Şimdi Ara

LAZLAR BURAYA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
3.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lazca nedir gençler,kendi ırkınızdan dayak yersiniz.
    Kimlik bulma çabasındaki ergenler sizi
  • D.Karadeniz insanına laf yok.
    Lazları kürtlerle karıştırmayın beyler.

Bir Boşnak olarak bu insanları seviyorum.
  • Karadeniz insanı çok iyidir severim bu ülkeye karşı hiç bir kötü gayeleri yok.Ancak karadenizde bildiğim kadarıyla 250-300 bin laz var gerisi oğuz boyu Türk

• quote:

Orijinalden alıntı: South Park

Lazca nedir gençler,kendi ırkınızdan dayak yersiniz.

kim niye dayak yiyor ya?İnsanların kendi kimliklerini sahiplenmelerinin neresi yanlış?Lazsa lazdır ve dilleri vardır.Sen ne suçuyla geleneğine ve diline sahip çıkan insanı tehtid ediyorsun?Onlar ergen değil ama sen uygulanan saçma milliyetçi politikalara inan tek vatan tek dil diye bağıran ergenlerdensin.Neyse bazı arkadaşlar laz kürt karıştırmayın demişler gelmeyin bu faşoların oynuna.Bazı karadenizliler oyuna gelmediklerini zaten fındık toplamaya gelen kürt işçilere sahip çıkarak gösterdiler.Bugün kürtlere yapılan yarın sizlerede yapılacak çünkü önceki mesajlarda lazca konuşanlara bölücü diyenler heryerde.Bugün kürtlerle diğer kısımı ayırmak isteyenler yarın sizleride ayırmak isteyecektir.Dün ermenilerdi şimdi kürtler yarında sizler olabilirsiniz.kürt,laz,türk,ermeni yok insan var.

@emrebab-92

öyle yazdı diye öyle cevap verdim.Karıştırma yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArjesT -- 6 Eylül 2010; 1:42:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ArjesT

quote:

kim niye dayak yiyor ya?İnsanların kendi kimliklerini sahiplenmelerinin neresi yanlış?Lazsa lazdır ve dilleri vardır.Sen ne suçuyla geleneğine ve diline sahip çıkan insanı tehtid ediyorsun?Onlar ergen değil ama sen uygulanan saçma milliyetçi politikalara inan tek vatan tek dil diye bağıran ergenlerdensin.Neyse bazı arkadaşlar laz kürt karıştırmayın demişler gelmeyin bu faşoların oynuna.Bazı karadenizliler oyuna gelmediklerini zaten fındık toplamaya gelen kürt işçilere sahip çıkarak gösterdiler.Bugün kürtlere yapılan yarın sizlerede yapılacak çünkü önceki mesajlarda lazca konuşanlara bölücü diyenler heryerde.Bugün kürtlerle diğer kısımı ayırmak isteyenler yarın sizleride ayırmak isteyecektir.Dün ermenilerdi şimdi kürtler yarında sizler olabilirsiniz.kürt,laz,türk,ermeni yok insan var.

Normalde senin gibi cahillere cevap ermiyorum ama konu hassas.
    Türkiye'nin bu zor dönemlerinde sizin gibi hainlerin bu hareketleri unutulmaz tabiki,bu ırk budur bunun dili var gibi anarşik hareketler kendi çapınızda kalır.
    Karadeniz insanı en çok Milliyetçi çıkaran bölgedir,kimsenin Lazcaymış Lazlıkmış gibi bir derdi yok,arada senin gibi birkaç yanlış tohum çıkıyor işte.
    Hayatımı Karadenizli insanlarla geçirdim,böyle kimlik derdinde olan kimse yok.Onu yapan millet kürtlerdir onlarda kendi ateşlerinde kendileri yanacak.
    Ayrıca demişsin ki Karadenizliler Fındık toplamaya gelen Kürtlere sahip çıktı,bu ne saçma bir cümledir.Karadeniz işlerini yakından takip ettiğim için söylüyorum cahil insan,Kürtlerin en az çalıştığı yerler Çay-Fındık tarımının yapıldığı yerlerdir.Tam tersine Gürcü işçiler boy pos ve fiziksel kuvvet olarak bütün işçilerin yerini almıştır,her işveren onları tercih ediyor.Çünkü bir de ucuza çalışıyorlar.Bugün kürtlere yapılan yarın sizlere yapılır demişsin,bir insan amacını ancak bu şekilde belli edebilir di.Bilgisizlik işte böyle konularda saman altından vuramıyorsun,hönk diye ortaya atlamışsın.Kürt,Laz,Türk,Ermeni var,yok ne demek.Hepsi insanmış,bu içi boş cümleleri geçin artık.Dünya bu ayrılıklar üzerine kurulmuştur.
    Sana o liberal-solcu çevren neler anlatıyor çok merak ediyorum.
    Topla kendini ondan sonra gel.

