Şimdi Ara

Lcd/Plazma Panel Arızaları ve Genel Garanti Prosedürleri (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
8
Favori
115.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeş Modül hatası varsa zaten Servis bilir vede anlar!!

Çizgi hatası başlangış evresi duruma göre farklı bir seyir izler! kısaca her panelde aynı olmaz!

ANCAK;bir ihtimal DisplayDriver ve benzeri sistemde bir arıza varsa,o zaman zaten Modül hatası değildir ve basitçe o elemanlar değiştirilir
    ve test edilir ve sana geri verilir panelin

Ancak Modül hatası gibi geldi bana,çünkü çizgi hatası derken;direk Vertical çizgi çıkacak diyede bir kural yoktur!!

Diğer bahsettiğin olayı bırak şimdi,onuda zaten götürdükleri zaman anlarlar+

Bu tip çizgi hatalarının ilk evresi şöyledir(çok büyük oranda)>>>bir gün paneli açarsın ve malum çizgi belirir,bu belirdiği anda Modül aslında gitmiş demektir!
    ancak ilk bir hafta 10 gün hatta bir ay kadar;panel soğuk iken açıldığından belirir ve sonra 1/2 dak. veya 10/15 dak.sonra ısınınca kaybolur,bu süreç
    bir süre devam eder ve daha sonrada panel açılır soğuk iken ve çizgi belirir ve sonrada bir daha kaybolmamaya başlar buda iknici evresidir vede
    resmen öldüğünün işaretidir OK++

Bence sen bir süre daha bekleyebilirsin,çizginin çıkma ve durumu vaziyetini izlersin sonra Servis gelir veya Servise durumu anlatırsın,onlar zaten anlar!!
    Servisin geleceği gün paneli açma ve bekle onların yanında aç!!

yukarıda anlattığım evreler dahilinde bu yolu izle++

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orijinalden alıntı: Blade__

Dostum zaten ekledim önceki resimleri 7 mesaj yuka rda benim önceki resimler, ama şimdi bir üst konuda yazdığım nedenlerden dolayı çektiğim resimlerde o kısım görünmüyor yani resimde seçilemiyor fotoğraf makinam çok iyi değil ancak gözle belli oluyor arızalı bölüm bende şaşırıyorum kendi kendine gelip gitmesine bakalım albani üstadın yorumu ne olacak

Tamam dostum. Benim de demek istediğim servis gelmeden önce pc'yi aç, o geçen gün çektiğin sorunun tam olarak gözüktüğü fotoğrafları göster demek istemiştim.

Pardon dostum ben yanlış anlamışım haklısın resimleride göstereceğim gerekirse servise

@albani

Üstad açıklaman ve önerilerin için çok teşekkürler saolasın...

• Merhabalar, bu sorunumu başka topicte yazdım ama bir cevap alamadım. Neyse yaklaşık 36 gün önce bmksten 42rv635d tosh aldım. sonraları bir sorun farkettim ama bir türlü denk getirip arayamadım bmksi. Bu sorun şöyleydi: cam ile çerçeve arasında boşluk vardı. neyse 32. gün aradım servis gelip götürdü ve bayramdan bir gün önce sıkıştırıp getirdiler. ama bu süreçte istanbul tosha email atıp paneli açıp açmamayı sorduklarını oradan ok gelmeden açamayacaklarını söylediler... epey aramalarım sonucunda bayram tatiline girmeden tamir oldu geldi tv.

Ama ilk günden beri benim tvde dikkatimi maç izlerken birşey çekiyor: yukardan aşağı böyle leke gibi çzigiler var belli belirsiz. özellikle top bir taraftan diğe rtarafa gittiğinde kamera hızlıca geçince bu lekelimsi şeyi görüyorum. ACABA bu vertical line stripe hatasımıdır? öyleyse bunu servise nasıl ispat edecem? bi cevap verirseniz hayrınıza özellikle albany bey berhudar olurum...

