Şimdi Ara

Lcd/Plazma Panel Arızaları ve Genel Garanti Prosedürleri (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
475
Cevap
8
Favori
115.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: izmirbay

Her hangi bir muhalif ses duyulmuyor gibi, başlamakta bir engel yok galiba

Mecbur kalmadıkça, firma adı vermeden yapıcı eleştri tarzında yaklaşılırsa, yöneticiler pek bir şey demiyorlar. Yeter ki sorunu çözmeye yönelik bilgilendirme olsun.
  • Arkadaşlar yeni aldığım VESTEL PF7014 TE 1 Saat önce ekran yeşilimsi görüntüler yeşilimsi renk aldı.kapadım açtım.düzelmedi.fabrika ayarlarına döndüm düzelmedi.hep banamı rastlıyor.anlamadım.önerileri olanlar cevaplayabilirmi..teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biohazard

Arkadaşlar yeni aldığım VESTEL PF7014 TE 1 Saat önce ekran yeşilimsi görüntüler yeşilimsi renk aldı.kapadım açtım.düzelmedi.fabrika ayarlarına döndüm düzelmedi.hep banamı rastlıyor.anlamadım.önerileri olanlar cevaplayabilirmi..teşekkürler

Geçmiş olsun dostum. (az önce unutmuşum..)

Alıntı:

Tüketicinin Korunması ve Aydınlatılması
    Ayıplı Mal
    Madde 4- Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.
    Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.

• gereklli yazıyı pm yoluyla attım forumdan uyarı almak rahatsız etmek istemem insanları izmirbay nickli arkadaşım... saygılar
  • samsung 32b530.... bu model tv me toshıba ep30 u hdmi kablo ile bagladım. ancak film seyrederken arada sırada sinyal aranıyor yazısı cıkıyor görüntü kesiliyor 1sn kadar ve sonra tekrar geliyor . bazen bir film esnasında 5 veya 6 kez yapıyor bazen hiç yapmıyor .
    ayarlardan demeyin lütfen cünki butun ayarları defalarca denedim sonucta yine aynı .

cok sıkıcı bir durum bir türlü adam gibi bir film seyredemedim yardım lütfen

anynet i devreye soktum yazılım yukseltme si falanda yaptım yine aynı
  • anlamadım gitti ekranda leke varmış gibi oluyor, görüntü sağdan sola veya soldan sağa gidince
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

samsung 32b530.... bu model tv me toshıba ep30 u hdmi kablo ile bagladım. ancak film seyrederken arada sırada sinyal aranıyor yazısı cıkıyor görüntü kesiliyor 1sn kadar ve sonra tekrar geliyor . bazen bir film esnasında 5 veya 6 kez yapıyor bazen hiç yapmıyor .
    ayarlardan demeyin lütfen cünki butun ayarları defalarca denedim sonucta yine aynı .

Kabloyu değişip dene birde dostum. O da olmadı tv'nin farklı hdmi girişlerine takıp dene. Veya kablo almadan önce başka hdmi çıkışa sahip cihazın varsa aynı kabloyu o cihazla dene. Ancak böyle deneme yanılma metodu ile bir neticeye varabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

samsung 32b530.... bu model tv me toshıba ep30 u hdmi kablo ile bagladım. ancak film seyrederken arada sırada sinyal aranıyor yazısı cıkıyor görüntü kesiliyor 1sn kadar ve sonra tekrar geliyor . bazen bir film esnasında 5 veya 6 kez yapıyor bazen hiç yapmıyor .

Kabloyu değişip dene birde dostum. O da olmadı tv'nin farklı hdmi girişlerine takıp dene. Veya kablo almadan önce başka hdmi çıkışa sahip cihazın varsa aynı kabloyu o cihazla dene. Ancak böyle deneme yanılma metodu ile bir neticeye varabilirsin.

ben arkadaşa pm yoluyla attım. kablo vs. için kablo siparişi vermiş. onunla deneyip haber vericekti.. sanaırım kablosu gelmedi..

