Şimdi Ara

Lcd/Plazma Panel Arızaları ve Genel Garanti Prosedürleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
475
Cevap
8
Favori
115.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başlık "bozulan modülün değişim sürecindeki izlenimler" olarak değişebilir
  • Kardeş eski serilerde 10-bit Modül kullanılıyordu!
    Sana ise ellerinde hangisi uyumlu ve "hesaplı" olanı takacaklar!

Ancak bu iş basit gibi görünsede paneli dağıtıp toplamak sonra test yapmak v.s kolay değildir!
    Ayrıca CCFL leleri eskisinimi takacaklar yoksa yeni Modülün üstündemi geliyor bunuda bilemiyorum!

Ama büyük ihtimalle sadece Modülü atıp yenisi CCFL lerinde eskilerini takacaklar,umarım dağıttıklarını unutmadan toplarlar

Baclight-bleeding/Clouding zaten ne fazla Sony lerde oluyor özellikle Clouding,bunuda paneli alınca anlayacaksın!!

++
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Kardeş eski serilerde 10-bit Modül kullanılıyordu!

Ancak bu iş basit gibi görünsede paneli dağıtıp toplamak sonra test yapmak v.s kolay değildir!
    Ayrıca CCFL leleri eskisinimi takacaklar yoksa yeni Modülün üstündemi geliyor bunuda bilemiyorum!

Ama büyük ihtimalle sadece Modülü atıp yenisi CCFL lerinde eskilerini takacaklar,umarım dağıttıklarını unutmadan toplarlar

Baclight-bleeding/Clouding zaten ne fazla Sony lerde oluyor özellikle Clouding,bunuda paneli alınca anlayacaksın!!

++

İşte ben de bu koyu yaptığım yeri tam anlayamıyorum hocam. Yani eğer bu backlight bleeding ve clouding modüle has birşeyse neden Sony'de çok. Samsung'ta, Toshiba'da S-PVA kullanıyor.

Yok yukarıda şakayla karışık dediğim gibi montajdan vs. kaynaklanabiliyor mu bu? Ya da doğrudan floresan tüplerin ışık şiddetinin doğru ayarlanamamasından, kiminde az kiminde çok olmasından mı?

• Atl@s fiyat için tşk.tam alınacak tv.öyle sanıyorum ki;gelecek sene bu pio ların ikinci elide para edecek.

burada değerli üstadlar sorularıyla ve cvp larıyla tam bir fikir alış verişi hazinesi oluşturuyolar onlarada tşk.

değerli arkadaşlar lcd tv lerde ''82 lerden küçük tv lerde mi çok arızalanma şansı var yoksa ''82 lerden büyük ekranlarda mı arızalanma şansı daha çok?

saygılar,selamlar.
  • Sony LCD tv Crash test videosu ister misiniz?

Playstation bölümünde Joseph arkadaşımız bir konu açmış; orada gördüm. Video'da anlatılan başka bir şey ama bu bizim bölümle ilgili detaylar yakalamamıza engel değil...

http://www.gametrailers.com/user-movie/ps3-slams-into-bravia-tv-at/332913?playlist=featured
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Kardeş eski serilerde 10-bit Modül kullanılıyordu!

++

İşte ben de bu koyu yaptığım yeri tam anlayamıyorum hocam. Yani eğer bu backlight bleeding ve clouding modüle has birşeyse neden Sony'de çok. Samsung'ta, Toshiba'da S-PVA kullanıyor.

Yok yukarıda şakayla karışık dediğim gibi montajdan vs. kaynaklanabiliyor mu bu? Ya da doğrudan floresan tüplerin ışık şiddetinin doğru ayarlanamamasından, kiminde az kiminde çok olmasından mı?

Highway

BB/C Modüle has bir şey değildir!!! dagaya düşmeyin lütfen!

Birisi sadece Modül,bildiğiniz panel yani veya çift-cam
    Bağımsız bir eleman yani!!

