Şimdi Ara

Lcd/Plazma Panel Arızaları ve Genel Garanti Prosedürleri (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
8
Favori
115.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

aynı sorun benim LG LH4000'de de var, bizde de turemotion yüksek seviyeye getirdiğimde 100hz devreye girdiği söyleniyor amma velakin infı'ya bakınca yayını 50hz olarak görüyorum ve bende bu konuda cevap almadım bi türlü, yanlız true motion açık olduğunda film seyrederken sorun oluyor atlama kayma ve takip sorunu gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kastore

@serkanertekin

aynı sorun benim LG LH4000'de de var, bizde de turemotion yüksek seviyeye getirdiğimde 100hz devreye girdiği söyleniyor amma velakin infı'ya bakınca yayını 50hz olarak görüyorum ve bende bu konuda cevap almadım bi türlü, yanlız true motion açık olduğunda film seyrederken sorun oluyor atlama kayma ve takip sorunu gibi.

ne yapmammız gerekiyor burada bilinçli insan çok elbet birileri cevap vericektir... 50hz gösteriyor... ama 100hz ye çıkamıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanertekin

quote:

@serkanertekin

ne yapmammız gerekiyor burada bilinçli insan çok elbet birileri cevap vericektir... 50hz gösteriyor... ama 100hz ye çıkamıyor

Ben LG forumunda sordum bunu bi ses çıkmadı açıkçası, bi bilen varsa süper olur buraya yanıtlasa.

• Bende Beko marka T255 SX modeli tv var. Daha önce tamire gitmişti. Şimdi ekran aşağı doğru düşmüş kanalların altyazıları sola doğru kaybolarak akıyor, görüntünün üst tarafı da aynı şekilde aşağıda kalıyor. Tamir fiyatı ortalama ne olur bilen var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet2468

Bende Beko marka T255 SX modeli tv var. Daha önce tamire gitmişti. Şimdi ekran aşağı doğru düşmüş kanalların altyazıları sola doğru kaybolarak akıyor, görüntünün üst tarafı da aynı şekilde aşağıda kalıyor. Tamir fiyatı ortalama ne olur bilen var mı?

gecmiş olsun.bunu en iyi çağıracagınız beko servisi yanıtlayacaktır.
  • servis çok istemezmi?
  • quote:

Bende Beko marka T255 SX modeli tv var. Daha önce tamire gitmişti. Şimdi ekran aşağı doğru düşmüş kanalların altyazıları sola doğru kaybolarak akıyor, görüntünün üst tarafı da aynı şekilde aşağıda kalıyor. Tamir fiyatı ortalama ne olur bilen var mı?

Sanırım tüplü bir tv bu. Bu tip durumlar servis menüsünden halledilebiliyor genelde. Servis çağırırsan kumandadan birkaç tuş kombinasyonu ile SM'ye girip düzeltirler.

• quote:

quote:

@serkanertekin

TV'nin çalıştığı frekans ile info'da görülen farklı da ondan. Info'da gösterilen senin kaynak cihazdan gelen görüntünün frekans değeri. Bunu TV yazılımla 100hz.eçıkarır, doble-scan yapar 100hz. gösterir. Ama bilgi ekranında vermez.

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

quote:

@serkanertekin

TV'nin çalıştığı frekans ile info'da görülen farklı da ondan. Info'da gösterilen senin kaynak cihazdan gelen görüntünün frekans değeri. Bunu TV yazılımla 100hz.eçıkarır, doble-scan yapar 100hz. gösterir. Ama bilgi ekranında vermez.

teşekkürler cevap için... televizyonun 100hz'e geçtiği bariz belli oluyor aslında, ben info'da yazmamasını çözememiştim.

