Şimdi Ara

lcd de ghosting

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 102 Beko lcd yi scart ile digiturke ve coaxcial kablo ile Onkyo 403E dvd playera bagladim.Digiturk digital yayini mukemmel olmasa bile, lcd den aldigim goruntu tatmin edici.Cok hizli hareketler haric goruntude bozulma yok.Istedigim gibi diyebilirim. Ancak dvd de orta hizli hareketlerde bile, ozellikle yuzlerde kayma oluyor ve sinir bozucu. Scarti (cok iyi bisey degil) digiturk ten cikarip dvd ye takiyorum yine de bir duzelme yok.Suratlar hareket ettikce kayma yapiyor.Televizyonda dvi girisi de var ancak kablonun bir ucu coaxcial kablo ve dvd ye oyle bagliyabildim ancak hic guzel bir goruntu cikmadi ortaya..Her iki alette de prograsive scan var ama goruntu daha da bozuluyor....Isin icinden cikamadim..Ustalar bir yardim lutfen..

• tazeleme hızın düşük. alıcılarınız ayarıyla oynamayınız..ekranınız büyük ihtimal 24ms tazeleme hızında..
  • dostum oncelıkle tv ın hayırlı olsun lcd lerın tepkı suresı kısa degıldır ama oncelıkle kalıtelı kablo ve kalıtelı baglantılarını yap daha sonra sıkayetın varsa yazarsın sana soyle onerıde bulunayım;

1-dıgıturkun arkasında 2 adet scart vardır her ıkı ucu kalıtelı scartla bır ucunu dıgıturktekı ust scarta otekı ucunuda tv dekı av1 scartına tak eger tv nın scartı rgb gırısı kabul edıyorsa dıgturkten en kalıtelı goruntuyu almıs olursun eger yoksa scart uzerınden normal vıdeo sınyalı seyretmıs olursunku buda en kotu sınyal seklıdır
    2- eger tv nın arkasında 2. scart varsa ve svıdeo sınyalını desteklıyorsa gene her ıkı ucu scart kabloyla dvd tv arsında baglantı yapıp tv nın ve dvd nın setup ından vıdeo sınyalını svıdeo ya cevırmelısın
    yada tv nın arkasında dırekt svıdeo gırısı varsa her ıkı ucu svıdeo kablosuyla dvd tv arasında baglantı yapabılırsın cunku dvd ınde mutlaka svıdeo ayrı cıkısın vardır

yada tv ınde ve dvd nın arkasında progressıve e uyumlu COMPONENT CIKISIN varsa(yesıl kırmızı mavı jack) her ıkı ucu component kablo alıp bu sekılde dvd tv arasında baglantı yapıp gene dvd nın menusunden progressıve taramayı acman gerekıyor

bu yazdıklarımı dene cok daha ıyı randıman alabılırsın ama bunları yaptıktan sonrada sonuc degısmezse REDALERT ın dedıgı gıbı yapacak bırsey yok dostum aklına takılan bırsey olursa cekınme bana pm at lutfen

• arkadaşlar çok teşekkür ederim.hemen bu akşam tavsiyelerinize uyup tekrar deneyeceğim.
    Sadece şunu söyliyeyim, bu lcd beko f102, yeni piyasaya sürüldü ve geçiş hızı 8 ms. heryerinde öyle yazıyor.
    Bu akşam Carrefour a gidiyorum ve en iyiscart vede en iyi svideo kablosu alıyorum.Sonuçları yazacağım,
    tekrar teşekkürler..
  • Hakden arkadaşım.
    İşlemleri bitirdikten sonra bir yorum yaparsan sevinirim. Bugün bayide gördüm aslında beğendim. Ama biraz kafamda şüphe oluştu.
  • selam,

bende çok beğendim ancak en iyi lcd de bile sanki biraz frame kaçıyor gibi istenilen süreklilik yok gibi ondanda göz yoruyor gibi geliyor bana...

yanılıyor olabilirim lütfen tartışalım bu tespitlerim doğrumu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yessalih -- 6 Mayıs 2006; 1:22:47 >
  • bir önceki modeli incelemiştim
    korkunç şekilde ghosting vardı, harekelti sahnelerde berbattı, koçtaş'ta yeni modeli şöyle bir baktım, oda sanki aynı paneldi..................
    sırf bu ghosting nedeniyle, plazma veya slimfit e döneceğim, lcd lerden soğudum dersem yalan olmaz................
    selamlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LED tv ömrü vs LCD vs PLAZMA
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir önceki modelde (F794) tazeleme hızı 24 ms. idi. Bunda yani F102 de 8 ms. (griden/griye) diyor. Deneyip test edemedim ama yanıma tüm malzemelerimi alıp bu haftasonu uygun bir yere girip testlerimi yapmaya çalışacağım. Tabii izin alabilirsek

yessalih bence hepsini maç ortamında incelemek lazım. O zaman hanya konya ortaya çıkar.