CCFL arkasındaki Bacliti sağlayan Flöresan tüpler 8/16 adet arasında değişin ve Horizontal biçimde arkaya monte edilen elemanlardır

Üreticiler Modülleri satın alırlar ve CCFL/HCFL/EEFL/LED v.s her ne ile Baclit yapacaksa onuda ayrı satın alır(Çin)
    bir sürü kalite,özellikli,yapıda(S/I/U v.s şekilde)ışık şiddetleride farklıdır!
    Bu elemanı Modüle takarlar,DDriverlar/MB v.s ona göre ayar edilir ve farklı çalışmaları vardır!!
    Bu arada S/W olarakta(+ServiceMenu ayarları)ona göre ışık şiddeti tesbit edilir v.s

Kısaca Modül+CCFL(yada doğru tanımıyla Baclit sistemi) iki farklı eleman ve sistemdir++

Sony/Samy deki çalışma prensibi neredeyse aynıdır(Menüleride dahil)
    Ancak CCFL çalışması biraz farklıdır ve her üretici kendi sistemine göre bunların şiddetini ayarlar ama Sony ye göre
    her bir sorun olsada Baclit ile ilgili hep NORMAL derler,heriflerin paneline "Kar yağar" ama buna bile NORMAL derler
    Neyseki 2009 model panellerde bunlar oldukça giderildi,eskisi gibi Kış olmuyor artık Sony panellerde ve Kar az yağıyor

++
    Tosh ların bu konuda çalışması bana göre en iyisi özellikle Clouding giç olmaz ama Samy dede pek olmuyor artık,BB ise yine
    Tosh larda en az olanıdır++

• quote:

Orijinalden alıntı: Atl@s

quote:

5789 TL.gibi bri fiyatı vardı Darty'dekinin üzerinde. "Kardeşim bu teşhir. Mutlaka indirim yapmalısınız. Ne olur en son" dedim. "Sorayım" dedi. Gitti geldi..."5300 küsura olur, asma aparatını da size 30 Tl.ya veririz" dedi. Bende ben ayak isterim dedim. O da "Onu da 200 küsura veririz." dedi. Ben de " Kardeş! aslında tam almaya niyetim yok. Ama düşünecem. Eğer niyetim ciddiyet kazanırsa gelirim; doğru dürüst pazarlık yaparız" dedim. "Tamam" dedi. Çıktım geldim.

Dolayısıyla 5000 TL.ya alınabilirse olabilir. Ama işte yok gibi birşey piyasada. Olanlar teşhir. Teşhirlerde de burn-in durumuna vs. dikkat etmek lazım.

Sıfır bulunsa, ben de tv alacak olsam kesinlikle gider Pioneer 5090 alırdım. Gerçi aynı yerde Samsung'un 50b430 plazma modeli de 1999 TL. fiyata sahipti. Bir yerden düşününce de 2 mislinden fazla para vermen gerekiyor Pioneer için. Samsung fiyatı uygun olduğu için bir kaç sene sonra bozulsa da pek üzmez insanı. Zaten kullan at oldu bu meretler. Çok para vermekte iyi değil.

istinye park akusta mağazasında 1 adet depoda 5090 var, teşhirde 6090 asılı, en son o şekilde idi fiyatı 6500 lira askı aparatı ile nakit 5800 gibi verirler bilginiz olsun

Kardeş 6090 fiyatı tam nedir biliyormusun(3 kişi benden bunu istiyorda)???

5090 sadece panel fiyatı nedir????(Stand+Speaker+WallMount hariç)

TF/DH den neredeyse herkese ben Pio aldırdım desem yeridir,verdim gazı,Pio lar normalden önce bitti,şimdi millet bana sardı Pio diye

O zaman çok pahalı diyenler,şimdi deli gibi mal arıyor

Alın kaça bulursanız Pio ları,artık bunun pazarlığı olmaz laf aramızda(tabi bütçe olarak buraya çıkanlar için lafım)
    Digicom da bana bir panel göndermesi lazımdı bu arada

++

• quote:

Sony LCD tv Crash test videosu ister misiniz?

