Şimdi Ara

LCD Monitörde dalgalanma sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni sistem topladım ve yeni sisteme windows 7 kurdum. Yanlız eski sistemdeken yapmadıgı şeyi yapıyor. Monitörde çok küçük dalgalanmalar yapıyor. Bazen hızlanıyor bazen yok oluyor. Sorunun nerede olduğunu anlayamadım.

Ekran kartı olarak anakartın ekran kartını kullanıyorum(Biostar G41-M7). Tüm sürücü güncellemelerini yaptım. Acaba sorunum ekran kartındamı yoksa monitörümde mi(AG Neovo K-19A) ?

Sorunum ne ve nasıl çözebilirm arkadaşlar.

Şimdiden teşekkürler...

• Monitorle alakalı bir durum olacağını sanıyorum....Eğer imkanınız varsa eski monitorunuzla deneyin..Aynı şey olacak mı ? Yoksa LCD monitorunuzda sorun vardır
  • Hocam Monitörümü değiştirmedim. Değişen parçalar Anakart,işlemci,ram,harddisk . Monitörü alalı 4 sene oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NadirSE -- 23 Temmuz 2010; 9:00:36 >
  • 1-Dalgalanma esnasında bir SS çekip ekleyin. Eğer ki monitördense dalgalanma resimde çıkmayacaktır.

2-Çevrede telefon, hoparlör, Tv, Klima vb. elektro manyetik alan oluşturacak cihazlar var ise kaldırın.

3-Monitörün Hz ayarını değiştirin. ( Düşük ise yükseltin, yüksek ise düşürün. Örn; 60 Hz > 75 Hz )
  • Daha önceki sistemde böyle dalgalanma yapmıyordu. Akşam bi deneyeyim. olmadı artık monitörüde değiştircez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: johnkayne

Daha önceki sistemde böyle dalgalanma yapmıyordu. Akşam bi deneyeyim. olmadı artık monitörüde değiştircez.

Çevreden farklı bir kablo bulabiliyorsanız, farklı bir kabloda deneyin. Ayrıca monitörün üstündeki tuşlarla DEFAULT hale getirin monitörün ayarlarını...
  • Evetttt sorun hiç tahmin etmediğim bir yerde çıktı PSU da. PSU yu değiştirince ne dalgalanma kaldı ne başka bişey...
  • quote:

Orijinalden alıntı: johnkayne

Evetttt sorun hiç tahmin etmediğim bir yerde çıktı PSU da. PSU yu değiştirince ne dalgalanma kaldı ne başka bişey...

teşekkürler hocam, sayenizde bu sorunu erken teşhis ettim, ekran kartı mı monitor mu derken psu aklıma gelmedi
  • Yardımcı olabildiysem ne mutlu. @Funky ND
  • parazit yapan birşey olabilir ekran kartı ısınabilir mönitör vga kablosu ve güç kablosu bozuk olabilir
  • aynı problem bendede var gpu ısınınca oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.