• Selamlar soğuk bir istanbuldan ;

Benmi bir problem hakkında yardıma ihtiyacım olacaktı bir kaç ay önce albani hocam( hocam diyorum shap hakkında detaylı bir bilgisi var )

DVD film izlemek amacıyla aldıpğım LGHT503TH ses sistemini SHARP LC32WD1e lcd televizyona HDMI üzerinden bağlayarak en iyi alabileceğim görüntü olan 1080İ ile filmlerimi izliyordum belli bir dönem kullandıktan sonra yaklaşık 8 ay filan lcd ekranda yeni bir DVD film koyduğum yeşil tonlarında görüntüler aşağı yukarı akmaya başlayıp bir kaç saniye ekran tamamen siyah olup tekrar açılıyordu ekranın sol alt köşesinde sinyal formatını belirleyen yazı 1080i50Hz çıkıyordu film süresince belli aralıklar ile bu görüntüler tekrar oluşuyordu bu problemi albani hocama ilettim tavsiyesi üzerine ilk kabloyu değiştirdim diğer işlemleri yapamadım kısıtlı imkanlardan dolayı (başka bir HDMI çıkışa sahip bir dvd ile denemek - başka bir LCD tv'de LG sistemi denemek gibi ) bu problemi bir kaç film'de(orjinallerde dahil) gördüm aradan zaman geçirterek tekrar denedim(2 haftada 1 filan) uzun bir zaman sistemi SCART üzerinden kullandım 2 gün önceki yaptığım denemede ise resim olarak'ta göstermeye çalışacağım ekran sol alt köşesinde DESTEKLENMEYEN FORMAT uyarısı ile karşılaştım ve bu esnada ekran tamamen siyah film oynaya devam ediyor seslerden anlayabildiğim kadar ile

Bu probleme ne sebeb olmuş olabilir LCD mi ? ? ses sistemi mi ? uydu üzerinden TV izlerken (bağlantı scart) yukarıda bahsettiğim probleme hiç denk gelmedim DVD izlerken (scart - yuv - sarı tos yuvası üzerinden) bahsettiğim probleme denk gelmedim.

HDMI üzerinden film izlediğim esnada uydu'nun scart bağlantısı bulunuyor ve uydu açık oluyordu her iki cihazda LCD üzerinde bağlı olduğundan dolayı bir geri dönüşüm bu hataya sebeb olabilir mi ? ?

LCD'den üstün seviyede memnunum SD yayında çok kaliteli en azından benim gözümde sinema sistemi 26 metre karelik bir aparman dairesi için çok ama çok yeterli (geçen izlediğim NEFES'i DTS ses modunda dinledim dalmışım ses seviyes 20'de kalmış ilk roket duvara çarptığında ki ses ile uyandım kısacası ikisinden birini feda etmek (servise yollayarak) gerekirse gönlüm LG'den bir problem olmasından yana sizce ne olmuş olabilir

Lcd/Plazma Panel Arızaları ve Genel Garanti Prosedürleri

• Kardeş bahsettiğin problem bir Modül yada genel olarak panel arızası olsa,sen her görüntüde bu bahsettiğin sorunu yaşarsın!!!

Sen ise LGHT den kaynaklanan bir sıkıntı var gibi soruyorsun(yoksa benmi yanlış almadım??)

Kısaca normal TV izlerken durum nedir,bahsettiğin sorun yoksa zaten panelde bir sorun yok demektir,görüntü görüntüdür ve panel bunu
    bazı kaynaklardan doğru işliyorsa bazı kaynaklardan bahsettiğin şekilde işliyorsa o zaman ilk olarak panel haricindeki sistemlerde
    sorunu arayacaksın!! kaldıki eskiden yoktu şimdi var diyorsun!!

Ayrıca SD-DVD leri HDMI ile bağlantı yapıp izlemekte gerekmez!!!Scart veya daha iyi olan Component kablo(LG nin varsa bu portları!!) kullan

Upscale v.s işleride palavradır!!
    576>>1080 filan olmaz

Bana kalırsa sorun bağlantı/bağlantı seçimlerinde veya LG deki bazı ayarlarda v.s veya en son olarakta paneldeki portların bir şekilde
    yanlış atanmasından v.s olabilir,ben panelinde sorun görmüyorum(Modül hatası)

+

• merhaba ;

Normalde uydu üzerinden scart bağlantıda tv izlerken herhangibir sorun yok aynı şekilde LG'nin scart bağlantısını kullanarak film izlediğimde'de sorun yok kısacası dediğiniz gibi SHARP'ta sorun gözükmüyor.

576>1080i olayına gelince bir şeyler oluyo gibiydi ama malum ekrandaki titremeleri çok dikkatle baktığınızda fark ediyorsun LG'nin çıkışlarına gelince compenent üzerinden en fazla 576P çıkış alınabildiğini gördüm vede denedim peki ne kadar kalite farkı doğar deneyimlerinizce scart'ın yerine tercih etmem gerekirmi ? altın kaplma bir compenent kabloyu ??