• Hocam bu cam ile çerçeve arasındaki boşuk dediğiniz ne tam olarak görüntü bozulmasımı oluyor yada montaj hatasımı acaba geçmiş olsun bu arada
  • quote:

Hocam bu cam ile çerçeve arasındaki boşuk dediğiniz ne tam olarak görüntü bozulmasımı oluyor yada montaj hatasımı acaba geçmiş olsun bu arada

Hocam yani ekran ile öndeki kasa arasında boşluk var dolayısıyla ekran sallanıyordu montaj hatası yani. Görüntü sorunu olmaz demişti servis ama ben her ihtimale karşı tamir edilsin demiştim. Diğer sorunum maçlarda yukardan aşağıya gölge gibi hayalet gibi bir dikey çizgiler oluyor. topu kamera talip ederken bir yandan diğer yana... acaba vertical stripe hatası mı var benim lcd de diye sormuştum...
  • bu topicte öldü herhalde. acaba soruma hangi topicte cevap bulabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DayısızDr

quote:

Hocam bu cam ile çerçeve arasındaki boşuk dediğiniz ne tam olarak görüntü bozulmasımı oluyor yada montaj hatasımı acaba geçmiş olsun bu arada

Hocam yani ekran ile öndeki kasa arasında boşluk var dolayısıyla ekran sallanıyordu montaj hatası yani. Görüntü sorunu olmaz demişti servis ama ben her ihtimale karşı tamir edilsin demiştim. Diğer sorunum maçlarda yukardan aşağıya gölge gibi hayalet gibi bir dikey çizgiler oluyor. topu kamera talip ederken bir yandan diğer yana... acaba vertical stripe hatası mı var benim lcd de diye sormuştum...

yok degil büyük ihtimalle..vertical stripe hatası panel ilk acıldıgında belli bolgelerde (bir iki en cok)dikey bir cizginin belirmesi bir süre sonunda piksellerin calışması ile birlikte cizginin ortadan kalkması şeklinde olur..pikseller gorevlerine başlamazsa zaten cizgi kalıcı oluyor.Maclarda sorun varsa bu başka bir sorun..genelde rv serisinden boyle bir sıkıntı pek gelmiyor...receiverınızı ve kablonuzu başka bir modelle deneyin bakalım yapacakmı..ondan sonra tv icin tekrar dusunuruz...

•  Lcd/Plazma Panel Arızaları ve Genel Garanti Prosedürleri

Arkadaşlar önceki mesajımda verdiğim yukarda ki resimde oluşan arıza kendinden düzeldi demiştim şimdi ne beyaz renk de ne siyah renk de gözle görülebilecek bir sorun görünmemek de bu nedenle servis birşey yapamadı ama garip bir durum olduğunu bu tip arızaların kendi kendine düzelmesinin mümkün olmadığını söylediler e bende bişey diyemedim tabii ortada görünen bir sorun olmayınca

Nasıl bir şanssızlıktır anlamıyorum panel arızası ise bu durum kendi kendine hiç olmamış gibi düzelirmi anlamıyorum ama düzeldi işte

Öyle bir psikolojiye girdim ki , tv yine aynı yerden bozulsun diye yolunu gözler oldum traji komik bir durum çünkü garanti süresinden sonra olursa al çöpe at olacak yazık verilen paralara o zamanda

TV yeni allahtan daha yeni 3 ay olacak eğer bozulacaksa da umarım garanti kapsamaında bozulur yoksa vay halime...

Öneriler ve yardımlarınız için çok teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blade__ -- 7 Aralık 2009; 14:31:51 >

• sağol caution cevabın için. bu sorun hem d-smartta hem digitürkte oluyor. kablo tv de daha geniş ve daha beyaz oluyor bu lekeler... anlamadım gitti...ha bu arada scart kablolarını bmksten tv ile beraber bayağı tuzlu fiyata aldım, güya altın kaplama scart
  • quote:

Orijinalden alıntı: DayısızDr

sağol caution cevabın için. bu sorun hem d-smartta hem digitürkte oluyor. kablo tv de daha geniş ve daha beyaz oluyor bu lekeler... anlamadım gitti...ha bu arada scart kablolarını bmksten tv ile beraber bayağı tuzlu fiyata aldım, güya altın kaplama scart

ne marka acaba monster vs mi? ne kadar aldın bu arada
  • sayın albeni üstat benim sorunumada bir yorum getirisen sevinirim.

