Şimdi Ara

LCD Monitörde çizik vardı ama artık yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
5.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LCD monitörümde hafif çizikler vardı toplam 3 tane,
    sonra bunu kafaya takmadan kullandım baya ama ara sıra göze batıyodu, sonra bi internette araştırıym dedim acaba bu çizikleri geçirmenin yolu varmıdır,
    baya bir araştırmanın sonucu çözümü buldum, vazelin

önce vazelini çokça sürdüm çiziklere, çizikler geçmişti ama bu sefer vazelin lekesi olmuştu(üstten bakınca belli oluyordu)

sonra ıslak yumuşak bir bezle vazelini temizledim ama bu seferde çizikler tekrar ortaya çıktı, sonra vazelini çok az miktarda çiziklerin üstüne sürüp parmağımla hafifçe dağıttım,
    üstten bakınca yine lekeli gibi görünüyordu ama bu sefer vazelini temizlerken sadece çiziklerin olmadığı kısımları temizledim

ve sonuç olarak şu anda ne çizik görünüyor nede vazelin lekesi, gerçektende hafif çizikleri böyle kapatmak mümkünmüş demekki.

• Yapay Zekanın Yanıtı

LCD Monitördeki Çizikleri Vazelinle Giderme

LCD monitörünüzdeki çizikler, kullanım sırasında oluşan küçük kazalar veya temizlik sırasında yapılan hatalar sonucu ortaya çıkabilir. Bu çizikler, görsel deneyiminizi bozabileceği gibi ekranın işlevselliğini de etkileyebilir. Ancak endişelenmeyin, LCD monitörünüzdeki çizikleri vazelin kullanarak giderebilirsiniz.

Vazelinle Çizik Giderme İşlemi

1. Monitörü temizleyin: Çizik bölgesini yumuşak, tüy bırakmayan bir bezle iyice temizleyin.
    2. Vazelin sürün: Küçük bir miktar vazelini bir kulak çubuğuna veya yumuşak bir beze alın ve nazikçe çizik bölgeye sürün.
    3. Nazikçe ovun: Vazelini dairesel hareketlerle çizik bölgeye sürün. Fazla bastırmayın, aksi takdirde ekranın yüzeyine zarar verebilirsiniz.
    4. Fazlalığı silin: 30 dakika kadar beklettikten sonra, temiz bir bezle vazelinin fazlalığını dikkatlice silin.

Vazelinin Çalışma Prensibi

Vazelin, çiziklerin görünümünü azaltan hafif aşındırıcı özelliklere sahiptir. Vazelin çizik bölgeye sürülerek nazikçe ovulduğunda, yüzeydeki pürüzsüzlüğü artırır ve çiziklerin daha az belirgin hale gelmesini sağlar.

Önemli Notlar:

• Bu yöntemi yalnızca LCD monitörlerde kullanın. CRT monitörlerde kullanmak ekrana zarar verebilir.
    • Vazelini sürmeden önce monitörü temizlemek önemlidir. Aksi takdirde, kir ve toz çizik yüzeyi daha da kötüleştirebilir.
    • Fazla bastırmayın ve dairesel hareketlerle sürün. Fazla baskı veya yanlış ovalama tekniği ekrana zarar verebilir.
    • Çizikler derin veya genişse, bu yöntem etkili olmayabilir. Profesyonel bir tamirciye danışmanız gerekebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • benmde çizikler var ve denedim.. Pek bi sonuç alamadım ama çok ufak çapta çizikleri yok etti..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.