Şimdi Ara

Lcd/Plazma Panel Arızaları ve Genel Garanti Prosedürleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
8
Favori
115.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yalnz o durunda da, "Tamam yaparız ama fiyatı X lira" diyebiliyorlar. Taktir edersinki bu X rakamı, o günkü güncel sıfır bir tv fiyatına eşit veya az-biraz aşağısı oluyor. Yani usulünce adamlar bir açık bulup bundan yararlanabiliyor.

Bu yüzden ben kanunlardan ziyade gerçek bir rekabet ortamının oluşmasının daha faydalı olacağına inanıyorum. Ama yanlış anlaşılmasın elbetteki doğru dürüst tüketici kanunlarımızın olması önemli ve bizim de bunlardan haberdar olup gerekirse mahkemeye gitmekten korkmamamız önemli...fakat asıl iş doğru dürüst rekabet ortamının olmasından geçiyor gibi geliyor bana...
  • Ülkemizde sorun kanunlar ve rekabet kurullarının daha gelişmemiş olması!!!Mesela avrupdan örnek verirsek kanunlar tamamen tüketicilerin tarafında (Vestel bu konuda avrupada diger firmalar tarafından mahkemeye verildi) rekabet şartlarına uymuyor diye!!!Sebeb daha ucuz piyasaya sürmeleri ve farklı alternatifler sunmaları ve VESTEL ceza almadı rekabet kurallarını ihlal etmiyor diye!!!Bekodan örnek verirsem şuan ingillterede 42 inc lcd tv yaklaşık 500-600 TL civarında panasonic (ULUSLAR ARASI FULL GARANTİLİ) 46 fiyatlarıysa 1500-2000 TL arasında yani en ucuzla en pahalı arasındaki farkı belirtmek istedim!!!
    Hollandada gecen yıllarda samsung inanılmaz elestiriler aldı ve bunlarıda bizim gibi forumlar degil tüketici dernekleri yaptı yani adamlar önce hizmet ve ürünün ederi makul fiyata satmaya zorluyorlar!!!Bizde ise komik pahalı diyorsun vergiden başlıyorlar nakliyeden bitiriyor...Yani bahaneler ortada fiyatlarda elbetteki avrupadaki fiyatlarla turkiyede aynı ürün satılırsa ne arcelik kalır nede vesteli 3 ayda batarlar yada avrupadaki gibi normal fiyatlarıyla satarlar 500-700 TL civarlarında.
    Bizler göremeyiz ama belki gelecek nesil görür.
    SAYGILAR

• Sn.Andy

şöyle yazmışsınız>>>>

.......24 AY GARANTİ konusunda %100 haklsınız benim kast ettiğim garanti süresi bitiminde servis + aksesuar + her türlü
    yedek parçasını teknik servisini distribütor firmalar sağlamak zorundalardır.Yani garanti bitti bu tv bizi ilgilendirmez
    yada parçası yok diye bir sebeb sunamazlar.......

-Modül hariç,zaten bu bahsettiğiniz parçalar Panel işinde bir para tutmaz!
    -Bu parçaların bulunmamasıda söz konusu olmaz!!zaten hepsi ÇİN malı parçalar!
    -En fazla parçanın stokta olmaması sebebiyle bir süre beklenir,hepsi o dur
    -Ancak bu parça garantisi 5/7 sene ile sınırlıdır(Panel işinde)!!! örneğin Sony de 7 senedir(ama her Kılavuzda bunu yazmazlar)
    -Ayrıca bir panel hele hele TFT-LCD LCD(LED_LCD dahil) zaten 5/7 sene gitmez ancak Pio lar 5/7 sene kadar gider vede gitti/gidiyor;
    diğer PDP ler (Pany/Phil/LGE/Samy) ise bu süreçte Modül den başlayarak görüntü kalitesi ciddi olarak düşüyor ve kimsede yeni bir Modül
    taktıramayacağı içinde(çok yüksek bedel istendiğinden dolayı!!)ayne o panelde çöpe gidiyor!!

++
    Daha bir sürü örnek sunabilirim Paneller için!

++
    PANEL tip TV leri hala insanlar ne teknik olarak nede fiziksel şartlar v.s olarak öğrenmiş değildirler!!!

Öncelikle "ömürleri" çok kısadır,çok naziktirler,en ufak bir şeyde su koyverirler
    MODÜL zaten paneşin her bir şeyidir,o gittimi filimde kopuyor zaten!

Üreticilerin PDP lerdeki 100bin saat gider/gidecek gibi beyanları küllüyen palavradır!!!50bin saat bile gitmez en iyi bir PDP!!
    Ben bu konuda herhalde 500 defa msg yazdım!!!
    TFT-LCD lerdeki durum dahada vahimdir ve 60bin saat olarak belirtilen sürenin yarısı giderse,dünyanın en şanslı insanı olursunuz!