• @caution

Aslına bakarsanız Beko-Arçelik servisleri yüzünden bu halde geldi

@HiGHWAYMOUSE

Bugün bir tamirciye gidip açıkladım. 25 tl civarına mal olur dedi. Tüp arkasında parça değişecekmiş. Servisi çağırsam gelmesi 20, tamir 40, tekrar aynı sorunu çıkarması toplamda 100e gelir herhalde
  • quote:

@caution

Aslına bakarsanız Beko-Arçelik servisleri yüzünden bu halde geldi

@HiGHWAYMOUSE

Bugün bir tamirciye gidip açıkladım. 25 tl civarına mal olur dedi. Tüp arkasında parça değişecekmiş. Servisi çağırsam gelmesi 20, tamir 40, tekrar aynı sorunu çıkarması toplamda 100e gelir herhalde

Maalesef nerdeyse her ürün "kullan at" durumuna gelmeye başladı. Bozulduğunda tamir masrafları yeni parasını geçiyor. Geçen bir yerde yazmıştım, arabalar bile o hale geldi. Kaza oluyor. Arabanın belki %20 si hasar görmüş. Yaptırmaya kalkıyorsun, ederinden fazla para tutuyor. Bu durumda sigortası varsa sigorta şirketi yoksa sen perte çıkarmak zorunda kalıyorsun.

Tv'ye dönersek servis menüsünde bu tip ayarlar olması lazım. Uzmanı değilim ama istersen bir başka tamirciye daha sor. Belki 3-5 e halledilir. Yok olmuyor ve dediğin gibi 100 Tl.lara çıkarsa öyle idare edersin artık; İmkanın olunca da yeni birşey alırsın.

Tv'yi gözden çıkardınsa da netten falan bulabilirsen servis kodlarını ilk değerleri bir yere kaydetmek kaydıyla sen girip deneyebilirsin.

• quote:

quote:

quote:

@serkanertekin

çok teşekkürler cevabın için.. yani 100 hz alıyoruz görüntüyü ama 50hz yazıyor bendeki kaynaktan dolayı yani anladım..peki movie sense filan pixxalence özellligini açarsak panel ömrü kısalırmı birde bunu cevaplarsan sevinirim.. yani son olarak 100hz görüntü alıyorum çok sagol bak bunu vestel servisi bile söyleyemedi bravo gerçekten...

• quote:

çok teşekkürler cevabın için.. yani 100 hz alıyoruz görüntüyü ama 50hz yazıyor bendeki kaynaktan dolayı yani anladım..peki movie sense filan pixxalence özellligini açarsak panel ömrü kısalırmı birde bunu cevaplarsan sevinirim.. yani son olarak 100hz görüntü alıyorum çok sagol bak bunu vestel servisi bile söyleyemedi bravo gerçekten...

PAL yayınlar üzerinden gidersek sn.de 50 kare görüntüden oluşur. 50hz. tv bunu alır sn.de 50 kare olacak şekilde gösterir. 100hz. bir tv ise aynı kareyi 2 kere basar. 100 kareye çıkarır; öyle gösterir. Ama info ekranında 50hz.yazar. Bu kaynağın sn.deki frame-kare sayısıdır. İşte sendeki movie sense gibi özellikler ise bu ekleyeceği görüntü karelerini önceki ve sonraki kareye bakarak bazı matemetiksel işlemlere tutup hesaplar ve gösterir.

Bu tip yazılımlar herzaman ideal bir şekilde çalışmaz. Bazen de tv'nin görüntü işlemcisinin yetersizliğinden bu hesaplamalar şaşar. Bu durumda kullanıcılardan 100hz.i açtım ama görüntü sanki takılarak gidiyor gibi, veya doğallığını kaybetti gibi şikayetler ortaya çıkar. Bazen de görürüz, motion-hareket yazılımını kapattım görüntü daha iyi oldu diyenler çıkar.

Özetlersek: 100hz. vs iyi bir işlemci ve yazılımla birleşmediyse bazen sorunun kaynağı da olabiliyor. Bazen de iyi iş çıkardığı olabiliyor tabii..

Ömür meselesine gelirsek, boşuna kafana takma derim. PC'ye falanca codek yükledim veya oyunu 1024*768 de oynadım ömrü kısalır mı demekten farkı yok. Falanca yiyecek kanser yapıyormuş demek gibi. Bunu ispat edebilmek ise zor. Bir iki tv ile de olmaz. Mesela doğru sonuç için 100 tane tv.'yi alacaksın hareketsel yazılımı açık çalıştıracaksın. 100 tene daha alacaksın bunlarda kapalı yapacaksın. Sonra 3-5 sene bekleyeceksin. Dramatik bir biçimde farklılık oluyorsa arıza yapma durumunda, işte o zaman böyle bir çıkarım ortaya atılabilir.