• quote:

quote:

quote:

Normalde senin gibi cahillere cevap ermiyorum ama konu hassas.
    Türkiye'nin bu zor dönemlerinde sizin gibi hainlerin bu hareketleri unutulmaz tabiki,bu ırk budur bunun dili var gibi anarşik hareketler kendi çapınızda kalır.
    Karadeniz insanı en çok Milliyetçi çıkaran bölgedir,kimsenin Lazcaymış Lazlıkmış gibi bir derdi yok,arada senin gibi birkaç yanlış tohum çıkıyor işte.
    Hayatımı Karadenizli insanlarla geçirdim,böyle kimlik derdinde olan kimse yok.Onu yapan millet kürtlerdir onlarda kendi ateşlerinde kendileri yanacak.
    Ayrıca demişsin ki Karadenizliler Fındık toplamaya gelen Kürtlere sahip çıktı,bu ne saçma bir cümledir.Karadeniz işlerini yakından takip ettiğim için söylüyorum cahil insan,Kürtlerin en az çalıştığı yerler Çay-Fındık tarımının yapıldığı yerlerdir.Tam tersine Gürcü işçiler boy pos ve fiziksel kuvvet olarak bütün işçilerin yerini almıştır,her işveren onları tercih ediyor.Çünkü bir de ucuza çalışıyorlar.Bugün kürtlere yapılan yarın sizlere yapılır demişsin,bir insan amacını ancak bu şekilde belli edebilir di.Bilgisizlik işte böyle konularda saman altından vuramıyorsun,hönk diye ortaya atlamışsın.Kürt,Laz,Türk,Ermeni var,yok ne demek.Hepsi insanmış,bu içi boş cümleleri geçin artık.Dünya bu ayrılıklar üzerine kurulmuştur.
    Sana o liberal-solcu çevren neler anlatıyor çok merak ediyorum.
    Topla kendini ondan sonra gel.

boşa yazma dostum.parmaklarına yazık.

onlar komünist sosyalist gibi gözüküp belirli bir zümrenin şaşşakcılıgnı yapmaya calısan faşistlerdir.
    kürt Laz Çerkez yani herhangi bi etnik kimligi kullanarak içlerindeki Türk nefretini kusanlardır.
    yani emperyalist liboş kesimdir onlar.

• 1-)Önce liboş demişin sonra anarşist?Liberal veya anarşist değil sosyalistiz.(EDPli filan sandın herhalde ?)2-)Karadenizi çok yakından takip ettiğin belli oluyor.bir tane kendini bilmez belediye başkanı kürtleri almıyoruz diye koca karadeniz kürtlere karşı durdu diye birşey yok.Daha yakından takip et.Ayrıca kürtlerin çok çalıştığı yerde demedim ben kendi kafandan doğru yanlış uydurup kendi kendine cevaplar verme.Dünya bu ayrıcalık üzerine kurulmuşmuş...Türk olmayanları bile türk yapıp türk milliyetçiliği altında birleştiriyorsunuz insanlar gerçekleri söyleyince zorunuza gidiyor bölücü diyorsunuz.O insanların dilleri sizin gibi faşistler yüzünden yok olma noktasına geliyor...Bunlar insanları bölmez.Kazım yoldaş lazca şarkı söyledi diye bölünme noktasına gelmedik insanlar lazca konuşuncada bölünmeyiz...