Playstation bölümünde Joseph arkadaşımız bir konu açmış; orada gördüm. Video'da anlatılan başka bir şey ama bu bizim bölümle ilgili detaylar yakalamamıza engel değil...

http://www.gametrailers.com/user-movie/ps3-slams-into-bravia-tv-at/332913?playlist=featured

Senin televizyon olmasın abi o Verdin sony'e deney yapıyorlardır

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Atl@s

quote:

5789 TL.gibi bri fiyatı vardı Darty'dekinin üzerinde. "Kardeşim bu teşhir. Mutlaka indirim yapmalısınız. Ne olur en son" dedim. "Sorayım" dedi. Gitti geldi..."5300 küsura olur, asma aparatını da size 30 Tl.ya veririz" dedi. Bende ben ayak isterim dedim. O da "Onu da 200 küsura veririz." dedi. Ben de " Kardeş! aslında tam almaya niyetim yok. Ama düşünecem. Eğer niyetim ciddiyet kazanırsa gelirim; doğru dürüst pazarlık yaparız" dedim. "Tamam" dedi. Çıktım geldim.

Dolayısıyla 5000 TL.ya alınabilirse olabilir. Ama işte yok gibi birşey piyasada. Olanlar teşhir. Teşhirlerde de burn-in durumuna vs. dikkat etmek lazım.

Sıfır bulunsa, ben de tv alacak olsam kesinlikle gider Pioneer 5090 alırdım. Gerçi aynı yerde Samsung'un 50b430 plazma modeli de 1999 TL. fiyata sahipti. Bir yerden düşününce de 2 mislinden fazla para vermen gerekiyor Pioneer için. Samsung fiyatı uygun olduğu için bir kaç sene sonra bozulsa da pek üzmez insanı. Zaten kullan at oldu bu meretler. Çok para vermekte iyi değil.

istinye park akusta mağazasında 1 adet depoda 5090 var, teşhirde 6090 asılı, en son o şekilde idi fiyatı 6500 lira askı aparatı ile nakit 5800 gibi verirler bilginiz olsun

Kardeş 6090 fiyatı tam nedir biliyormusun(3 kişi benden bunu istiyorda)???

5090 sadece panel fiyatı nedir????(Stand+Speaker+WallMount hariç)

TF/DH den neredeyse herkese ben Pio aldırdım desem yeridir,verdim gazı,Pio lar normalden önce bitti,şimdi millet bana sardı Pio diye

O zaman çok pahalı diyenler,şimdi deli gibi mal arıyor

Alın kaça bulursanız Pio ları,artık bunun pazarlığı olmaz laf aramızda(tabi bütçe olarak buraya çıkanlar için lafım)
    Digicom da bana bir panel göndermesi lazımdı bu arada

++

6090 13500 lira nakitte belki ahbaplık kurarsanız %15 yaparlar indirimi , 5090 ın sadece askı aparatı ile olan fiyatı 6500 lira hoparlör ve ayak yok ben bahsettiğim yerde 3 ay 6090 kullandım sabah 10 akşam 10 bana çok aham şaham bir tv gibi gelmedi full blu ray döndü ekrandada boş kalınca ps3 oynadım yakından 6090 berbat gösteriyor en az 4-5 metre mesafe olmalı izlemek için , burn yok bunun altını çiziyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atl@s -- 25 Ekim 2009; 21:05:53 >

• 6090'ı nakit 10500 TL.ya alan arkadaşlar biliyorum.
  • pio nun gidişi sessiz oldu ama dönüşü olursa muhteşem olacağa benziyor
  • @Atl@s

-Senin izlediğin 6090 nasıl set edilmiş bilmiyorum ama belliki yalnış set edilmiş,zaten 6090 senin yorumladığın gibi bir TV değil!
    60" bir paneli hem izleme mesafesi hem Pio settingsleri hemde kaynakları v.s iyi bileceksin!
    dolayısıyla kimisine göre yaramaz bir panel ama aslı öyle değil tabiki

