iş yeri için çok fonksiyonlu yazıcı arayısındayım. aylık 1500-2000 cıktımız var.. Lazer yazıcının toner maliyeti can sıkıcı tank dolum yazıcılar kağıt üzerinde daha tasarruflu ve hızında da sıkıntı yok gibi ama onda da kafa tıkanma ve hız problemlerinden bahs ediliyor birde atım probleminden bahs ediliyor. işin pratiğini bilen varsa yardımcı olursanız makbule gececek.. baktıgım yazılı www.epey.com/yazici/karsilastir/75014-194285/canon-i-sensys-mf237w_epson-ecotank-m3170/ |
lazer mi mürekkep püskürtmelimi?

-
-
Aylık 1500 baskı ve kartuş sök çıkar derdi olmadığı için kuruma olmaz. Eskiden lazer yazıcılar daha çok çıktı veriyordu, şimdi baktım bu canon orjinal toneriyle (170 TL galiba) 2500 sayfa çıktı veriyor. Epson ise 60 Liralık mürekkep şişesiyle 6000-11000 sayfa çıktı veriyorsa lazerin ne avantajı var.
-
sınıfımdaki epson tanklı model ile 40 bin sayfa cıktı/fotokopi aldım. yaklasık 100 liralık muadil toner harcamamıstır. tum cıktılar renkli hemde. evet hızlı değil ama anladıgım kadarıyla hıza da ihtiyacınız yok.
yazıcııda ne kadar cok kafa temizle veya derin temizle yaparsanız (kafyı temizlemek için cok murekkep harcar ) hem murekkep hızlı biter hem de atık tankı dolar.. zaten ciahzda sayac var. belli orana gelince uyarı veriyor reset işlemi için. pek cok modelin reset yazılımı internette ucretsiz var. birkaç dakikada reset atabilirsiniz ( ben 35 bin sayfada reset attım ) atık pedi de 2 vida yardımıyla söküp yıkayıp kurutup geri taktım. bir 30-40 bin daha gider. ben temizlemek istememderseniz hazır kece alabilirsiniz. veya bebek bezi gibi sıvıyı emen birsey koyabilirsiniz.
cihjazdaki keceler bayagı saglam ama
her gun vıktı alacagınız için kutruma olmaz. bazen sık sık cıktı alsanız biile renkleri tam basmayabiliyor. o zaman birkez kafa temizleme ile duzeliyor.
4-5 gun boyunca gunde 10 saat calıstırdıgım oldu aralıksız hiç bir sorunum olmadı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X