Şimdi Ara

lastikçilerde fiyat farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2007 model pek fazla km yapmadığımız Megan arabamızın lastikleri ömrünü doldurmuştu ve değişmesi gerekiyordu, eve yakın petrol istasyonundaki bir lastikçiye gittim ilk önce, Michelin lastikler için 280 TL fiyat verdi, internete göre oldukça yüksekti. Sanayiye giderken bir lastikçiye uğradım, 195 TL dedi, baya bi fark vardı arasında. Dönüşte Michelin bayisi gördüm, orada 175 TL dedi, eh orada değiştiririm bari dedim. Sonra sanayiden çıktım yol üzerinde bir Michelin bayisi daha gördüm, şuraya da bir uğrayayım dedim, H serisi 195/65/15r lastik için 155 lira olur dedi kafam iyice karıştı, bu fiyat farkı nedir anlayamadım..

Lafı fazla uzatmayayım, hepsi 2014 üretimi ve değişim ücretleri içindeymiş... İnternette bile bu kadar ucuz değil, nedir bu işin aslı?

• Aynı seri mi hepsi??
  • Su S kullanıcısına yanıt
    Lastiklerin hepsi aynı marka,aynı model, aynı yıl, aynı ölçü ise hangisi ucuzsa onu al, gerisi serbest piyasa şartları kafa yormaya değmez.
  • Eger hepsi ayni seri ise is tamamen bayinin kar payina kaliyor.Tutturabildigine pahali tutturamadigina ucuz satiyorlar.

Ya da 1-3 bin km kullanilip sifir diye satiyor olabilirler.Eger lastik disini olcme aletiniz yoksa veya olcemiyorsaniz asla anlayamazsiniz o km de ki kullanilmis lastigin sifr olup olmadigini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Su

Merhaba arkadaşlar,

2007 model pek fazla km yapmadığımız Megan arabamızın lastikleri ömrünü doldurmuştu ve değişmesi gerekiyordu, eve yakın petrol istasyonundaki bir lastikçiye gittim ilk önce, Michelin lastikler için 280 TL fiyat verdi, internete göre oldukça yüksekti. Sanayiye giderken bir lastikçiye uğradım, 195 TL dedi, baya bi fark vardı arasında. Dönüşte Michelin bayisi gördüm, orada 175 TL dedi, eh orada değiştiririm bari dedim. Sonra sanayiden çıktım yol üzerinde bir Michelin bayisi daha gördüm, şuraya da bir uğrayayım dedim, H serisi 195/65/15r lastik için 155 lira olur dedi kafam iyice karıştı, bu fiyat farkı nedir anlayamadım..

Lafı fazla uzatmayayım, hepsi 2014 üretimi ve değişim ücretleri içindeymiş... İnternette bile bu kadar ucuz değil, nedir bu işin aslı?

Uretildigi ulkeler farkli olabilir.rus uretimi michelinler oldugunu duymustum.ben nokian aldim hb dan rus uretimi cikti mesela bes para etmez bi lastik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bakkala gidince ekmek almak istediğinizde envai çeşidi varsa, kepekli çavdarlı, sütlü vb.
    lastiklerde de marka Michelin'dir ama model farklıdır. Hatta lastiğin dayanabileceği hız da fiyatta bir etkendir. H serisi lastik 210 km yapar, V 240 yapar, fiyat artar.
    Bunları da sorun lastikçiye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

Eger hepsi ayni seri ise is tamamen bayinin kar payina kaliyor.Tutturabildigine pahali tutturamadigina ucuz satiyorlar.

Ya da 1-3 bin km kullanilip sifir diye satiyor olabilirler.Eger lastik disini olcme aletiniz yoksa veya olcemiyorsaniz asla anlayamazsiniz o km de ki kullanilmis lastigin sifr olup olmadigini.

