Şimdi Ara

Latency (Ping) Durumunuz ve Öneriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben VDSL 50mbit kullanıcısıyken aynı sokakta 200 metre ileride başka bir apartmana taşındım. Ne hikmetse taşındığım yerde vdsl altyapısı yokmuş.. Mecbur 16mbit 200gb kotaya düşürdüler. Oyuna girdiğimde ping değerleri 60-80 ms arası değişiyor. (1 günde gördüğüm kadarıyla) Vdsl kullanırken de durum böyleydi. İnternet hızıyla alakalı bir durum değil. Ancak ben oyunu 20-30 ms bandında oynamak istiyorum. Yabancı yayıncılar oynarken izlediğimde tepkime süreleri müthiş. Özellikle cc, interrupt yaparken pvpde büyük avantaj.

Benim sorum ise ping değerini 60-80 bandından 20-30 bandına çekmeyi başaran arkadaşlar var mı forumda ? Yani WTfast gibi ya da farklı vpn programları kullanarak oyun oynayan var mı ? WTfast 150 ping ve üzeri kullanıcılar için öneriliyor. Bende 80 ping varken alıp kullansam bir etki eder mi ? Yani 80 den 60 a düşürmesi pek anlamlı olmaz. Kullanan arkadaşlar varsa performansını ve yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler.

• vpn düşüremez o kadar, en fazla 55 gördüm
    bence ethernet kablosu kullanılmalı, ciddi fark yaratır.
  • 20-30 bandına düşürebilecegini sanmıyorum. Ben en düşük aldıgım ping 48 Tarren-Mill e.

Oynadıgın realm'in data center ına bak nerede diye.
  • Sol fiber kullanıyorum 100 mbit, 50-70 ms bandında oynuyorum sürekli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ping, server ve client arasındaki mesafeye bağlı olarak değişir. world of warcraft'ın avrupa sunucuları fransa ve almanya ağırlıklı konuşlandırıldığı için, 20-30ms civarı ping alabilmek için fransa ve almanya'ya yakın yerlerde oynuyor olmak gerekli.

bu sebeple US sunucularında oynarken 200ms civarı ping, avrupa sunucularında oynarken 50-100 ms arası ping alırız. 10-30ms arası ping alarak world of warcraft oynayabilmek için blizzard'ın ülkemizde sunucu kurmasını beklememiz lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChaosBreed

ping, server ve client arasındaki mesafeye bağlı olarak değişir. world of warcraft'ın avrupa sunucuları fransa ve almanya ağırlıklı konuşlandırıldığı için, 20-30ms civarı ping alabilmek için fransa ve almanya'ya yakın yerlerde oynuyor olmak gerekli.

bu sebeple US sunucularında oynarken 200ms civarı ping, avrupa sunucularında oynarken 50-100 ms arası ping alırız. 10-30ms arası ping alarak world of warcraft oynayabilmek için blizzard'ın ülkemizde sunucu kurmasını beklememiz lazım.
    O iş tam olarak öyle değil aslında. Örnek verecek olursam Superonline'ın alt yapısı ve yurtdışı çıkış portlarındaki limitler ve gecikme oranı farklı. Benim arkadaş Twisting Nether'da 35 ms ile oynuyor. Zaten onu gördükten sonra konu açma isteği duydum. Ben genelde 70-100 ms arası gidip geliyorum 2 gündür. Acaba dedim vpn tarzı program kullanarak ttnetin çıkışlarını elage edebilir miyim. Ah ah bizde oynasak şöyle 30 msde keşke

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 12 Temmuz 2018; 9:32:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

O iş tam olarak öyle değil aslında. Örnek verecek olursam Superonline'ın alt yapısı ve yurtdışı çıkış portlarındaki limitler ve gecikme oranı farklı. Benim arkadaş Twisting Nether'da 35 ms ile oynuyor. Zaten onu gördükten sonra konu açma isteği duydum. Ben genelde 70-100 ms arası gidip geliyorum 2 gündür. Acaba dedim vpn tarzı program kullanarak ttnetin çıkışlarını elage edebilir miyim. Ah ah bizde oynasak şöyle 30 msde keşke

Alıntıları Göster
    aynı paket superonline bağlantısı ile istanbuldayken 40-50ms arası, antalyadayken 60-70ms arası oynuyorum. tabi ki kullandığın sağlayıcının altyapısı etkili ama türkiyeden bağlanıp avrupadaki herhangi bir wow sunucusundan 20-30ms gibi bir ping almak imkansız. en azından bugünün şartlarında. edirneden oynarsan 3-5ms daha kurtarırsın

ekleme yapayım, türkiyede kurulan private sunuculara bağlanmaya çalıştığında dahi 10-15 ms arası ping ile oynuyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChaosBreed -- 12 Temmuz 2018; 13:42:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.