Bide hocam WD1E serisi ne kalitede bir seri ?
  • Panelinde sorun yok senin,büyük ihtimalle LG den veya en son kabloda olabilir veya LG deki ayarlar v.s

Bunlarıda panele değişik cihazlar/kablolar bağlayarak anlayabilirsin+

Component sana fazlasıyla yeter! Scart tanda biraz daha kaliteli resim alırsın,yada çok daha iyi alabilirsin!
    TTAF kablolar oldukça iyi;Sıcak fırsatlardan başlığını bul ve DH üyelerine cazip indirimler yapıyorlar

Bu arada bir başka HDMI kablo ilede deneme yap!!

++
    WD1 serisi sıradan ve DoğuAvrupa pazarı için çıkan onlarca Sharp Avrupa serisinden bir tanesidir ve hiç bir özelliği yoktur,zaten bunun Modülü(Panel)
    bile Sharp değildir(sanırım eski nesil orta seviye CMO/Taiwan Modül kullanıyor;Sharp böyle serilerinde eskiden beri CMO Modül kullanır)

+

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Upscale v.s işleride palavradır!!
    576>>1080 filan olmaz

+

hocam böyle diyorsun ama be normal dvdleri hem beko dvd player da hemde toshiba e p 35 de upscale olarak izliyorum arada bariz fark oluyor öyle ki en son band of brothers'ı seyrettim upscale den sonra blu rayi bile almaktan vazgeçtim.
  • :) kablo denedim aynı problemi gördüm dediğiniz gibi başka panel veya cihaz ile sorunu araştırıcam

Kompenent kabloyu düşünüyorum almayı madem 576>1080i olmuyor servise gitmesinide gerek yok kazayla stajer biri cihaz'ı açarda ondan sonra uğraşş dur

SHARP eski serisi SD yayında bu kadar kaliteli ise yeni serisi kimbilir nasıldır hocam kendi evime çıkarsam alacağım TV gene SHARP olur
  • 576>>1080i olmaz hatta bazı palavra üreticiler p bile diyebiliyor

O zaman herifler bu işi bıraksınlar ve HD ile filan uğraşmasınlar!!
    SD yi nasılsa upscale de ediyorlar ve olay bitiyor!!

Ne Fizik nede bu işi tekniği buna müsait değildir!

Sadece noise tarzı düzeltmeler olur o kadar,$ 2000/5000 lık Scaler cihazları bile bunları yapamazken(gerçek manada)
    üçkuruşluk cihazlar bunları yapıyor yada AVR ler bile bir şey yapamazken bunlar yapıyor v.s

Yapılan işlem görüntü düzeltme ile sınırlıdır,yoksa fiziki olarak 1080 oluyor değildir!!!(burasını karıştırıyorsunuz siz!!)

++

Sn.pesimist;kardeş senin sorun panelden değil! ancak yinede çeşitli denemelere devam et+

• Merhaba daha önce bu sorun paylaşıldı mı bilmiyorum ama benim sorunum şu: Bende Philips 42PF5421 marka HD Ready LCD TV var. Geçen kendime 1 tane Seoul Hiremco X3 Turbo HD receiver aldım. Cihazı televizyona HDMI kablo ile bağladım. Görüntülerde bariz şekilde kalite farkı oldu ama kanal geçişleri sırasında televizyondan pat pat diye ses geliyor ve her kanal değiştirmede bu sorunu yaşıyorum. Acaba ne yapmalıyım. Konu hakkında yardımlarınızı bekler, iyi forumlar dilerim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanertekin

quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

ben arkadaşa pm yoluyla attım. kablo vs. için kablo siparişi vermiş. onunla deneyip haber vericekti.. sanaırım kablosu gelmedi..

kablom geldı arkadaslar 1 haftadır kullanıyorum su ana kadar bir problemle karsılasmadım sonuçta işim halloldu yardımcı olan arkadaslara tesekkür edıyorum . sorun kablodanmıs .

bu arada aldıgım kabloda dehşet bir kabloymus yani herkese tavsıye edebılırım

• quote:

Orijinalden alıntı: ecarus_

Merhaba daha önce bu sorun paylaşıldı mı bilmiyorum ama benim sorunum şu: Bende Philips 42PF5421 marka HD Ready LCD TV var. Geçen kendime 1 tane Seoul Hiremco X3 Turbo HD receiver aldım. Cihazı televizyona HDMI kablo ile bağladım. Görüntülerde bariz şekilde kalite farkı oldu ama kanal geçişleri sırasında televizyondan pat pat diye ses geliyor ve her kanal değiştirmede bu sorunu yaşıyorum. Acaba ne yapmalıyım. Konu hakkında yardımlarınızı bekler, iyi forumlar dilerim...