-13,5 fiyatı kimse yemez,bunu geçin bir kalem! ama %15/20 indirimli alınabilir fiyata gelebilir!
    Burn-in/Screen-retention sıkıntısı olmasada ki bilemiyorum hangi değerlerde ilk Break-in period sürecini geçirdiler(60" ta çok önemlidir bu!!)
    zor bir alım olur bu paneli bilen için ama 60" meraklısı birisi bunları bilmeden çok daha rahat alabilir!
    İst.da olmasıda,başka yerlerde olanlar için biraz zor bir iş!

-5090 içinde fiyat biraz yüksek olsada,artık bu saatten sonra üçe-beşe bakmadan almak gerekiyor

++

• quote:

Highway

BB/C Modüle has bir şey değildir!!! dagaya düşmeyin lütfen!

Birisi sadece Modül,bildiğiniz panel yani veya çift-cam
    Bağımsız bir eleman yani!!

CCFL arkasındaki Bacliti sağlayan Flöresan tüpler 8/16 adet arasında değişin ve Horizontal biçimde arkaya monte edilen elemanlardır

Üreticiler Modülleri satın alırlar ve CCFL/HCFL/EEFL/LED v.s her ne ile Baclit yapacaksa onuda ayrı satın alır(Çin)
    bir sürü kalite,özellikli,yapıda(S/I/U v.s şekilde)ışık şiddetleride farklıdır!
    Bu elemanı Modüle takarlar,DDriverlar/MB v.s ona göre ayar edilir ve farklı çalışmaları vardır!!
    Bu arada S/W olarakta(+ServiceMenu ayarları)ona göre ışık şiddeti tesbit edilir v.s

Kısaca Modül+CCFL(yada doğru tanımıyla Baclit sistemi) iki farklı eleman ve sistemdir++

Sony/Samy deki çalışma prensibi neredeyse aynıdır(Menüleride dahil)
    Ancak CCFL çalışması biraz farklıdır ve her üretici kendi sistemine göre bunların şiddetini ayarlar ama Sony ye göre
    her bir sorun olsada Baclit ile ilgili hep NORMAL derler,heriflerin paneline "Kar yağar" ama buna bile NORMAL derler
    Neyseki 2009 model panellerde bunlar oldukça giderildi,eskisi gibi Kış olmuyor artık Sony panellerde ve Kar az yağıyor

++
    Tosh ların bu konuda çalışması bana göre en iyisi özellikle Clouding giç olmaz ama Samy dede pek olmuyor artık,BB ise yine
    Tosh larda en az olanıdır++

Hocam...

Yanlış anlamıyayım diye tekrar edeceğim. Yani bu BB/CLOUDING sorunları CCFL'nin kalitesi ve/veya bunların düzgün çalışmasını sağlayan yazılım, ayar vs.den kaynaklanıyor.

Peki bu tip sorunda bu arka floresan tüpler neden değiştirilmiyor. Çok pahalı olmaması lazım diye düşündüğümden soruyorum. Veya yazılımsal birşeyse neden bunu iki dakikada halletmiyorlar da TBB nikli arkadaşta olduğu gibi mahkemeye kadar bu işi süründürüyorlar.

Hani modülden kaynaklansa anlıyacağım. En pahalı parça odur. Değişimi zordur. Emsal olmasın diye de değişim yapmak istemiyordur falan...

• Zirveden sonra herzaman inis gelir adamlar zirvede kalmayi tercih ettiler.
    AKILLI adamlar, daha iyi yapan ciksacak olsada bundan sonra adamlarin nami yürüdügü icin bir kere herzaman en iyi olarak konusulacak...
    quote:

Orijinalden alıntı: ecarus_

pio nun gidişi sessiz oldu ama dönüşü olursa muhteşem olacağa benziyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatsb -- 26 Ekim 2009; 8:53:52 >
  • Hocam...