Hakden işleri bitirdiysen sonuç alalım bekliyoruz.
  • Sevgili arksadaşlar,
    Beko F102 yi 2 ay kadar araştırdım.Hiçbir yerde seyredip doğru dürüst fikir alamadım.Özelliklerinin LCD ler için iyi olduğunu biliyordum ama nafile, ne bir doğru dürüst yayında ne de bir dvd de seyredemedim. Beko bayileri bu konuda çok eksik..
    Ama, yine de vazgeçmedim çünkü, piyasadaki 102 ekranların en ucuzu idi.Hatta bazı arkadaşlar boşversene Bekoyu deyip dalga bile geçtiler.Normal tepki dedim ve umursamadım.
    Şimdi sonuca geleyim.Bugün şikayetlerimi (yani ghostıng olayını) aldığım yere bildirdim ve televizyonu geri vereceğim dedim. Hemen bir teknik elemanı evime gönderdiler ve 2 dakikalık bir işlemden sonra,LCd mi hayata döndürdüler.Kullanma kılavuzunun hiçbir yerinde yazmayan parazit giderme tuşunu off yaparak,evet yanlış duymadınız off yaparak, sorunumu kökünden hallettiler ve bana göre şahane bir görüntü ile başbaşa bıraktılar..Yani benim farkında olmadan bozduğum bir ayarı gelip düzelttiler..LCD teknolojisini takip eden arkadaşları dediği gibi % 100 süper bir görüntü olmayabilir ama diğerlerinin hangisinde varki, özellikle bu uyduruk digital yayınlarla? Neyse ,artık geri vermeyi düşünmüyorum.....Sevgilerimle..

• Hakden teşekkür ederim.

Sana bir iki sorum daha olacak. Öncelikle yayın sistemin nedir. Uydu veya digitürk mü?
    Maç ve yarış. Bu ikisini çok merak ediyorum. Uydu ise RTL den digitürk ise yapacak birşey yok ama CNNturk ten bugün saat 1500 da yarış var bakabilirmisin.

Ayrıca maç seyredebilirsen şayet gölgelenmelere kalıyormu adamların arkadasında. Sonuçta her iki testtede hareketin hızlı olduğu testlerdir.

Yine yorumlarını bekliyorum.

Birde bayi sana dvd kaydedici mi yoksa dvd player kampanyası mı yaptı.
  • Mario arkadaşım selam,
    Senin için bugün yarışları seyredip rapor edeceğim.Sorunum hallolmadan evvel maçlarda özellikle yakın plan hareketli sahnelerde bozulmalar vardı.Bugün ancak fırsatım olacak ve maç da seyredeceğim.Onu da yazarım.
    Bu televizyonda kampanya yok bildiğim kadarıyla. 94 ekran eski Lcd lerde ve plazmalarda var diye biliyorum ben.
    Ayrıca çok uygun aldığımı da düşünüyorum.İlgilenirsen özelden yazarım...Saygılar
  • Mario dostum,
    Kusura bakma daha evvel yazamadım,yarışları izleyemedim ama tv8 de bir maç ve dıgıturkte derbiyi izledim.Tv8 deki maçta uzak görüntülerde pek fazla sorun yok ama yakın görüntülerde mesela koşan futbolcunun arkasındaki seyirciler karışıyor. ..Ama Digiturk 77. kanaldaki derbide görüntüler süperdi.yayın çok farklıydı.Eurosportta bisiklet yarışı vardı yine geçişler çok az göze çarpıyordu..
    Bu yayınlarla işimiz çok zor..Ben zaten dvd ye ağırlık verdiğim için sinemadan daha güzel oldu diyebilirim.
  • hakden arkadaşım

teşekkür ederim. ben kendime 1 hafta 10 gün daha tanıyacağım. Masyı sonunu bekleyeceğim. O zamana kadar herhangi bir gelişme iyileşme veya aksi olurda bildirirsen sevinirim.

saygılar.

not : zaman zaman maç yarış ayar değiştirme sonrası genel görüntü ve dvd ile ilgili yorumlarını da esirgeme yani. bildiğim kadarıyla digitürk ün normal yayınları çok kötüymüş. ama moviemax falan iyi diyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.