lcd'min modeli sony 40x3500. Geçen ay lcd'de yukarıdada belirtildiği gibi yukarıdan aşağıya doğru bir çizgi oluştu. Sony servisini aradım ve bana panel değişeceğini bununda danimarkadan geleceği için yaklaşık 15-20 gün süreceği söylendi. Bir hafta sonra servisi arayıp lcd tamiratı bölümünden bir arkadaşa durumu sorduğumda bana panelin 1-2 gün içerisinde geleceği söylendi bende 5-6 gün önceki görüşmemizde bana panelin gelmesinin 15-20 günü bulacağını söylediklerini ve evde başka televisyonun olmadığını, eğer mümkünse bana bir tv ayarlamalarını istedim. bunun üzerine bana, ertesi günü arkadaşlar arayıp size bilgi verirler dendi. Aradan yaklaşık 10-15 dakika geçmeden servisten arayıp lcd'min panelinin geldiği ve ertesi günü teslim edeceklerini söylediler. (ben 15-20 bekleme modunda iken hatta daha 15 dakika öncesi panelin daha henüz gelmediği söylenmiş iken birden bire panelin geldiği ve tv'min hazır olduğu söylemi beni şaşırttı.) gerçektende ertesi günü tv geldi ve banada panelin değiştiği söylendi. ama psikolojikmidir nedir bilemem ama görüntüsü eskiye göre daha kötü geldi. Şimdi benim merak ettiğim konu X serisi panel yerine daha alt seri bir panel takılabilirmi? ve buda görüntünün daha kalitesiz olmasına sebeb olurmu. bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.

• serkanertekin bey,

markasını bilmiyorum ama ikisini 50 küsura aldım galiba. Birde benim bahsettiğim leke acaba camda kalan lekemi. hareketli sahnelerde bunlar camda olduğu için arkada görüntü sağdan sola hareket edince bu camdaki lekeler meydana çıkıyor belkide...
  • @Dayısız;senin olayı görmediğim için bilemiyorum ya yanlış anlatıyorsun olayı yada belliki bir şey var,bu dediklerin olmaması gerekiyor,panele tekrar Servis yolu görünüyor,
    ben tam anlıyamadım+

++

@Barış;Kardeş seninki,bu başlıkta asıl konu olan CSL hatası(Çizgi hatası) senin Modül de(Panel dediğin parça) bizimki gibi Samsung S_PVA olduğu için böyle hatalar
    en yüksek oranda bu tip Modül de çıkmaktadır!!
    Yukarıda Highway ın msg larını okursan olayı net olarak anlarsın! Modül değişimi yapacaklarını pek sanmıyorum yine,o zamanda bunu yazmıştım,sonra adamlar
    Highway e yeni(teşhir)TV vermişlerdi,seninkide büyük ihtimal böyle olacaktır,sanırım bütün Avrupadan araştırarak bir X35x arıyorlardır bu işlemler bizde
    çabuk bitmiyor ve 1 ayı filan bulur ama sana neticede ya başka bir X35x verecekler yada değiştirebiliyorlarsa vede bulabilirlerse Modülü değiştireceklerdir,
    ancak Modül değişimi çok zor ve hassas işlemdir,Servisler bunları yapamıyor hatta hiç yapamıyor,dağıtılan paneli sonra toplamak çok zordur

Fakat anlattıklarından sonra senin panele hangi işlemi yaptılar tam anlıyamadım doğrusu!!

Örneğin sana gelen panel yani TV,senin eski TV mi??? yoksa bir başka X35x mi verdiler sana???

Modül değiştiyse,ne taktılar bilemem,heriflerin stoklarında senin Modül den olduğunu sanabilirim ama emin değilim,çünkü her üretici bu konularda farklı çalışıyor!
    Örneğin tedbir olarak ve hata çıkma oranlarınıda göz önüne alarak,üretici her Seri/Model/Ebat v.s için stoklarda o Modül den tutmak zorundadır,ama tutuyormu
    bunu bilemem!!örneğin 2 sene geçmesi durumunda o modül ellerinde kalmayabilir ve muadil bir Modül de takabilir v.s v.s

Bunların çoğunu sen bilemezsin,onun için bunları geç++

Görüntünün kötü gelmesi>>> bir kere panel Default hale getirilmiştir(S/W yeniden yüklenmiştir v.s) ayrıca başka parça değiştimi bunuda bilmiyorum
    ama her halikarda S/W yüklenmiştir,dolayısıyla settings ler değişti,sen yeniden set edeceksin,yok eğer eski bildiğin görüntü kalitesi gelmiyorsa
    büyük ihtimal Modül farklı kullanılmış olur/olabilir,MB değiştimi bilmiyorum ama MB den bir şey olacağını sanmam,sen paneli yeniden set etmeye bak,
    bu arada highway in imzasındaki Test, kullanarak dene++