• 2 yıldır kullandığım Vestel Pixellence LCD TV az önce izlerken bir anda görüntü gidiverdi, altındaki mavi ışık yanıp sönmeye başladı. TV açılıyormıyor, aaltındaki mavi ışık hızlı hızlı yanıp sönüyor.

Ne olmuş olabilir?
  • quote:

quote:

PAL yayınlar üzerinden gidersek sn.de 50 kare görüntüden oluşur. 50hz. tv bunu alır sn.de 50 kare olacak şekilde gösterir. 100hz. bir tv ise aynı kareyi 2 kere basar. 100 kareye çıkarır; öyle gösterir. Ama info ekranında 50hz.yazar. Bu kaynağın sn.deki frame-kare sayısıdır. İşte sendeki movie sense gibi özellikler ise bu ekleyeceği görüntü karelerini önceki ve sonraki kareye bakarak bazı matemetiksel işlemlere tutup hesaplar ve gösterir.

Bu tip yazılımlar herzaman ideal bir şekilde çalışmaz. Bazen de tv'nin görüntü işlemcisinin yetersizliğinden bu hesaplamalar şaşar. Bu durumda kullanıcılardan 100hz.i açtım ama görüntü sanki takılarak gidiyor gibi, veya doğallığını kaybetti gibi şikayetler ortaya çıkar. Bazen de görürüz, motion-hareket yazılımını kapattım görüntü daha iyi oldu diyenler çıkar.

Özetlersek: 100hz. vs iyi bir işlemci ve yazılımla birleşmediyse bazen sorunun kaynağı da olabiliyor. Bazen de iyi iş çıkardığı olabiliyor tabii..

Ömür meselesine gelirsek, boşuna kafana takma derim. PC'ye falanca codek yükledim veya oyunu 1024*768 de oynadım ömrü kısalır mı demekten farkı yok. Falanca yiyecek kanser yapıyormuş demek gibi. Bunu ispat edebilmek ise zor. Bir iki tv ile de olmaz. Mesela doğru sonuç için 100 tane tv.'yi alacaksın hareketsel yazılımı açık çalıştıracaksın. 100 tene daha alacaksın bunlarda kapalı yapacaksın. Sonra 3-5 sene bekleyeceksin. Dramatik bir biçimde farklılık oluyorsa arıza yapma durumunda, işte o zaman böyle bir çıkarım ortaya atılabilir.

çok teşekkür ederim cevabın için.. terimler filan harika tam bizim anlıycagımız bir şekilde olmuş bizi aydınlandırdın sagolasın. emegine saglık

• paneli değişen arkadaşlar yeni paneliniz hayırlı olsun.

high abi senin biraz için burulmuş ama inş esksinden hayırlıdır.

i.b. yaptığı haraket kendisine puan getirir ama şu ilkesinide değiştirmeli:

ben iki ay ib le irtıbatta kaldım ama tam bütceme göre,tam istediğim gibi,işte bu gibi cümleleri kullandığım

ürünler hiç bir zaman ellerinde mevcut olmuyor.bana hep erişmekte zorlanacağım ürünleri satmaya çalıştılar.

ama başaramadılar ellerinde olmayan ürünleri sitelerinden kaldırırlarsa müşteri için daha şeffaf bir

bişim merkezi haline gelecektir.
  • Sağolasın ecarus...

Buraya yazmak istemiyordum ama ufaktan anlatayım. Geçen gün ben durumu sikayetvar sitesinde anlattım. Yerine emanet tv vermek gibi, servis süresi uzun sürmesine rağmen yeni tv vereceklerini söylemeleri gibi uygulamalar için teşekkür ettim. Ama yeni tv vereceğiz derken kullanılmış bir cihaz vermeyi doğru bulmadığımı, yoksa benim verdiğimde sonuçta kullanılmıştı ve onun yapılmasından daha iyi olduğunu söyledim.

