Şimdi Ara

Lazer göz ameliyatı olanlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
11.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: #Ramazan

Hocam artmayacak diye bir şey yok. 20'li yaşlarda durma noktasına kadar gelir genel olarak. 0.50 artış olması normal ancak makineden makineye fark olabiliyor. Hatta sabah farklı akşam farklı dereceler çıkabiliyor.
    Hocam onceki mesajiniz icin de tesekkur ederim.

Bu mesajiniza da katiliyorum. Son goz kontrolunde 4 hafta icinde 3 farkli doktora gittim, ucunde de farkli numara soylediler. (Lens siparisi vermistim, rahat edemedim, o yuzden tekrar tekrar doktora gidip lensleri degistirdim falan oyle uyum yakaladim).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanidigim 4-5 kisi lazer/cizdirme operasyonu gecirdi, hepsi de cok memnun. Bildigim kadariyla hic birine koruyu lens falan takilmadi ama teknoloji surekli degisiyor, yeni yontemlerde bu olabilir...

• Lazerle çizdirme tehlikeli ve yan etkileri olan birşeydir ve bir şekilde herhangi bir olumsuz şey olursa hiçbir hakkınız (tazminat, ücret geri ödeme vs) yoktur, tedavi sözleşmesi ve yasalar hastaneden yanadır. lens olayında da lensi temizlemekte kullanılan sıvılar protein parçalayıcıdır ve gözdeki proteinleri parçalayarak göz içindeki vitreousu bozar ve floater denilen küre içi parçacıklar oluşur.

Gözlerin miyop olma sebebi 8-10 yaşına kadar cocukların hep kapalı ortamlarda (ev okul avm vs) kalmaları sonucu yeterli güneş görememesi (gelişme cağında düzenli güneş ışınları göz küresinin optimum şekil almasını sağlar) ve her yerde gökdelen, site duvarı vs'den dolayı düzenli olarak ufuk çizgisini görememesi (uzaga bakamamak) sonucu gözün gelişme aşamasında optimum odak ayarınını yapaması sonucu olmaktadır. Bu bilinmektedir fakat yığın medya (TV'de gördüğünüz a-haber, trt-1 vs) ve ticari sistem (gözlükçülük sektörü son 15 yılda 5-10 kat gelişti) bu gerçeği sizlere yansıtmamaktadır. Ayrıca bu bozukluklardan dolayı sağlık sistemi de ciddi para kazanmaktadır.

Ben en son İst Altunizade'de özel bir hastaneye göz kontrolüne gitmiştim. Göz numarasını öğrenmek için bir damla damatıyorlar irisi felce uğratıp göze acı veren görüşü dumura uğratan pislik bir damladır, bilirsiniz. neyse göz numaram ölçüldü falan, göz reçetem yazıldı tam gidiyorum doktor dedi ki "göz basıncını da ölçtürmek ister misiniz" isterim dedim tamam bir kayıt kağıdı daha alın gelin dedi, ben masraf olacakmış vazgeçtim dedim, doktor ama sgk ödüyor siz ödemiyorsunuz dedi, onu da dolaylı olarak ben ödüyorum diyerek doktoru bozdum cıktım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• mucahit.37 M kullanıcısına yanıt
    Hocam tabiri caizse İyi geçirmişler :)

Veni vidi göz hastanesinde oldum lazer ameliytın öncüsü.

1500 TL ye oldum no touch , 7 ay oldu benim.

Dünya göz hep o şekilde diyor. 3 farklı telefonla aradım bir şubelerini 3 aramada ayrı fiyatlar verdiler.

Hep genel taktik “normalde şu kadar da , şuanda indirim var”

• Sing_a_song kullanıcısına yanıt
    Wavefront tekniğiyle yapılacak demişti, ameliyattan önce 3,4 gün sonra gözlerin iyileşecek o zamana kadar yanma batma olur demişti. Pazartesi ameliyat oldum gayet memnundum, ertesi güne kontrol verdiler gittim doktor bakalım iyileşmiş mi deyip lensi çıkardı ben o an gözümü açamaz oldum çok fazla acıdı gözüm, oda yeni koruyucu lens taktı, bazı kişilerde geç iyileşme oluyor dedi haftaya Pazartesi gününe kontrol verdi. Eve gelince kafama takıldı hem asistan hemde internet sitesinde ameliyattan 3,4 gün sonra koruyucu lensler çıkartılır diyordu hastaneyi aradım durumu anlattım. Kontrolümü pazartesiden Cumartesi sabahına çektiler bakalım ne olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: mucahit.37