Arkadaşım selamlar,
    X3 lü cihazların genelinde ses sorunu var bende x3 ün normal hd olmayanını denemiştim bendede kanal
    geçişlerinde "cızırtı"şeklinde ses yaptığı için geri verdim.Formda başka kullanıcılarda aynı sorunu
    dile getiriyorlar.Görüntüsü iyi ama ses sorunlu
    Bu tip cihazları alacak arkadaşlar denemeden almasınlar.Cihazı yenimi aldın? yeniyse git hemen değiştir.
    Selamlar.

• problemin bendeki probleme benzıyor ben gercekten kalite bir kablo alarak bu işi hallettim cok sükür su linke bir bak bence

http://resim.donanimhaber.com/mobile/showTopic.asp?m=25598042&p=1#25598042
  • quote:

Orijinalden alıntı: pessimist_style

Selamlar soğuk bir istanbuldan ;

Benmi bir problem hakkında yardıma ihtiyacım olacaktı bir kaç ay önce albani hocam( hocam diyorum shap hakkında detaylı bir bilgisi var )

DVD film izlemek amacıyla aldıpğım LGHT503TH ses sistemini SHARP LC32WD1e lcd televizyona HDMI üzerinden bağlayarak en iyi alabileceğim görüntü olan 1080İ ile filmlerimi izliyordum belli bir dönem kullandıktan sonra yaklaşık 8 ay filan lcd ekranda yeni bir DVD film koyduğum yeşil tonlarında görüntüler aşağı yukarı akmaya başlayıp bir kaç saniye ekran tamamen siyah olup tekrar açılıyordu ekranın sol alt köşesinde sinyal formatını belirleyen yazı 1080i50Hz çıkıyordu film süresince belli aralıklar ile bu görüntüler tekrar oluşuyordu bu problemi albani hocama ilettim tavsiyesi üzerine ilk kabloyu değiştirdim diğer işlemleri yapamadım kısıtlı imkanlardan dolayı (başka bir HDMI çıkışa sahip bir dvd ile denemek - başka bir LCD tv'de LG sistemi denemek gibi ) bu problemi bir kaç film'de(orjinallerde dahil) gördüm aradan zaman geçirterek tekrar denedim(2 haftada 1 filan) uzun bir zaman sistemi SCART üzerinden kullandım 2 gün önceki yaptığım denemede ise resim olarak'ta göstermeye çalışacağım ekran sol alt köşesinde DESTEKLENMEYEN FORMAT uyarısı ile karşılaştım ve bu esnada ekran tamamen siyah film oynaya devam ediyor seslerden anlayabildiğim kadar ile

Bu probleme ne sebeb olmuş olabilir LCD mi ? ? ses sistemi mi ? uydu üzerinden TV izlerken (bağlantı scart) yukarıda bahsettiğim probleme hiç denk gelmedim DVD izlerken (scart - yuv - sarı tos yuvası üzerinden) bahsettiğim probleme denk gelmedim.

HDMI üzerinden film izlediğim esnada uydu'nun scart bağlantısı bulunuyor ve uydu açık oluyordu her iki cihazda LCD üzerinde bağlı olduğundan dolayı bir geri dönüşüm bu hataya sebeb olabilir mi ? ?

LCD'den üstün seviyede memnunum SD yayında çok kaliteli en azından benim gözümde sinema sistemi 26 metre karelik bir aparman dairesi için çok ama çok yeterli (geçen izlediğim NEFES'i DTS ses modunda dinledim dalmışım ses seviyes 20'de kalmış ilk roket duvara çarptığında ki ses ile uyandım kısacası ikisinden birini feda etmek (servise yollayarak) gerekirse gönlüm LG'den bir problem olmasından yana sizce ne olmuş olabilir

Lcd/Plazma Panel Arızaları ve Genel Garanti Prosedürleri

problemin bendeki probleme benzıyor ben gercekten kalite bir kablo alarak bu işi hallettim cok sükür su linke bir bak bence
    http://resim.donanimhaber.com/mobile/showTopic.asp?m=25598042&p=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 29 Ocak 2010; 19:45:40 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.