Şimdi Ara

LCD ekran ve yeşil laser efsanesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeşil laserin lcd ekrana tutulduğu an tutulduğu pixelleri yakarak bozduğu efsanesini duymuş olan var mı?
    Sırf söyledim diye denemeyin yanlız, sorumluluk kabul etmiyorum:)
    Bana gayet mantıklı geldi. Sonuçta çok yeşil laserlerin wattı gayet yüksek, kılları falan yakıyorlar, çok küçük bir alana yüksek miktarda enerji odaklanıyor. LCD ekranın sıvı kristalini bütün tutan şeffaf maddeden dalga boyu yüzünden enerjisini kaybetmeden geçip daha farklı olan sıvı kristale bütün enerjisini aktararak kristalleri ya da altındaki elektronik aksamı yakması o kadar hayal ürünü gelmedi. Sonuçta camdan falan geçiyorlar. Plastiğimsi malzemeden de geçerler ve laser arka taraftan da çıkmadığı için o enerji bir yere toplanıcak, o da ya kristal sıvı ya da altındaki elektronik hedeler olur herhalde.
    Bilemiyorum riskli bir şey, bozuk lcd ekranı falan varsa yarısı çalışmıyan, istanbulda ise denemek için beleşe veriyorsa alabilirim:) yeşil laseri olan tanıdığım var eheh.

• Git uyu
  • e iyi hadi seni mi kırıcam (mesajı görünce hakkaten uykum geldi, atanın ismi de sleep, bence bu bir işaret)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NI MH -- 16 Ağustos 2007; 1:27:19 >
  • Yeşil ile kırmızı lazer arasında ne fark var?
  • quote:

Orjinalden alıntı: NI MH

e iyi hadi seni mi kırıcam (mesajı görünce hakkaten uykum geldi, atanın ismi de sleep, bence bu bir işaret)

Sen seçilmiş adamsın
  • quote:

e iyi hadi seni mi kırıcam (mesajı görünce hakkaten uykum geldi, atanın ismi de sleep, bence bu bir işaret)

Bu arada konuyu dağıttım galiba gerçi gecenin bu saatinde normal ama neyse fazla dağılmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleep -- 16 Ağustos 2007; 1:30:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sleep

Yeşil ile kırmızı lazer arasında ne fark var?

Yeşil lazer kuvvetli ve tutulduğu yeri yakıyor, balonu patlatabiliyor kibriti yakabiliyor. Çok tehlikeli. Ayrıca lazer yanarken çizgi olarak gözüküyor filmlerdeki gibi yani belli oluyor. Kırmızı gibi görünmez değil
  • dalga boyu ve watt farkı var, kırmızı laserin göze zarar vermesi daha uzun sürerken, yeşil laser dalga boyu ve yüksek wattı ile anında kör edebiliyor mesela:) aynı şekilde göz doktorlarının göze tuttuğu halde göze zarar vermiyen dalga boyu belirli özel ışıkları var ve bayağı güçlüler. Gözüme gözüme tutunca doktor merak edip sormuştum dayanamıyıp.
    Başka fark varsa bilmiyorum.
    250miliwattlık laserleri iniş yapan uçakların kokpit bölümüne tutarak pilotları kör ederek uçağın inmesini engelliyen bazı manyaklar var mesela, hatta bugün http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=5768720 bu ürünü gittigidiyora bildirdim çünkü adam paparazzi savar gibi anlatmış. 250miliwatt ile metrelerce öteden pilotlara geçici körlük yaşatabiliyorsun, 1metreden tutulan 100miliwattlık laser çok rahat kör edebilir birisini, denemeyin bile demiyorum.

• quote:

dalga boyu ve watt farkı var, kırmızı laserin göze zarar vermesi daha uzun sürerken, yeşil laser dalga boyu ve yüksek wattı ile anında kör edebiliyor mesela:) aynı şekilde göz doktorlarının göze tuttuğu halde göze zarar vermiyen dalga boyu belirli özel ışıkları var ve bayağı güçlüler. Gözüme gözüme tutunca doktor merak edip sormuştum dayanamıyıp.
    Başka fark varsa bilmiyorum.
    250miliwattlık laserleri iniş yapan uçakların kokpit bölümüne tutarak pilotları kör ederek uçağın inmesini engelliyen bazı manyaklar var mesela, hatta bugün http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=5768720 bu ürünü gittigidiyora bildirdim çünkü adam paparazzi savar gibi anlatmış. 250miliwatt ile metrelerce öteden pilotlara geçici körlük yaşatabiliyorsun, 1metreden tutulan 100miliwattlık laser çok rahat kör edebilir birisini, denemeyin bile demiyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

quote:

Orjinalden alıntı: sleep

Yeşil ile kırmızı lazer arasında ne fark var?

Yeşil lazer kuvvetli ve tutulduğu yeri yakıyor, balonu patlatabiliyor kibriti yakabiliyor. Çok tehlikeli. Ayrıca lazer yanarken çizgi olarak gözüküyor filmlerdeki gibi yani belli oluyor. Kırmızı gibi görünmez değil

Teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.