http://www.youtube.com/watch?v=fNmAxpMiGHg&feature=related

@oktayd
    seni çözemedim zaten bir milliyetçi tavırlar bir sosyalist tavırlar.Türk Solundan filan mısın ?Türk nefretim yokki kusayım kendi kendinize bi tip yakıştırmalar filan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArjesT -- 6 Eylül 2010; 2:09:03 >

• quote:

1-)Önce liboş demişin sonra anarşist?Liberal veya anarşist değil sosyalistiz.(EDPli filan sandın herhalde ?)2-)Karadenizi çok yakından takip ettiğin belli oluyor.bir tane kendini bilmez belediye başkanı kürtleri almıyoruz diye koca karadeniz kürtlere karşı durdu diye birşey yok.Daha yakından takip et.Ayrıca kürtlerin çok çalıştığı yerde demedim ben kendi kafandan doğru yanlış uydurup kendi kendine cevaplar verme.Dünya bu ayrıcalık üzerine kurulmuşmuş...Türk olmayanları bile türk yapıp türk milliyetçiliği altında birleştiriyorsunuz insanlar gerçekleri söyleyince zorunuza gidiyor bölücü diyorsunuz.O insanların dilleri sizin gibi faşistler yüzünden yok olma noktasına geliyor...Bunlar insanları bölmez.Kazım yoldaş lazca şarkı söyledi diye bölünme noktasına gelmedik insanlar lazca konuşuncada bölünmeyiz...

http://www.youtube.com/watch?v=fNmAxpMiGHg&feature=related

@oktayd
    seni çözemedim zaten bir milliyetçi tavırlar bir sosyalist tavırlar.Türk Solundan filan mısın ?Türk nefretim yokki kusayım kendi kendinize bi tip yakıştırmalar filan ?

kazım koyuncuyu bari emellerinize alet etmeyin.kazım koyuncu hic bir zaman cıkıp dememiştir ''lazca televizyon istiyorum ''diye
    yada hicbir ''laz'' aydını anadilde egitim sacmalıgını ortaya atmamıştır.
    onlar her zaman bu ülkenin bütünlügünü ve birlik olmamızın istemişlerdir.
    ayrılıkcı şerefsiz emelleri yoktu..ülkesine küfretme özellikleri yoktu.

ayırca nefretimiz yok diyorsunuz etrafta tabii ki yok diyeceksiniz sizde cünkü o CESARERET yok arkadaş!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayd -- 6 Eylül 2010; 2:21:59 >

• quote:

lazca konuşurum konuşmam, kendi toprağımı severim sevmem kimseyi ilgilendirmez benim diyen türkten daha da türküm vatanımı düşünürüm arkadaş ama sana yazık ki kimlik avcılığına soyunmuşsun..

dh çavuşu olmuşsun ama adam olamamışsın sanki..

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

quote:

@oktayd

beni sen boşver...yedigi kaba tükürmeyen biriyim ben..siyasi kimligim seni ilgilendirmez...
    tabii ki nefret yok diyeceksiniz cünkü diyecek cesaretiniz yok!

Yediğim kaba tüküren kim?Biz vatan düşmanı değiliz aşın bunları.Biz vatanını en çok sevenleriz işgalci ABDye ve emperyalizme karşı sesini en çok çıkaranlar bizleriz.Faşist olduktan sonra kimseyi sevmem ister türk olsun ister kürt olsun.Yoksa türk,kürt,laz farketmez bizim için herkesi severiz ve birlikte yaşarız.İnsanların kürdüm veya lazım demeleri bu kadar zorunuza gidiyor demek ?Siyasi kimliğini açıklamaya niye çekindin anlayamadım.

+ekleme yapayım yazını değiştirdin galiba...Biz PKK değiliz.Onların partileri BDPdir ve kürt milliyetçileridir.Bizlerin partisi başkadır.Kazım'ın ne dediğinide çok iyi biliyorum...Benim dil konusunda diyebileceğim tek şey seçmeli dil dersidir ve lazca bi kanalın olmasından kimseye zarar gelmez.Laz olan insanın kendine türküm demesi yerine lazım demesiylede ülke bölünmez.Milliyetçilikle Vatan sevgisi farklı şeylerdir.Birlik türklük altında değil insanlık altında olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArjesT -- 6 Eylül 2010; 2:48:34 >