Sizler PDP/LCD için verilen sürelerin yarısını alını sonra onuda bir yarı daha düşürün yani 25/15bin saat gibi çıkarki bu süre bile
    çok uzundur!!!

Bak yukarıda yazdım sana ve herkese>>>>adamları batırmakmı istiyorsunuz..... diye,yani ince msg ım orada yatıyor

Dolayısıyla,şunuda sürekli yazıyorum bu paneller,Ütü değildir yada Çamaşır Mak veya Fırın v.s
    THK zaten bizde Panel konusunda hikayedir ama dışarda da durum aynen bizdeki gibi vahimdir!

Örneğin benim TF de işlediğim,geçenlerde de burada dile getirdiğim,yukarıda Highway AVF den alıntı yaptığı olayda da
    insanlar Sony 32D3xx serisini 24 ayları doldukları için aynen atıyorlar!!!

Bozulmadan 100bin saat,yada 15 sene filan bir panel gitse,zaten adamlar bunları üretmezki,biraz kafayı çalıştırın Beyler lütfen
    Alacaksın 2/3 sene kullanıp atacaksın,zaten herifler her 6 ayda bir Seri/model cart-curt çıkarıyorlar,böylece tezgah dönecektir
    bu kadar basit işte!!

Saygılar

• Hocam selamlar ,

Modül olayında sharp AVS dahamı dayanıklıdır s-pva göre ? Genel anlamda CMO'mu en az sorun veriyor ?
  • Mozart güzel bir soru sormuşsun,ama bunun cevabını kimse bilmiyor

Teknik olarak ve her bakımdan Sharp ASV/PureBlack en iyi,en pahalı v.s TFT-LCD Modüldür,ama "Banding" ten kırılıyor bu panel
    Birde "Tank-track" dediğimiz bir hatası daha var ama buda gözden biraz kaçıyor,Modüller bantta ters yatırılıyor ve banttan kayarken Tank paleti izi gibi bir
    oluşum meydana geliyor!

Ama salt dayanıklık dediğin zaman,bana göre ikiside aynıdır,yani neye göre dayanıklılık bu arada! ikiside sorunlu ama en iyi Modüller,en pahalıda bunlar zaten!

Ancak günümüzde en kaliteli ve en iyi Modüllerde bunlar kabul edilmektedir,ama hata oranları oldukça fazladır,hatta rahatsızlık verir derecededir!

CMO/Taiwan ise bunlar gibi kaliteli modül değildir ama bu herifler kaliteyi her sene arttırarak en azından bugün için oran olarak en az hatalı Modülleri
    üretiyorlar ama kaliteleri tabiki S_PVA/AVS gibide değildir ama onlarıda pek aratmıyor>>Samy/Sony kaç senedir 55" lerde CMO kullanıyor örneğin,ben
    doğrusu hiç hata görmedim bu ebatta diyebilirim!

Taiwanlı iki ana üretici(CMO/AUO) çok ciddi atılım yaptılar zaten bu işte
    Genelde Samy/Tosh/Sony büyük ağırlık bunları kullanıyor ama Sony daha fazla Samsung kullanıyor(ama 40"-52"!!)

AUO/CMO sadece Modül ürettikleri içinde maliyetleri çok daha düşüktür!
    Eskiden bu panelleri Sony/Samy/Tosh ve yerine göre Phil ve Sharp dahil herkes ucuz olduğu için kullanıyorlardı ama bugün
    hem ucuz hemde kaliteli oldukları için kullanıyorlar

++

• Peki hocam...

Şöyle bir düşünüyorum da, Notebook'larda kullanılan TFT-LCD'ler de bu TV'dekilerle hemen hemen aynı yapıdalar değil mi? Fakat notebook'larda bu tip arızalar pek olmuyor veya ben çok dikkat etmediğim için farkına varamadım. Mesela şu an kullandığım IBM'in Lenovo olmadan önceki Thinkpad modellerinden birini kullanıyorum; halk tabiriyle dağ-taş heryere koşuyorum sanırım nerdeyse 5 sene oldu. Neredeyse günde 24 saat açık...

Hele önceki Thinkpad'i bir gün ayağım kablosuna takıldı öyle bir yere düştü ki düşme denmez basbaya yere çaldım. Düşmeden önce disk birleştiriciyi çalıştırıyordum, baktım tepetaklak düşdüğü yerde çalışmasına devam ediyor.