Dündü sanırım. Aradılar Sony merkezden. Sikayetimde yazdıklarım (sanırım harf sınırı var)ın son yarısı çıkmamış dolayısıyla bunlar da sadece teşekkür ettiğim kısmı bir de kullanılmış olduğunu ispatlamak için başta girişgah olarak yazdığım "kutusu yoktu" yazısını görmüşler. Halbuki onun devamında kullanım saatine baktığımdan 1003 saat olduğundan, diğer firmaların güncel modelle değişim yaptıklarından falan bahsetmiştim.

Neyse telefonda durumu anlattım. Kullanılmış veya teşhir olmasının değil bana bir bakıma yalan söylenmesinin yanlış olduğunu bir beklentim olmadığını sadece bu hatalarını görmeleri için bu şikayeti yazdığımı söyledim.

İlk başlarda kutusuz olmasının sebebini açıklamaya çalıştı. Yani "kutusuz diye teşhir sanmayın" demek istediler. Durumu anlatınca sanırım ikna oldu. Aldıkları bayiyi arayıp durumu araştıracağını söyledi. Öyle kapattık.

Bugün de sikayetvar sitesine "müşeri arandı, kullanılmış olduğunu iddea ettiği için araştırma yapacağız" mealinde birşeyler yazmışlar, gülücüğü de koymuşlar.

• Highway yaw boşver dedim sana ama sen hala inat ediyorsun!

Daha iyi ya şimdi panel "Run-in-period" olayını bitirmiş ve CCFL ler ve sistem oturmuş ve 1000 saatten sonra panel zaten tatlı olur!!!
    Bu lafta aramızda kalsın millet uyanmasın

++

Şimdi sana inat herifler sıfır bir panel bulurlar aynı seriden ve eve gönderirler,sonra bir açmışsın 2 tana pixel hatası var+Clouing Kar yağmış
    gibi çıkar,al sana sıfır olayı olur sonra,dolayıaıyla hiç kaşıma oralarını en şimdi,keşke herkes senin kadar şanslı olsa

++
  • Aslında baya oluyor hocam oraya yazalı da. site yenileniyormuş falan ancak yeni yayınlandı. Onu da yarım yayınlamşlar.

Dediğin gibi tv'de sorun yok. Özellikle arka ışık kaynaklı hiç bir, ne deniyordu ona screen uniformity mi? öyle birşey yok. Sanırım ölü piksel de yok. Pc bağlayıp bakmadım ama olsa heralde dikkatimi çekerdi.

Adamların müşteri memnuniyetini önemseyecekleri tutar sıfır bulurlar bir yerden, dediğin gibi ölü piksel cart curt derken bunu da ararız.

O yüzden haklısın ama yazmış bulundum. Telefonda da özellikle tv'den memnun olduğumu, birşey istemediğimi sadece bu durumun bilinmesini istediğimi belirttim.

• OK anlaştık o zaman++

"Screen-uniformity" dediğimiz olay ise Baclit açıldığı zaman;yani paneli açtın ve 1/2 saat geçecek tüpler iyice ısınacak ve görüntü olmayan siyah
    ekrana baktığın zaman bir fon göreceksin işte bu fon tam homojen olacak,ışık kaynağı arkadan öne geçerken panelin her tarafı homojen biçimde
    eşit ve dengeli bir ekran görmelisin,ama Baclight-bleed kenarlardan hafif olabilir ki zaten bu vardır ama geneli itibarıyla panel düz fonda olmalıdır.....

İşte böyle olmazda ton farkları v.s olursa yabi homojenite düzgün değilse bunada "uneven screen-uniformity" diyoruz OK++

ANCAK bu testi yaparken panele sıfır açılı bakıyorsun yani tam karşıdan göz hizan panel orta çizgisi seviyesinde olacaktır!!!
    Aksi halde çeşitli açılı bakarsan panelin dalga dalga gezdiğini görürsün veya siyahlar mor/griye çalar v.s,tam karşıdan bakılır
    Homojenite için OK++

ANCAK LGD nin S_IPS leri bu konuda daha başarılıdır!! ama onlarda da izleme açısı çok daha dardır!!

++

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.