• Konunun Buralara Gelceğini Bilsem Açmazdım Arkadasım Okadar saçma Konusuyosunkı Hıckımsenın Turkiyeyi Bolme gibi bir niyeti Yok hele lazların Hıç yok Gene soyluyrm Lazlar Turkler Kadar vatanını Sever ve korur Yok anarşıst yok şu yok bu Sen Asıl boyle soleyerek Ayrımclıgı Irkcılıgı ateslıysun asıl Turkıyeyi Bolmek budur işte O yuzden O Kucuk Beynınle bunları Düşünme sen Ben Lazsam ve Benım Dilim Varsa Ben Onu konusurum yada turkçe Bak Kurtlere trt6 açtılar Lazlar ayaklandımı Bızde ıstıyoruz dıye buda TURKLERİN Yaptığı baska ayrımcılık Orneğidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snkez

Konunun Buralara Gelceğini Bilsem Açmazdım Arkadasım Okadar saçma Konusuyosunkı Hıckımsenın Turkiyeyi Bolme gibi bir niyeti Yok hele lazların Hıç yok Gene soyluyrm Lazlar Turkler Kadar vatanını Sever ve korur Yok anarşıst yok şu yok bu Sen Asıl boyle soleyerek Ayrımclıgı Irkcılıgı ateslıysun asıl Turkıyeyi Bolmek budur işte O yuzden O Kucuk Beynınle bunları Düşünme sen Ben Lazsam ve Benım Dilim Varsa Ben Onu konusurum yada turkçe Bak Kurtlere trt6 açtılar Lazlar ayaklandımı Bızde ıstıyoruz dıye buda TURKLERİN Yaptığı baska ayrımcılık Orneğidir.

Konuyu açmakla suçlu değilsin ki kardeşim. Asıl suç konuyu buralara getirenlerde...

Kürtlere laf ederken belki de bu tartışmayı çıkaranlarla birlik oluyordum ama aynı şeyi lazlara da yaptıklarını görünce, aslında sadece bölücü örgütün başındaki ırka düşman olmadıklarını, tamamen faşist olduklarını anladım.

İstediğin gibi konuş dilini kardeşim. Bu faşistleri hiç takma.

• Bende Rize 'liyim fakat bizim sülalemizde de laz yok maalesef, en azından lazca konuşan biri olsa iyi olurdu.

Buradan memleketime selamlar.
  • Ooo konuyu hort etmişim..
  • yeni gördüm
    bende rizeliyim.
    rizede laz çok bulunmaz sanılanın aksine.pazar ilçesinden itibaren artvin tarafı lazdır.
    daha çok rum tarafı sayılırız.

@XXS
    karadenizlileri başkalarıyla karıştırma.biz en az senin kadar bu devletin ve bu vatanın evladıyız
    karadenizliler azınlık değildir.öyle bi talepleride yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uchihaitachi

yeni gördüm
    bende rizeliyim.
    rizede laz çok bulunmaz sanılanın aksine.pazar ilçesinden itibaren artvin tarafı lazdır.
    daha çok rum tarafı sayılırız.

@XXS
    karadenizlileri başkalarıyla karıştırma.biz en az senin kadar bu devletin ve bu vatanın evladıyız
    karadenizliler azınlık değildir.öyle bi talepleride yoktur.

Çok doğru pazar dan sonra artvin tarafına kadar lazdır bende pazarlıyım :)

ve yine çok doğru biz azınlık falan değiliz öyle bir talebimizde yok zaten.
    sen nasıl sivaslıysan sen nasıl izmirliysen (egeli) sen nasıl urfalıysan (doğul), bizde lazız ama önce türk sonra laz.
  • hiç sevmem lazları
  • ordu akkuş hepinize selam
  • muya ikumto berepe?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheBearGrylls

quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Kardeşim bu ülkenin resmi dili türkçe lazca konuşup ne bölücülük yapıyorsunuz ?

en azından biz bazı etnik kökenler gibi yediğimiz kaba mıçmıyoruz

sizin gibi adamlari opmek istiyorum (no gay) . Turkiyenin asil sahibi sizlersiniz . helal olsun kardesim sana
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.