Yanlış anlamıyayım diye tekrar edeceğim. Yani bu BB/CLOUDING sorunları CCFL'nin kalitesi ve/veya bunların düzgün çalışmasını sağlayan yazılım, ayar vs.den kaynaklanıyor.

Peki bu tip sorunda bu arka floresan tüpler neden değiştirilmiyor. Çok pahalı olmaması lazım diye düşündüğümden soruyorum. Veya yazılımsal birşeyse neden bunu iki dakikada halletmiyorlar da TBB nikli arkadaşta olduğu gibi mahkemeye kadar bu işi süründürüyorlar.

Hani modülden kaynaklansa anlıyacağım. En pahalı parça odur. Değişimi zordur. Emsal olmasın diye de değişim yapmak istemiyordur falan...

diye sormuşsun kardeşim;

-Her üreticinin bir üretim prosesi ve sistemi vardır!!! heleki "caponlar" için bu çok çok önemlidir!

-Kaldıki sana sorun diye görünenler bu heriflere sorun diye gelmiyorki
    Sony de senin sorun diye gördüğün çoğu seye herifler NORMAL diyor kardeş,sen iyimisin

Tüpü filan niye değiştirsin durup duruken şimdi!!

-S/W kısmı aslında en son gelir ama,herif orada da sorun görümüyorki

-Geçen sene sonu/bu sene başında malum W45x sorunu vardı,her tafara KAR yağan malum paneller,ama Sony ye göre buda NORMALDİ kardeş

AVF de bir çok kişi haftalarca bunu tartıştı(benimde Sony ye küfür ettim diye 2 msg ım uçmuştu) sonra AVF çok meşhur olduğu için
    Sony/UK resmi açıklama gönderdi!!! hatta ben bunu o zaman Universtli nin açtığı başlıkta vermiştim,sanırım belkide bir seneye yakın olmuştur!!

Adamlar bırak sorunu,kabul bile etmediler malum "Cloding" olayını W45x lerde,yaw panele KAR yağmış ama herifler NORMAL dediler
    (ehh benim gibi çoğu insanda pes deyip verdi odunu Sony ye)hata AVF Yönetimi çoğu msg larıda uçurdu-uyarılar verdi v.s v.s

Adam malım doğru diyor bu kadar basit,sen hatalı diyorsun,ancak herif tınlamıyor bile!!

Hatta Clouding içinde bir setting v.s veriyor,yani sana güzel bir akılda veriyor,yaw bu uyanık çekik-gözlüler ile kimse baş edemez

Arada senin gibi birilerinde hatalar v.s çıkarsada bunları bir şekilde yapıyor,o da 2 sene içinde çıkarsa beleşe,sonrada sana bir bardak buz gibi soğuk
    su ısmarlayıp Bye-Bye diyor

Bu alem böyle işte kardeşim++

haa unutmadan,daha bunlar iyi günlerimiz!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 26 Ekim 2009; 0:15:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ecarus_

pio nun gidişi sessiz oldu ama dönüşü olursa muhteşem olacağa benziyor

Önce bir düzeltme yapayım ve bilgi vereyim;

1-Pioneer ın "gitmesi" sadece panel tip TV leri üretmemesiyle sınırlıdır!!

2-Pioneer Corp/Japan,dünyanın Audio/Video Electronics konusunda en büyük üreticilerindendir!
    Sizin Pio kapandı dediğiniz branşı ise kısaca panel tip TV ler üretimi konusu genel Pio toplam faaliyet
    konuları içinde sadece %17 lik bir paya sahiptir!!!

Kısaca kapanan TV üretim bölümü>Pio nun %17 lik kısmına karşılık gelmektedir!

3-Pioneer Corp./Japan yine çok eskiden olduğu gibi büyük ağırlık olarak lokomotif üretim konusu olan
    Car-Audio+Home Audio ile üretime her zamanki gibi devam ediyor!