Eğer benim var dediğim bu farklılık gerçekten de varsa nedeni ne olabilir? Yoğun rekabet ortamı nedeniyle daha ucuz parça ve işçiliğe yönelilmiş olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 22 Ekim 2009; 20:38:24 >

• benim televizyon yapıldığı yani anakartının değiştiği günden beri 20'den sonrak kanallar çıkmamaya başladı. nasıl yapacağım edeceğim toplam 19 20 kanal var nasıl diğer kanalların çıkmasını sağlayacağım. yayın olarak kablo tv kullanıyorum ana kart değişmeden önce bütün kanallar çıkıyordu ama şimdi çıkmıyor bi yardım
  • Kardeş panelin "Default" döndü senin!!!

MB ve diğer işlemlerde bu olur,bu arada S/W yeniden yüklenmişse yine Default olacaktır v.s

Dolayısıyla yeniden set edeceksin panelini OK++

++
  • Highway,Notebook panellerde aynıdır,onlarda TN paneller!
    Hata v.s durumu onlarda da aynıdır,farklı bir özelliği yok onların!zaten çoğunu yine AUO üretiyor!
    ++
  • Ama can abi hata oranı çok düşük onlarda lakin benim 3. notebook'um ne alırken ekran testi yaptım nede kullanırken sorun vs vs yaşadım , paneller öyle değil ama , resmen dökülüyor cihazlar yaw Yoksa bu işte başka işmi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 22 Ekim 2009; 23:04:00 >
  • Sagol Albani Arkadas,
    verdiginiz bilgilerle ikinci panelini almayi düsünen bu ademogluna o kadar moral verdinizki anlatamam icim huzurla doldu,o kadar ferahlamis durumdayimki sizden bu panellerin ömürlerinin gercek saat degerlerini ögrenince!!!!
    Sevgili Kardesim siz beni kalpten götürmek niyetindemisiniz ,zaten kavga dövüs aldim birincisini dünyanin parasini vererek motion blur zaten canimi SIKTI sammyde simdi de 52" olsun güzel olsun derken bunlar su kadar gider bu kadar gider diyorsun ben kafadan 10 yil gider demistim,yoksa para koltuga, perdeye,saksiya gidecekti...
    Aile saadetimle oynuyor bu caponlar...
    Ayrica sanada tesekkürler,idam mahkumlarina bile saatini söylemezlermis...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatsb -- 23 Ekim 2009; 8:18:06 >
  • hayda neler olmuş yaw iki gun ugramadım..highway gecmiş olsun kardeşim..bu cizgi sorunları bizlerin donemini vurdu ..samsung moduller sağolsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: caution

hayda neler olmuş yaw iki gun ugramadım..highway gecmiş olsun kardeşim..bu cizgi sorunları bizlerin donemini vurdu ..samsung moduller sağolsun

Sağolasın dostum. Ne diyelim mala gelsin cana gelmesin. Elbet bir şekilde hallolur inşaallah.

Bugün şöyle bir Darty mağazasını gezeyim kafam dağılsın dedim. Epeyidir orada duran bir tane 5090 Pioneer var. Kafam öyle bozulmuş ki kendimi adamla pazarlık ederken buldum. Sonra kendi kendime "Dur kendine gel koçum. Paranın gittiği yetmez bir de Sony tamir edilip gelirse iki tane koca tv ile evde başbaşa kalırsın." dedim.

