik mi?marangoni kötü lastik mi?continental kötü lastik mi?good year kötü lastik mi?tabii ki test koşullarında bazı disiplinlerde biri iyi oluyor bir başka disiplinde diğeri..disiplinler toplamı en yüksek olan en iyi oluyor..seçiminizi de buna göre yapabilirsiniz..ortalama bir lastik mi?yoksa suda kızaklaması iyi olan,fren mesafesi kuru ve ıslak zeminde iyi olan mı?tercihler değişebilir..ama ne dunlop kötü lastik ne de michelin en iyi..michelin takıntısı var insanlarda..

• bende goodyear vardı hele yazın virajlarda sağa sola dönerken bile ciyak ciyak ötüyodu 1senedir michelin kullanıyorum böle bi sorun yok ilk aklıma gelen bu oldu çünkü o sese gıcık oluyorum michelin diğerlerinden daha iyi olduu kesin
  • tutturmuşsunuz michelin diye gidiyo, goodyear eagle f1 gs-d3 en iyi performans lastiğidir, ug7 de en iyi kış......belgelidir. karşılaştırdığpımız lastiklere dikkat edelim lütfen
  • İki otomobilimden birinde michelin diğerinde dunlop lastikler var. 23 yıllık şoför olmama karşın yaşamımda ilk kez bir yılda iki lastik parçaladım. Yıl başında aldığım michelin lastiklerden (O dönemde ermeni tasarısı söz konusu değildi. Yoksa kesinlikle fransız malı almazdım.) değişik zamanlarda iki tanesini kaldırım kenarına sürttüm. Birini direkt olarak çöpe attım diğeri ise yanağındaki yarasıyla yedek lastik olarak duruyor. Yanakları çok yumuşak olduğu için en ufak bir temasta dahi yırtılıyor. Diğer aracımı Dunlop lastikler ile almıştım. Henüz bir problem yaşamadım. Performanslı bir araç olmasına karşın yol tutuşu sorunlu değil. Dönüşlerde goodyear'larda olduğu gibi ciyaklama yapmıyor. Ancak asfalt üzerinde sessiz bir lastik olduğunu iddia edemeyeceğim. Michelin'in ülkemizde bir takıntı olduğunu görüyorum. Kış lastiklerinde Nokian'ın en iyi lastik olduğunu unutmayalım. Bridgestone'un yarış başarılarını ise hep birlikte izliyoruz.

Not : Elbette alınmış fransız mallarımızı atamaz veya yakamayız. Ancak bundan sonra Fransız malı almayarak dünyanın global dili kapitalizm içinde en iyi yanıtı da vermiş oluruz.

• AYNI DUNLOP LASTİĞİ DAHA ÖNCEDE 5 YIL KULLANDIM BİR SORUN YAŞAMADIM ALALI BİR YIL OLMADI LASTİKLER PARÇALANDI SERVİS GELDİ FAKAT 2 LASTİĞE TENEZZÜL EDECEK KADAR ALÇALIYORLAR VE SUÇU KULLANICIYA VERİYORLAR SAKIN DUNLOP LASTİK ALMAYIN GARANTİ DİYE BİRŞEY YOK SONRA ÇOK ÜZÜLÜRSÜNÜZLASTİKLERİN HALİ BÖYLE

LASTİK TE   DUNLOP MU? MİCHELİN Mİ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih akbıyık

AYNI DUNLOP LASTİĞİ DAHA ÖNCEDE 5 YIL KULLANDIM BİR SORUN YAŞAMADIM ALALI BİR YIL OLMADI LASTİKLER PARÇALANDI SERVİS GELDİ FAKAT 2 LASTİĞE TENEZZÜL EDECEK KADAR ALÇALIYORLAR VE SUÇU KULLANICIYA VERİYORLAR SAKIN DUNLOP LASTİK ALMAYIN GARANTİ DİYE BİRŞEY YOK SONRA ÇOK ÜZÜLÜRSÜNÜZLASTİKLERİN HALİ BÖYLE

LASTİK TE   DUNLOP MU? MİCHELİN Mİ?

Bu fren yada patiden olur siz bide benim michelini görseniz çok şaşırırsınız. Artık mişlen almayacağım çok yumuşak ayrıca hemen ufak kasiste lastik deforme oluyor balon yapıyor.
    Dunlop pek popiler değil kalitesinide bilmiyorum.