Wavefront tekniğiyle yapılacak demişti, ameliyattan önce 3,4 gün sonra gözlerin iyileşecek o zamana kadar yanma batma olur demişti. Pazartesi ameliyat oldum gayet memnundum, ertesi güne kontrol verdiler gittim doktor bakalım iyileşmiş mi deyip lensi çıkardı ben o an gözümü açamaz oldum çok fazla acıdı gözüm, oda yeni koruyucu lens taktı, bazı kişilerde geç iyileşme oluyor dedi haftaya Pazartesi gününe kontrol verdi. Eve gelince kafama takıldı hem asistan hemde internet sitesinde ameliyattan 3,4 gün sonra koruyucu lensler çıkartılır diyordu hastaneyi aradım durumu anlattım. Kontrolümü pazartesiden Cumartesi sabahına çektiler bakalım ne olacak.
    Hocamgecmis olsun. Siz yine de en azindan birkac hafta bilgisayar ve tv de cok vakit gecirmeseniz daha iyi olur bence.

Benim ameliyat olan tanidiklarim ilk birkac gun gunes gozlugu takiyordu ve suni goz yasi kullaniyordu.

• Göz kusurlarını gözlük kullanmadan giderme üzerine Bates'in kitabı var:

http://cleareyesight-batesmethod.info/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/thecureofimperfectsight.pdf

330 sayfalık kitabın basım tarihi 1920, kitabı indirip bakarsanız gözlerin temelleri ve doğal şekilde nasıl ayarlanabileceği üzerine cok ilginç bilgiler var.

Günümüzde gözlüksüz ve ameliyatsız göz üzerine neden hiçbir haber yok dersiniz? Yok cunku öyle bir durumda herkes gözlerini kendisi düzeltirdi gözlükçülük ve göz hastaneleri ekonomisi bu kadar büyüyemezdi, yani tamamen duygusal sebeplerden dolayı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ben de dusunuyorum bir zamandir,5 yasindan beri gozluk kullaniyorum yas oldu 22.

4 miyop+2 astigmat

ama bir yandan da yaptirmasam mi diye dusunuyorum bur yandan da istiyorum bilemiyorum

• Geçen hafta yaptırdım. Miyop 4 numara idi bir göz sıfırlandı diğer göz 0.75 oldu. Doktor yakın görme sorunu olmasın diye böyle yaptı ama ne uzakta ne de yakında görüntü oturmuyor. Sıfır olan göz tabaktaki yemeği net olarak göremiyor. Uzakta da yakında da sorun başladı. Sıfır olan göz uzağı güzel görüyor ama kapalı alanlarda, tv izlerken görüntü oturmuyor sanki ve gece görüşü sol gözün daha zayıf.

İnternette olup da çok memnun olan dolu ama yapılan miyop ameliyatları 40lı yaşlarla beraber yakını görememe sorununa dönecek. Mümkün olsa gidip tekrar 2 3 numara miyop yaptırıcam.

Ekol gözde sanırım yeni bir teknikle uzak yakın bir arada yapılıyormuş ancak lazer yaptırdığım için o yol bana kapandı. Doktor yakında sorun olacağını söylemişti ama başka yöntemlerle iki sorunun da hallolacağından kesinlikle bahsetmedi. İsmini şu an vermek istemediğim bir butik denebilecek çok ünlü bir hastanede ameliyat oldum, doğal olarak da güvendim. Hata etmişim, çok pişmanım. Yakın gözlüğü miyop gözlüğünden 100 kat berbat bir şey.

Bana sorarsanız gözlüklerinizle barışın, 0.75 olan gözü ikinci lazerle sıfır yapacak hastane ama bu sefet yakın gözlüksüz hiç bir bok göremeyeceğim. Tekrar gözlük takıp yakını gözlük çıkarınca yarım yamalak görmeyi düşünüyorum. Lazer öncesi yakını gözlükle göremiyordum net gözlüğü çıkarınca cam gibi oluyordu. Bok yemiş gibiyim bir de 11.000 lira para verdim, mümkün olsa bir 11.000 daha veririm başa sarabilecek olsam her şeyi. Lazer veya akıllı lens ne olursa olsun temkinli yaklaşın. Ekolde yeni teknoloji ile ameliyat olmuş olsam bile 5 6 seneye yakını görememe yine ilerleyecekti.

Lazerden sonra bilhassa gençler çok memnun ama orta yaşlarda film çok değişiyor. Gözünüze dokundurmamanızı öneririm.

• olmayın arkadaşlar lazer filan olmayın, hepsi yalan dolan. inanmayan varsa göz doktorlarına baksın, ne diye hepsi dört göz dolaşıyor? çünkü kendileri bile güvenmiyor. düşünsene göz doktoru aynı yerde çalıştığı iş arkadaşına gözünde operasyon yapması için güvenmiyor ama millet gidip para vererek bu riski alıyor.
  • birde akıllı lens muhabbeti var
    lensin akıllısı falan olmaz doktorlar akıllı
    hepsi para tuzağı boş işler
    gözlükle kontakt lensle falan idare edin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.