Şimdi Ara

lastik yüksekliği 60 yerine 65 alsam? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
26.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yakın zamanda başlıkta belirtilen değişikliği yapmış birisi olarak izlenimlerimi yazayım:
    185 60 R15 yerine 185 65 R15 lastik taktırdım. (eski ve yeni lastik aynı marka aynı model diyebilirim)

Artıları:
    - 185 65 R15 daha ekonomik olduğu için daha toplamda %20 az para ödedim, yani neredeyse lastiğin biri bedavaya geldi.
    - 65lik lastik daha büyük bir hava yastığı üzerinde durduğu için düz yolda giderken konfor arttı. Yoldaki bozuklukları daha az hisseder oldum. (5 yaşındaki eski lastiğin sertleşmiş olmasının da bunda etkisi olabilir)
    - 65lik lastik biraz daha büyük olduğu için tekerlek boşluğunu daha güzel doldurdu. 60lık lastik o boşlukta küçük gibi görünüyordu.
    - Yakıt tüketiminde belirgin bir fark görmedim, görürsem burayı editlerim.

Eksileri:
    - Araç bir miktar yükseldi (Başkasına göre artı da olabilir)
    - Ağırlık merkezi de bir miktar yükseldiği için yol tutuş hissi zayıfladı, virajlarda savrulma hissi arttı.

Sonuç olarak tavsiyem: Mali durumunuz çok kötü değilse bu şekilde bir değişiklik yapmayın.Bir dahaki lastik değişiminde eskisine döneceğimi düşünüyorum. Aracı sadece şehir içinde yakın mesafelerde ve sakin şekilde kullanıyorsanız aradaki farkı anlamayabilirsiniz, o zaman düşünülebilir. Fakat aracı hızlı ve seri şekilde kullanıyorsanız hiç aklınızdan bile geçirmeyin derim.

• lastik yüksekliği 60 yerine 65 takılmamalı iyi olmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracin etiketine bakiniz, kapi içinde, bagajda, benzin kapaginda . Eger orda uygun goruyirsa olur.

Ayrica net kesin tecrübemle sabit. Gecen ay aynen senin gibi lastik alayim dedim kardesimin arabasina. Continental cp5 için bayiye gittim . Usta 1 tane takalim , gezelim, virajlarda deneyelim, agirlikla deneyelim camurluga surtmezse olur dedi. Aractan araca değişiyor dedi. Denediik 2013 poloya olmadi, yük bindiği an sürtüyor.

Denemeden bilemezsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.