Şimdi Ara

Lazer ile mermer kesimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bu video da gördüm küçük boyutlarda mermer kesimi yapacağım waterjet ile yapmaya çalıştım ama su jeti mermer hassas kesilmesi gerektiği için kırdı..
    bu videoda ki gibi kesebilirmiyim bilgisi olan arkadaşlara saygılarımla.

• Su jetinin basıncını artırmayı yada ucunu inceltmeyi denediniz mi?Çünkü sujetinin rahat kesmesi lazım.
  • hocam her yolu denedik ama keseceğimiz parçalar 5 mm kalınlığında oldugu için mermeri kırıyor. bende çözümü bu video da ki gibi gördüm.
  • Mermerin kırılma biçimi nedir?

Altını desteklemelisiniz. Hatta sadece kesilecek yolu açık bırakıp altını komple destekleyin mermerin.Hatta ve hatta zorlanırsanız kalın bi mermerin üstüne koyun öyle kesin. İkisini bir kesin siz üsttekini alın.

Su jeti aşındırıcı miktarını arttırıp basıncı düşürebilirsiniz, deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karafetva

Mermerin kırılma biçimi nedir?

Altını desteklemelisiniz. Hatta sadece kesilecek yolu açık bırakıp altını komple destekleyin mermerin.Hatta ve hatta zorlanırsanız kalın bi mermerin üstüne koyun öyle kesin. İkisini bir kesin siz üsttekini alın.

Su jeti aşındırıcı miktarını arttırıp basıncı düşürebilirsiniz, deneyin.

Hocam Mermerin altına kalas koyarak destekliyoruz. 5 mm lik kare mozaik kesmek istiyoruz. 4 mm ye kadar normal kesşyor kalan 1 mm de kırlıyor. açıkçası su jetinden umudu kestim. lazer ile olacak ise onunla devam etmek istyorum.
  • Kalas gibi esnek malzeme mermer gibi sert malzemeyi nasıl destekliicek? Mermer kalas kadar esnemez.

Kesme yolunu çizgisel olarak destekleyin. Ya başka mermer koyun ya da metal destek yapın. Kesme yolunuzu başka kalın çelikten plazmada kestirip alttan destek yaptırabilirsiniz.

Sizin kırılıyor dediğiniz jetin çıktığı yeri dağıtması mıdır? Yani üstten çizgisel olarak gidiyor ama alttan çıktığı yeri genişletiyor? O zaman daha dar su jeti ve daha yüksek basınç. Aslında ilerleme hızınızı da yavaşlatabilirsiniz.

Altına normal bir mermer koysanız da kesseniz olmuyor mu? Üsttekini alırsınız alttakini atarsınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karafetva

Kalas gibi esnek malzeme mermer gibi sert malzemeyi nasıl destekliicek? Mermer kalas kadar esnemez.

Kesme yolunu çizgisel olarak destekleyin. Ya başka mermer koyun ya da metal destek yapın. Kesme yolunuzu başka kalın çelikten plazmada kestirip alttan destek yaptırabilirsiniz.

Sizin kırılıyor dediğiniz jetin çıktığı yeri dağıtması mıdır? Yani üstten çizgisel olarak gidiyor ama alttan çıktığı yeri genişletiyor? O zaman daha dar su jeti ve daha yüksek basınç. Aslında ilerleme hızınızı da yavaşlatabilirsiniz.

Altına normal bir mermer koysanız da kesseniz olmuyor mu? Üsttekini alırsınız alttakini atarsınız?

ahşap koymamızın sebebi kesilen mozaik 5x5 mm olduğu için suda şişip kesilen mozaiklerin hazneye düşmesini engellemek için.

• Konu altına giriş sebebim. Up beyler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su jeti üstten vurduğu zaman alttan çıkış noktasında mermer dayanamayıp parça parça kopuyor olabilir. Yani krater yapıyordur. Ahşap da esnep olduğundan destek olamıyordur. Hem de destek sadece herhangi bir yerden değil, kesilecek yolun hemen kenarlarından ve komple olmalıdır. Bunun en kolayı iki mermeri üstüste koyarsınız kırılan kısım ya alttakinde kalır ya da alttakinin sadece küçük bölümü kesilir ve size lazım olan üst malzemeyi alır işi bitirirsiniz.

Resim ekleyin lütfen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.