Kolayca anlaşılır lastiğin sökülüp takıldığı dahi bırak 1-3.000 kullanmayı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ersan'da fiyat farkı!
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki bir lastiğin bu şekilde kullanılmış olup olmadığı nasıl anlaşılabilir?
    Lastik ömrü ne kadar olmalıdır? Km. bazında bir rakam telaffuz edilebilir mi?
  • Cevaplar için teşekkürler, demek ki bi kullanılmış lastik (1-3 bin km) ya da Rus üretimi gibi mevzular olabiliyormuş. Lastikçilerden fiyat alırken çok detay soru sormamıştım, aynı seri, model mi gibi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cliffsalih

Peki bir lastiğin bu şekilde kullanılmış olup olmadığı nasıl anlaşılabilir?
    Lastik ömrü ne kadar olmalıdır? Km. bazında bir rakam telaffuz edilebilir mi?

Lastik janta geçirilirken kullanılan kılavuz makinesi lastiğin yanaklarında iz bırakıyor, lastik aracın yüküyle yanaklardan hafif genişliyor içerisinde çelik tel iskelet olduğu için bu şekli alır çok geçmeden diğer sıfır lastikle yan yana koyulduğunda anlaşılır aradaki fark. Kullanımda da sıfır lastiklerde olan çubuk gibi ince lastikler kopar, lastik dişlerinde ufak sivri taşların yani asfaltın yaptığı izler olur yine dişlerin kenarında bariz ton farkı olur diğer yerlere göre. Yani anlatmakla olmaz görünce kabak gibi anlaşılır yani birçok şey sayılabilir.
  • Sıfır lastiğin üzerinde ince ince lif gibi lastik parçaları olur. 100 km bile kullanılsa bunlar kalmaz lastikte. Yani ikinci el lastiği satamazlar.
    Fiyata gelince 195/65 ile 195/60 arasında fiyat farkı oluyor. 65 yanak olanlar 10-15 lira daha ucuz oluyor. Sebebini kesin bilmiyorum ama millet genelde 60 yanak aldığından sanırım 65 ler daha ucuz.

Ayrıca üretim yılı eskiysede ucuz fiyata veriyorlar. Birde michelin takıntın yoksa goodyear al derim. Ben eg performance serisini 130 liraya almıştım kampanyadan. Şu anda 149 yapmışlar fiyatı ama eagle serisi 139 liraya satıyorlar.http://www.n11.com/19565-r15-goodyear-eagle-sport-91v-oto-lastigi-2014-uretim-P24609358

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

quote:

Eger hepsi ayni seri ise is tamamen bayinin kar payina kaliyor.Tutturabildigine pahali tutturamadigina ucuz satiyorlar.

Herkes lastikten anlamaz kolay kolay.O yuzden oyle brsey dedim.Lastikten anlamayan adama 1 2 bin km duzgun kullanilmis lastigi cok rahat sifir diye kitlersin.

Cogu insan bakmiyor bile lastigi eline alip.Lastikci hemen getirip takiyor musteriye cay ismarlarken

• Ilk aldiginiz fiyat ile son aldiginiz fiyat arasinda 100tl den fazla fark var. Buyuk ihtimalle farkli seri lastiklerin fiyatlari ayni model ayni desen lastikler arasinda bu kadar fiyat farki olmasi cok zor bence. 20-30tl ye kadar olan farklar normaldir. Nasil derseniz cok satis yapan lastikciler fazla stok yaptiklari icin daha ucuza alirlar lastigi bu sayede daha cok satis yapabilirler. Ama az stok yapan lastikciler yeri geliyor internetteki fiyatlardan bile pahaliya alabiliyorlar lastigi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

quote:

Herkes lastikten anlamaz kolay kolay.O yuzden oyle brsey dedim.Lastikten anlamayan adama 1 2 bin km duzgun kullanilmis lastigi cok rahat sifir diye kitlersin.

Cogu insan bakmiyor bile lastigi eline alip.Lastikci hemen getirip takiyor musteriye cay ismarlarken

Orası öyle tabi, sürekli kontrol etmek lazım meseleyi

• Su S kullanıcısına yanıt
    hocam alacagınız lastıgı internetten daha ucuza alabilirsiniz
    n11 mesala şu an 300 tl üzeri %11 kupon var 1,9 avantajix iadesi alırsın.
    ben bır yakınımıza dışarıda 110 tl den aşşa bulamadıgı petlas lastıgı
    tanesinı 85 tl den aldım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimi lastikçiler toptan alımlarda iskonto sağlatıyor onuda tüketiciye yansıtıyor ve fiyatı diğerlerine göre ciddi iyi oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.