• benim anlamadığım konu madem diyorsunuz ki lcd tvler hakkında modul arızaları beliriyor kullandığımız pc için lcdlerde neden böyle bir durum ölü piksel dışında bir şey olmuyor sizce garip değil mi?
  • Bir tuaflık olduğu kesin amerikada avrupada fiyatlar durmadan düşüyor!!!Özellikle amerikada 46-52 ledler dahi 1500-2000 dolar civarlarında avrupada ise 52-46 incler 700-1200 euro arası.Biz nasıl bir ülkeyiz onu anlamakta gün geçtikce karmaşık oluyor şuanda en güzel ve pahalı pazar olarak Türkiye olduğunu düşünüyorum.İsteyen istediği koşullarda istediği fiyata ürünleri satıyor devlet nasılsa yasa koymus gümrük mevzuatına ithal edilen ürün Türkiyedeki emsali üzerinden vergilendirilir!!!
    Herşeyde lafta kalınca firmalarda tüketicilerde şaşırmış durumdalar.Takofax cekildi haklı olarak Gümrük mevzuatı ve distribütor firmanın getirdigi yükümlüklerle Türkiye pazarında tutunmak zor.Sony içinde gecerli bu durum içlerinde şuan sadece samsung anadolu gurup piyasada tutunabiliyor.Dikkat ederseniz Türkiye pazarı daraldıkça daralıyor panasonic pioneer sharp nerdeyse Türkiyeye ürün sokmuyorlar gibi sebebi belli nerdeyse o kadar az firma varki toplasanız 10 taneyi geçmez markalar.
    Böyle oluncada zaten satılan ürün kısıtlı adamların servisleri teknik destekleri elden geldiğince kolay kolay değişime girmiyorlar.Bakalım nereye kadar ayakta kalacaklar bu gidişler takofaxı diger firmalarda izleyebilir.Avrupada Beko Vestel Arçelik türkiyedekinin 3/1 fiyatına ürün saterken Türkiyede nerdeyse Üst panellerle aynı fiyatlarda hatta dahada pahalı.Aslında çok detaylı konu Türkiyede herşey 3-5 yerli firmanın tekelinde fiyat rekabet koşullarını belirliyorlar.Nasılki Vestel 3-5 sene önce haksız rekabetle baş edemiyoruz zarar ediyoruz Türkiyeye monitör adı altında lcd-plasmalar giriyor diye feryat ettiler.Bugünse durum ortada En pahalı ülkelerden biriyiz kazanan kim hiç kimse.Yakında sony samsung Türkiye pazarından çekilirse hiç şaşırmam.
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 22 Ekim 2009; 8:58:52 >

• Fazla bir beklentim yoktu aslında. Ama az önce aradılar, emanet tv istemişsiniz müsaitseniz getirelim dediler. İyi olur, sağolun dedim. 63 ekran tüplü bir tv getirecekler sanırım. Ne güzel bak...Böyle işlerini takip etsinler ben de taktir edeyim. Doğruya doğru yanlışa yanlış...

Geldi tv. Tüplü tv'ye de hasret kalmışım yaw. albani hocam bu senin ünlü yirmi küsur senelik tv'den mi yoksa...
     Lcd/Plazma Panel Arızaları ve Genel Garanti Prosedürleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 23 Ekim 2009; 12:07:53 >

• yaw bu sana gelen CRT çok yeni,benimki 1987 model kardeş!!

Efsane KV-2100WX(ahşap kasalı USA/Arap ülkeleri için olan seri)
    Görüntü neredeyse ilk günkü gibi
    CS aldığım DB500S zaten buna bağlı,Panele değil!!! ben hala SD leride bundan izliyorum

2003 te ufak bir arızası olmuştu,Sony Servise gitti(Göztepe deki yetkili servis)oradakiler bile şaşırmışlardı o zaman

Bunun için bir ara AVF de başlık bile açılmıştı geçen sene! sanırım 7/8 kişi çıkmıştı çeşitli ülkelerden,bir taneside bendim
    hala o insanlarda kullanıyorlar,kısaca rekor bunda,ama rekor derken görüntü kalitesinden kaybetmeden!!!

++

Bu arada TFT-LCD Monitör ve Mobile Display üniteleri her ne kadar aynı dediysemde,çalışma sistemleri ve bazı teknik özellikleri farklıdır,
    TV ler çok gelişmiş ve özellikle elektriksel çalışması/DDriver v.s ve sistem içindeki bir sürü özellikleri farklıdır!!!arıza oranı ondan
    yüksektir,örneğin Monitör ve Mobile Display lerde ise Liquid-leakage dediğimiz pixel den likit sızması çok olur!!

Takmayın bunlara kafanızı şimdi,gittiği yere kadar gidecektir bu LCD TV ler!!

++

• Bu arada LCD'nin kumandası bu tv'de de çalışıyor. Açma-kapama, ses açma-kısma, menü vs...Bir de çok yansıma yapıyor. Görüntüsü orta halli. Hareketler net ve keskin. Hiç bir sorun yok doğal olarak. Ama bu bile hala küçük geliyor. Altyazıları falan okumak zor oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Bu arada LCD'nin kumandası bu tv'de de çalışıyor. Açma-kapama, ses açma-kısma, menü vs...Bir de çok yansıma yapıyor. Görüntüsü orta halli. Hareketler net ve keskin. Hiç bir sorun yok doğal olarak. Ama bu bile hala küçük geliyor. Altyazıları falan okumak zor oluyor.

İnceleme başladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Bu arada LCD'nin kumandası bu tv'de de çalışıyor. Açma-kapama, ses açma-kısma, menü vs...Bir de çok yansıma yapıyor. Görüntüsü orta halli. Hareketler net ve keskin. Hiç bir sorun yok doğal olarak. Ama bu bile hala küçük geliyor. Altyazıları falan okumak zor oluyor.

İnceleme başladı

CRT'nin incelemesi bu kadar olur.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.