• Michelin yanaklardan bence çabuk hasar alıyor. kaldırıma değerse, arazide taşa gelirse hemen gidebilir. asvaltta gerçekten iyi.
    Fransız mı bilmiyorum ancak, Dunlop ve Good Year bence bir adım önde. Yerli lastikler de düşünülebilinir (Lassa, Petlas), kalitede çok iyiler.
    lastik dişleri hep birbirine yakın ancak lastiğin TAZE olmasına dikkat edin, BAYAT lastik bir anda toz buz olabilir.
  • Dunlop dünyada 1 numaraymış yabancı forumlarda böyle bahsediyor gerçekten çok şaşırdım. Özellikle tüketici güvenini sağlamak adına. Acenta satışlı otolarda transporterlerde kaliteyi kanıtlamak adına deneme yanılma olsun diye Dunlop lastikleri yaygın göreceğiz gibi görünüyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: VEDAT_06

Michelin yanaklardan bence çabuk hasar alıyor. kaldırıma değerse, arazide taşa gelirse hemen gidebilir. asvaltta gerçekten iyi.
    Fransız mı bilmiyorum ancak, Dunlop ve Good Year bence bir adım önde. Yerli lastikler de düşünülebilinir (Lassa, Petlas), kalitede çok iyiler.
    lastik dişleri hep birbirine yakın ancak lastiğin TAZE olmasına dikkat edin, BAYAT lastik bir anda toz buz olabilir.
  • herkes kendini şoförlerin en ustası ve aynı zamanda lastiklerden en iyi anlayanlardan sanıyor. biz aslında pek de birşey bilmiyoruz. lastikten çok iyi anladığımız (!) için de hemen michelin lastiklerini övüyoruz. ama gerçekler kesinlikle öyle değil. michelin lastiklere kötü demek mümkün değilse de çok iyi de demek de mümkün değil. bu forumda sürekli yazıldı, çizildi, kaynak gösterildi. ama takım tutar gibi ısrarla michelin lastiğinin en iyi olduğunu iddia etmek yanlış. michelin lastikler son yıllarda bağımsız otoriteler tarafından yapılan testlerin neredeyse tamamında çok kötü puanlar almışlar ve vasat olarak nitelendirilmişlerdir. son yıllarda en başarılı lastikler bridgestone, continental firmalarının lastikleridir. bir örnek: bu yıl yapılan kış lastiği test sonuçlarına göre good year ultra grip 7+ lastiği geçen yılların birincisi continental winter contact ts 830 lastiğini geçerek birinci sıraya oturmuştur. michelin kış lastiği ise orta sıralarda ancak yer bulabilmiştir. aynı sıralamalar yaz lastiklerinde de geçerlidir. şimdi, ben diyelim kendime 4 adet yeni lastik alacağım. sizce ne yapmalıyım? mahalledeki doğan ve şahin sürücüsü arkadaşların ısrarıyla michelin lastik mi, yoksa bütün dünya tarafından kabul görmüş kurumlarca yapılan testlere göre mi lastik almalıyım?

• Michelin yakıt ekonomisi yapan lastikleriyle bozdu kullanan otomobil sektöründeki tanıdığım yağmurda kaydirdigini söylüyor michelin pilot lastikleri en güzeli ama onlarda üst segment araçlara uygun çıkarıyor eğer ölçünüz uyuyorsa pilot ( yol tutus ve sessizlik mükemmel ) yok ölmüyorsa Turanza er300. Turanzanin eksisi seslidir ancak yol tutusu mukemmeldir. Yada uygun fiyatlarıyla lassa dusunulebilinir bridge ile aynı teknoloji
  • Şöyle bir forumu başından beri inceledim ve 2006 yıllarında dahi Fransa ile aramızda sorun varmış hala var. Bence bir şey satın alacağımızda daha dikkatli olmak lazım. Ulusalcı davranmaka fayda var. Aracımın üzerinde gelen lastikler Bridgestone yenilemek istediğimde yine aynı markanın daha yumuşak modellerini denemeyi düşünüyorum.
  • intel11 İ kullanıcısına yanıt
    aynen öyle yorumu yapan arkadaş çok doğru demiş + Mıchelin France lastiğidir- ve Tüm Dünyada gerek yarış formula pistlerinde Gerek Mercedes in bir çok modellerinde Kendini Dünya ya kanıtlamış en kaliteli lastiklerin başında gelir, Klasik olarak bizim millet almancıdır ya, hep alman malı savunur, Lakin alman araç üreticileri bile France Mıchelin Tercih ediyorsa sizler ne kadar yanıldığınızı ve yaptığınız yorumların boş olduğunu görmeniz lazım. ve aynı şekil Valeo markasıdır, fransanındır, Bugün neredeyse Tüm otomobil markalarına parça üretimi yapar ve kalitesi de piyasa mallarına veya ithal birçok markaya +1000 bin basar , Kısacası bizim Millet biliyorsada konuşur bilmiyorsada o yüzden arkadasım sen kimseye sorma MICHELİN.. ikinciside PETLAS..
  • Lassa varken garip garip markalara yöneliyorlar heyecan arıyorlar herhalde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.