4-Pio aynı zamanda panel tip TV ler için Processor gelişmelerinide devam ettiriyor hemde tüm hızıyla(örneğib bundan çoğu
    insanın haberi yoktur!!!)
    Örneğin "FUGA" Processor şimdilik hazır bekliyor

Böyle dev üretici aynı zamanda geliştirici kurumlar,illa üretim yapacak diye kendilerini sıkmazlar ama konudan asla çıkmazlar
    ve ürün gelişltirmeleride devam eder ve ilerde örneğin FUGA nın Lisansını Panasonic e kullanıdırır ve yine büyük para kazanır veya
    bir baka üreticiye kiralamazda satabilir gibi v.s v.s

5-TV üretimiyle ilgili olarak bütün fabrikalarınıda ayrıca sattı/kapattı v.s işçileri çıkardı,emekli etti,başka yerlere kaydırdı v.s
    Ama ilerde yeniden TV üretemez değildir tabiki bütün bunlar,kaldıki onlar için üretim çok basit bir olaydır,gerek mali gereksede teknik
    bütün alt-yapı v.s her zaman hazırdır ama iş üretimle bitmiyor,zaten iş üretime kalsa bu herifleri kimse geçemez
    İş "malı satabilmektir" ve malı satmak içinde fiyatınız "güzel" olacaktır!!!

Panel tip TV işinde artık pahalı ürünler satılamıyor!!!
    Pio nun maliyeti çok yüksek olduğu için belkide yanlış bazı satış stratejileri v.s derken herifler mal satamayınca aynen dükkanı
    kapadılar ve onları "bitirende" Panasonic olmuştur vede bittikleri pazarda tabiki USA olmuştur!!

Pany agresif fiyat politikasıyla PDP nin en büyük pazarında Pio resmen sahadan sildi Philips ide sildi bitirdi,Samy ve LGE
    ise zaten rakip olamıyorlar Pany ye USA da yoksa onlarıda siler aynen

Ama o Pany 1 senedir TR de yok anlayın ne kadar önemli TR pazarı Pany için!!

Ama o Pany USA da DEV!!!
    Zaten orada varsan,bütün dünyada varsın demektir bu Elektronik işinde Kore/Japon üreticileri için;diğer bütün pazarlar hikayedir
    bu çekik-gözlüler için!!!

Japon pazarınıda zaten komple Sharp yiyor

Geriye bir tek pazar USA(Canada dahil) kalıyor,herifler yükleniyorlar buraya tabiki!

Ülen Pany 1 senedir TR de yok ama heriflerin aklına bile gelmiyoruz++

Bu arada Pio nun TV Mühendislerinide Pany kapmış,herifler komple oraya Transfer olmuşlar

+++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 26 Ekim 2009; 0:34:44 >

• Merak edenlere...

Servisi bugün aradım. Bugün 8.gün.

"Belirli bir süre veremeyeceğiz ama Yurt dışından parçanız yani ön panel faturalandırılmış gözüküyor; bekliyeceğiz." dedi.
  • sabır lazım ama insanın sevdigi oyuncakla ilgili olunca zor bir duygu..o faturayı gorebiliyorsa sanada maille atsaydı bari...
  • quote:

Merak edenlere...

Servisi bugün aradım. Bugün 8.gün.

"Belirli bir süre veremeyeceğiz ama Yurt dışından parçanız yani ön panel faturalandırılmış gözüküyor; bekliyeceğiz." dedi.

Valla ben merak ediyorum durumu

Şimdi bunlar ciddi ciddi yeni modül'mü takıcaklar olmadı bizden bir kaç kişide gitsin işlem sırasında orda olsun , hem öğreniriz hemde yetişemedikleri yerde yardımcı oluruz

Yeni modül'de ölü piksel filan çıkarsa ne olucak Sonuçta ben televizyonumu sapasağlam ölü pikselsiz vermişim !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 28 Ekim 2009; 14:44:37 >

• bir şeyi merak ediyorum. belçikadan sony lcd parçasını kimler sipariş verebiliyor? sonylerin parça numaraları nasıl tespit ediliyor?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.