• albani usta cevabın için sağol. servisten kendi tvim geldi. (15-20 gün içerisinde dış ülkeden gelecek siparişi 5 gün içersinde halletmeleri kafamı bulandırdı) kafamdaki soru işareti ise panel dedikleri parca örneğin sony'nin KDL D3500 tv'sinde kullanılan panel ile x3500 serisinin panelleri aynımıdır. eğer farklı ise bana sipariş verdikleri panel gelmeden ellerinde mevcut daha vasat bir parça takılmış olabilirmi? buda görüntüyü etkilermi?
  • valla kardeş bu işte herşey olabilir emin değilim,her bir şeyi saklıyorlar çünkü!!

Modül değiştirmek öyle kolay iş değildir vede yapılmıyor zaten veya çok çok az örnekleri var ve genelde TV değişiyor,onun için sana sordum senin
    eski TV mi geldi yoksa yeni TV mi geldi(teşhir veya sıfır)???? sen eski TV ni en azından Kasa olarak tanırsın v.s??

Dediğimi gibi bu işler tam sır ne ot yedikleri belli dğeil heriflerin çünkü aynı numarayı Highway e de yapmışlardı ve ben o zamanda bu Modül değişiminin
    pek olamayacağını ve yeni bir TV verebileceklerini yazmıştım ve aynen öyle olmuştu!!!senin işte bana göre öyle gibi görünmektedir!

Neticede TV tamir edildi veya değişti veya Modül değişti v.s yani işlem bitti!!!

Ama D35x Modülü takacaklarını hiç sanmıyorum,zaten farklı ve D35x lerin özellikle 32" lerin neredeyse hepsinde çizgi hatası çıktı/çıkıyor!!!

Senin panel ile o farklı,gerçi Samsung Modül ama bir sürü seviye tipleri vardır++ancak sana Samy mi takıldı bunuda bilemem,yani başka
    bir Markada olabilir!

++

• Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce Media Markt'ten Samsung LE40B620 LCD tv aldım.Gerek görüntü kalitesi gerekse diğer özelliklerinden memnunum yalnız bir sorun var, özellikle futbol karşılaşmalarında oluyor bu durum probleme gelince hareketli sahnede tv nin orta bölümünde bir beyazlık oluşuyor üst ksımdan alta doğru kalın bir şerit şeklinde biraz dikkatli baktığınız zaman görülebiliyor.Çok rahatsız edici bir durum... sizce ne yapmalıyım?
  • Sağol Albany cevabın için,
    benim sorunum hareketli sahnelerde sanki camda yukardan aşağıya lekeler varmış gibi gözüküyor. yani lekenin arkasından görünüyor görüntüler. ama bu lekemsi şeyler hareketli sahnelerde, soldan sağa veya sağdan sola hareket olunca
  • sayın albani bey (yanlış yerde yazdım galiba afedersiniz)
    yazılarınızı büyük bir keyifle haz alarak okuyorum.daha öncedende ne sorduysam yanıtladınız ve hep dediginiz gibi çıktı.. şimdi size bir sorudaha sormak istiyorum . benim 42pf7014 fullhd 106 ekran lcd tv im var usb modeli olan benim birde usb bellegim var onun için (8gblık) onun içine 720p lik bir film atsam direk usb den takınca çalıştırırmı film 720p görüntüsü 1920 tvninde özelligne baktıgımda görüntü çözünürlügü 1920 alakaları baglantıları varmı yokmu acaba ve taksam çalıştırırmı yoksa blueray gibi birşey almammı lazı mbeni aydınlatırsanız memnun kalrım iyigünler saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanertekin -- 6 Ocak 2010; 19:31:32 >
  • Kardeş ben panellerin bu gibi MediaPlayer özelliklerinden hiç anlamam,hiçte ilgilenmem

Zaten dediğini bile tam anlıyamadım! hem cümle düşüklüğün var hemde konuya vakıf olmadığım için cevap veremiyorum!

Ama bu işi bilen arkadaşlar olayı sana anlatırlar++

Kolay gelsin+
  • Full hd tv varsa blu ray player gerekir geri kalanlar (hd dvd hariç ama o da üretilmiyor artık ) onun verdiği tadı vermez.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.